Önemli bir etkinlik

11 Mayıs 2024 Cumartesi 14:45

Önemli bir etkinlik

Önemli bir etkinlik

Gülüç İbrahim İzmirli Anadolu Lisesi , Hırvatistan,Bulgaristan ve Portekiz'in katılımları ile “VR-WE ARE ERASMUS - Modernization and improvement of the quality of the teaching process by applying virtual reality technologies" projesinin sonuncu hareketliliği olan Türkiye Hareketliliğini gerçekleştirdi.Yurt dışından gelen 8 öğretmen ve 21 öğrenci ile 4 gün boyunca etkinlikler gerçekleştirildi.
6 Mayıs 2024 Pazartesi günü Açılış Toplantısı ve Karşılama etkinlikleri kapsamında Halk oyunları,müzik dinletisi,Ebru etkinliği,Misafir ülkelerin yerel halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi.
Salı günü buz kırıcı etkinlikler ile güne başlanıp,okulumuzun Biyoloji Öğretmeni Ali Fikri YAPICI ve öğrenci ekibinin yaptığı VR gözlükle ders tasarımı çalışmaları tanıtılıp,öğrencilerle atölyeler gerçekleştirildi.
Çarşamba günü ,Sertifika töreni,ardından Kdz Ereğli'nin kültürünü tanıtan Oyuncak müzesi,Kent müzesi,Cehennem Ağzı Mağaraları ziyaret edilip, Perşembe günü ise Kültürel İstanbul Gezisi ile Türk Kültür Tarihi için önemli olan tarihi eserler tanıtılıp Boğaz gezisi yapıldı.

Yorumlar

Erdemir Mühendislik, AISTech Fuarı’na ilk kez katıldı

9 Mayıs 2024 Perşembe 17:22

Erdemir Mühendislik, AISTech Fuarı’na ilk kez katıldı

Erdemir Mühendislik, 23 yıllık tecrübesiyle dünyaya açılıyor OYAK Maden Metalürji Şirketlerinden Erdemir Mühendislik, Kuzey Amerika Bölgesi’nin en büyük demir-çelik ve teknoloji fuarı AISTech’e katıldı. 2001 yılından beri deneyimli ve uzman mühendisleri ile hizmet sunan Erdemir Mühendislik, fuardaki standında dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçileri ağırladı.

Demir-çelik sektörüne mühendislik çözümleri sunan Erdemir Mühendislik, 6-9 Mayıs tarihleri arasında ABD’nin Columbuskentinde düzenlenen AISTech Fuarı’na bu yıl ilk kez katıldıTüm ana mühendislik disiplinlerini bünyesinde barındıran Erdemir Mühendislik, fuarda; proje yönetimi, tasarım, satın alma, sözleşme yönetimi ve süpervizörlük gibi fizibilite çalışmalarından tesisin devreye alınmasına kadar geçen süreçte sunduğu yenilikçi çözüm önerilerini tanıttı. 70'i aşkın ülkeden 16 bin 600 üyeye sahip Demir Çelik Teknolojileri Derneği (AIST) tarafından organize edilen etkinlik, Kuzey Amerika Bölgesi’nin en büyük demir-çelik teknoloji konferansı ve fuarı olma özelliğini taşıyor.

 

İnovatif çözümler sunuyor

2001 yılından bu yana deneyimli ve uzman mühendisleri ile müşterilerine hizmet sunan Erdemir Mühendislik, değer yaratan projeler üretmek, nitelikli ve inovatif çözümler geliştirmek hedefiyle faaliyetlerini sürdürüyor. 

 

2020 yılında Erdemir Mühendislik bünyesinde kurulan Ereğli ve İskenderun Tasarım Merkezleri’nde bulunan yaklaşık 200 mühendis, tasarımcı ve teknisyenin çalışmaları ile toplam 48 tasarım projesi, 30’a yakın patent ve faydalı model başvurusu gerçekleştirildi. Yetkin mühendis ve tasarımcılarıile faaliyet gösteren Tasarım Merkezleri’nde; projelerin tüm mimari, inşaat, borulama, mekanik, elektrik, otomasyon ve enstrümantasyon tasarımları yapılıyor. Erdemir Mühendislik Tasarım Merkezleri, yatırımların hayata geçirilmesinin yanı sıra Türkiye’de mühendisliğin endüstriyel tasarım alanında gelişimini de destekliyor.

 

Türkiye’nin önde gelen çelik üreticileri Erdemir ve İsdemir’e tasarım çalışmalarının yanı sıra fizibilite, proje yönetimi, satın alma, sözleşme yönetimi ve süpervizörlük hizmeti sunan Erdemir Mühendislik, birçok başarılı projeye imza attı. 

 

Erdemir Mühendislik’in öne çıkan çalışmaları arasında; Vakum Altında Gaz Giderme Tesisi, 2. Yüksek Fırın Zübeyde, 60 MW Yeni Turbo Jeneratör, Çelikhane Konvertör Modernizasyonu, 1. Slab Fırını Modernizasyonu, Levha Haddehanesi Housing Sisteminin Yenilenmesi, Yerli Soğuk Dilme Yatırımı, 6. Buhar Kazanı ve 3. Kok Bataryası yer alıyor.

Yorumlar

kaybolan çocuk zabıta ekipleri tarafından bulundu

6 Mayıs 2024 Pazartesi 16:08

kaybolan çocuk zabıta ekipleri tarafından bulundu

Karadeniz Ereğli'de kaybolan bir çocuk, ailesi tarafından Alo 153 Zabıta Hattı'na bildirildi.

Zabıta ekipleri hızla harekete geçerek çocuğu bulmak için arama çalışmalarına başladı. Kısa bir süre sonra yapılan araştırma sonucunda çocuk güvenli bir şekilde bulunarak ailesine teslim edildi.

Zabıta Müdürlüğü, konuyla ilgili sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, "Alo 153 Zabıta ihbar hattına gelen kayıp çocuk ihbarı üzerine ekiplerimiz, titiz araştırmaları sonucunda kaybolan çocuğu buldu ve ailesine teslim etti. Halkımızın huzuru ve güvenliği için her zaman görev başındayız. İletişim için Alo 153 veya WhatsApp 0 552 067 01 53 üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz." şeklinde duyuru yaptı.

Yorumlar

Çok önemli ziyaret

3 Mayıs 2024 Cuma 18:21

Çok önemli ziyaret

Çok önemli ziyaret

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak'ın vefatı dolayısıyla Türk Metal Sendikası Genel Merkezine taziye ziyaretinde bulundu.

Yaklaşık 1 saat süren ziyarette Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Uysal Altundağ Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Odabaş'ta hazır bulundu..

Ziyaret hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Yorumlar

Sesli, Başkan Demirtaş’ı tebrik etti

3 Mayıs 2024 Cuma 18:16

Sesli, Başkan Demirtaş’ı tebrik etti

Sesli, Başkan Demirtaş’ı tebrik etti

 

Kdz. Ereğli Belediyesi önceki dönem başkanlarından Murat Sesli, Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş’ı ziyaret ederek göreve yeniden seçilmesinden dolayı tebrik etti.

Kdz. Ereğli Belediyesi önceki dönem başkanlarından Murat Sesli, 31 Mart 2024 mahalli idareler seçimlerinde Gülüç Belediye Başkanlığı’na 3. Kez seçilen Gökhan Mustafa Demirtaş’ı makamında ziyaret ederek görevinde başarılar diledi. Başkan Demirtaş’ın Gülüç’te 10 yılda güzel hizmetlere imza attığını vurgulayan Sesli “31 Mart 2024 tarihinde yapılan mahalli idareler seçimlerinde Gülüç Belediye Başkanlığı’nı 3. Kez kazanan Gökhan Mustafa Demirtaş arkadaşımızı tebrik ediyorum. 2014 yılından bu yana Gülüç’te güzel hizmetler yaptı. Gülüç halkıda kendisine sahip çıkarak bir kez daha göreve getirdi. Ben kendisini tebrik ediyorum. Başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş, Sesli’ye teşekkür etti.

Yorumlar