Nüfus Müdürlüğü Cumartesi - Pazar Açık

6 Haziran 2024 Perşembe 10:28

Nüfus Müdürlüğü Cumartesi - Pazar Açık

Nüfus Müdürlüğü Cumartesi - Pazar Açık

08 - 09 Haziran 2024 tarihlerinde yapılacak olan 2024yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavına (2024-YKS) katılacak adaylardan Nüfus Cüzdanını veya T.C. Kimlik Kartını kaybeden ve yeniden çıkarmak isteyen adaylara yeni kimlik kartı düzenleninceye kadar geçerli olacak “Geçici Kimlik Belgesi” verilmesi için İlçemiz Nüfus Müdürlüğü;

08 Haziran 2024 Cumartesi günü – 07.00 - 17.00,

09 Haziran 2024 Pazar günü        –  07.00 - 15.30 saatleri arasında açık tutulacaktır. 

Yorumlar

Erdemir Romanya, Cwieme Berlin Fuarı’na katıldı

22 Mayıs 2024 Çarşamba 12:07

Erdemir Romanya, Cwieme Berlin Fuarı’na katıldı

Erdemir Romanya, Cwieme Berlin Fuarı’na katıldı

Motor ve jeneratör sanayisinin ana girdilerinden elektrik çeliğinin Avrupa'daki sayılı üreticilerinden Erdemir Romanya, Almanya’da gerçekleştirilen Cwieme Berlin Fuarı’ndelektrik çeliği alanında sunduğu çözüm ve hizmetleri anlattı.

 

Elektroteknik uygulamalar, elektrik motorları, güç transformatörleri ve jeneratörlerin imalat endüstrilerine yönelik ürün ve hizmetler sunan Erdemir Romanya, 14-16 Mayıs 2024 tarihleri arasında Almanya’da düzenlenen Cwieme Berlin Fuarı’na katıldı. Erdemir Romanya, dünyanın önde gelen bobin sarma ve elektrik mühendisliği etkinliklerinden Cwieme Berlin’deki standında, elektrik çeliği alanında sunduğu çözüm ve hizmetleri fuar katılımcılarına anlattı. Satın alma, araştırma-geliştirme ve üretim yönetimi konularında 6 binden fazla mühendis ve profesyoneli ağırlayan etkinlik, farklı ülkelerden 600'ü aşkın tedarikçiyi bir araya getirdi. 

Motor ve jeneratör sanayisinin ana girdilerinden elektrik çeliğinin Avrupa'daki sayılı üreticilerinden Erdemir Romanya, 2002 yılında OYAK Maden Metalürji Şirketlerinden Erdemir’in bünyesine katıldı. Erdemir Romanya, geliştirdiği düşük manyetik kayıplı elektrik çeliği ürünlerini ABD’den Avrupa’ya ve Türkiye’ye uzanan, onaylı tedarikçisi olduğu müşterilerine sunuyor. Erdemir Romanya, her türlü özel kaplama türlerinin yapılabildiği modern tavlama ve kaplama hatlarında sıfır hatalı mamul üretimi ile talebi hızla artan elektrikli araba çekiş motorları için elektrik çeliği kalitelerinin geliştirilmesi ve üretilmesine yönelik çalışmalarıyla da öne çıkıyor.

Yorumlar

Erdemir saat ücretli işe alım yapacak

18 Mayıs 2024 Cumartesi 12:46

Erdemir saat ücretli işe alım yapacak

Erdemir saat ücretli işe alım yapacak

Türkiye’nin küresel çelik gücü Erdemir, 2024 yılındaki ihtiyaçları doğrultusunda saat ücretli pozisyonlar için toplu işe alım yapacak. Kurulduğu günden bu yana istihdam yaratarak bölgeye katkılarını sürdüren Erdemir, bu yıl da çeşitli işletme ünitelerindeki ihtiyaçlar için saat ücretli yeni çalışanlar istihdam etmeye devam ediyor.

Erdemir’in 2024 yılında saat ücretli toplu işe alımları için başvuru süreci 20 Mayıs Pazartesi günü başlayacak. Başvurular 20 Mayıs - 31 Mayıs tarihlerinde hafta içi her gün08.00 - 16.00 saatleri arasında Erdemir Spor Salonu’nda yapılabilecek. 

Adaylarda; meslek liselerinin elektrik/elektronikendüstriyel otomasyonmakine teknolojisimetal teknolojisimetalürji teknolojisi ve motorlu araçlar teknolojisinin iş makineleri bölümlerinden ve/veya meslek yüksekokullarının elektrik-elektronik/enerji, endüstriyel otomasyon, makine teknolojisi, metal teknolojisi, metalürji teknolojisi ve motorlu araçlar teknolojisinin iş makineleri bölümlerinden mezun olma şartı aranıyor. 

Adayların ilan tarihi itibariyle 18 - 26 yaş aralığında (21.05.1997 ve sonrası, 19.05.2006 ve öncesi doğmuş) olmaları gerekiyor. Kdz. Ereğli nüfusuna kayıtlı olan veya 20 Kasım 2023 tarihinden önce Kdz. Ereğli’de ikamet etmeye başlayan ve halen Kdz. Ereğli’de ikamet edenlere öncelik verilecek. Ayrıca tercihen askerlik hizmetini tamamlamış olmaları, sağlık muayenesinde çok tehlikeli iş sınıflarında çalışabilmeye uygun olmaları ve görevlerini yapmaya engel olabilecek herhangi bir bedensel veya ruhsal rahatsızlığın bulunmaması şartı aranıyor. 

Adayların kimlik belgeleri ile yapacağı fiziksel başvuruların yanı sıra eş ve kardeşler dahil birinci derece yakınlarının nüfus kayıt örneğiyle birlikte yapacağı başvurular da geçerli sayılacak. Fiziksel başvuru esnasında adaylara verilecek link üzerinden başvuru süreci online devam edecek. Uygulanacak sınav ve değerlendirmelerde başarılı olan adaylar arasından işe alımlar yapılacak.

Yorumlar

Ulusal gururumuz 59 yaşında

15 Mayıs 2024 Çarşamba 11:33

Ulusal gururumuz  59 yaşında

OYAK Maden Metalürji Şirketleri bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin küresel çelik gücü Erdemir, 59’uncu yaşını kutluyor. 1965 yılında üretime başlayan Erdemir, üretimi, ihracatı, yatırımları ve yarattığı istihdam ile Türkiye ekonomisine sağladığı katkıyı her geçen gün artırıyor.

 

1950’li yıllarda sanayi alanında ciddi hamleler başlatan Türkiye’nin kalkınma planlamasında en önemli stratejik adımlardan biri olarak 1965’te faaliyete geçen Erdemir,başarı yolculuğuna emin adımlarla devam ediyor. Türk sanayisinin ihtiyaç duyduğu yassı çeliği üretmek amacıyla yıllık 400 bin ton kapasitesiyle üretim serüvenine başlayan Erdemir, 59 yılda kapasitesini 5 milyon ton nihai ürüne yükseltti.

 

Sanayinin gelişimine ve kalkınmaya destek olmak amacıyla kurulan Erdemir, Türkiye’nin artan ihtiyaçları doğrultusunda örnek yatırım projelerine imza atarak üretim kapasitesini ve ürün çeşitliliğini yıllar içerisinde hızla artırdı. 2006 yılındaTürk endüstrisinin önde gelen temsilcilerinden OYAK’ın bünyesine katılan Erdemir’in, söz konusu dönemden itibaren yatırımları büyük bir ivme kazandı. OYAK'ın sahip olduğu finansal güç, vizyon ve yönetim tecrübesi, rekabet gücünü artırmak ve büyümesini hızlandırmak adına Erdemir'önemli avantajlar sağladı.

 

12 bini aşkın kişiye istihdam sağlıyor

 

Türkiye’nin ilk ve en büyük yassı çelik üreticisi Erdemir;bağlı şirketleri İsdemir, Erdemir Maden, Erdemir Çelik Servis Merkezi, Erdemir Mühendislik, Erdemir Romanya, KümaşManyezit, Erdemir Enerji Erdemir Asia Pacific ve İsdemir Linde Gaz Ortaklığı ile yassı ve uzun çelik üretimi, çelik servis merkezi hizmetleri, madencilik, endüstriyel gaz üretimi, mühendislik ve proje yönetiminin yanı sıra enerji alanında faaliyet gösteriyor. Türk sanayisinin en fazlaistihdam sağlayan kuruluşlarından Erdemir, günümüzde 12 binin üzerinde kişiyi istihdam ediyor. Ereğli bölgesinin gelişiminde de büyük rol oynayan Erdemir, sadece Ereğli’de yaklaşık bin kişiye doğrudan istihdam sağlıyor.

 

Erdemir; otomotiv, beyaz eşya, boru profil, haddecilik, genel imalat, elektrik-elektronik, makine, enerji, ısı gereçleri, gemi inşa, savunma, ambalaj ve yenilenebilir enerji gibi birçoksektöre hizmet veriyor. Söz konusu sektörlere uluslararası kalite standartlarında ürün sağlayan Erdemir, sıcak ve soğuk haddelenmiş, levha, kalay, krom ve galvaniz kaplamalı ürün gruplarında 536 yassı çelik kalitesi üretiyor.

 

 

 

Hedef; 2050’de net sıfır emisyona ulaşmak

 

Yeşil dönüşüm adımlarını şekillendirdiği Net Sıfır Yol Haritası’nı 2024 yılının ilk günlerinde açıklayan Erdemir ve İsdemir, 2050’de net sıfır emisyona ulaşmayı hedefliyor.Erdemir ve İsdemir, 2030 yılına kadar, baz yıl olarak belirlediği 2022’ye göre ton başına karbon emisyonunu yüzde 25, 2040 yılına kadar yüzde 40 oranında azaltmayıplanlıyor.

 

Erdemir ve İsdemirüretilen ham çelik başına karbon emisyonlarını asgari yüzde 25 oranında azaltmak için 3,2 milyar dolarlık bir dönüşüm yatırımını 2030 yıl sonuna kadar hayata geçirecekSöz konusu yatırımlar kapsamında yıllık 1 milyon 710 bin MWh elektrik üretimi kapasiteli GES kurulumu da gerçekleştirilecek. Net Sıfır Yol Haritasıkapsamında yapılacak yatırımlar ile Erdemir ve İsdemir’in ham çelik üretim kapasitesi de 2030 yılına kadar 13 milyon tona ulaşacak.

 

Yenilediği 2’nci Yüksek Fırını Zübeydeyi devreye aldı

 

Erdemir, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesinin adını taşıyan 2’nci Yüksek Fırını Zübeydeyi yenileyerek Cumhuriyetin 100’üncü yıl dönümü olan 29 Ekim 2023tarihinde devreye aldı. Erdemir; yeni Yüksek Fırın’ın,projelendirilmesinden devreye alınmasına kadar her aşama OYAK Maden Metalürji Şirketlerinden Erdemir Mühendislik ile yürüttü. Son teknolojiye sahip olan yeni fırının tüm parametreleri etkin bir şekilde izlenebiliyor.Kapasitesi 1 milyon 625 bin tondan 1 milyon 775 bin tona çıka2’nci Yüksek Fırın, Erdemir’in iş sağlığı ve güvenliği ile çevre performansı da önemli oranda artıracak.

 

45 yıllık çalışma süresi boyunca 60 milyon ton sıvı ham demir üretimi gerçekleştiren bir önceki fırının yerine inşa edilen yeni Yüksek Fırın’ın 50 yıl ve üzeri hizmet vermesi bekleniyor.

Yorumlar

Bozkurt şehit annelerini ziyaret etti

12 Mayıs 2024 Pazar 18:27

Bozkurt şehit annelerini ziyaret etti

Bozkurt şehit annelerini ziyaret etti

Kdz Ereğli/Şehit Anneleri Ziyaret

Şehit ailelerimiz bizler için emanetlerin en kıymetlisidir.

Ayaklarının altına cennet serilmiş, evladını bu vatan için şehit vermiş kıymetli annelerimizi ziyaret ederek anneler gününü kutladık.

Bir kez daha başta şehit annelerimiz olmak üzere, tüm annelerimizin anneler günü kutlu olsun.

Aziz şehitlerimizin mekânları cennet olsun inşallah. 🇹🇷

Saffet Bozkurt
AK Parti Zonguldak Milletvekili

Yorumlar