"Otomotiv sektöründe nefes aldıran bir olay bizim için.."

3 Kasım 2018 Cumartesi 15:14

"Otomotiv sektöründe nefes aldıran bir olay bizim için.."

"Hem ziyaretçi sayısı arttı hemde telefon trafiğimiz arttı."

Geçtiğmiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak, yıl sonuna kadar 6 başlıkta konuttan beyaz eşyaya, mobilyadan otomotive Katma Değer Vergisi (KDV) ve Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indirimlerini açıklamıştı.Bizlerde www.karatrenhaber.com olarak Kdz.Ereğli deki otomotiv sektöründe KDV Ve ÖTV indirimiyle ilgili yetkililerden bilgi aldık.

Yazıcıoğlu Volkswagen Bayii Satış Koordinatörü Tekin Ergün konuyla ilgili;

"ÖTV ve KDV indirimi şuanda otomotiv sektöründe nefes aldıran bir olay bizim için. Hem dövizde gevşeme oldu. İnsanlarımızın yararlanabilmesi için araçların fiyatları ciddi anlamda düştü. Şu anda showroomlarımızda hem ziyaretçi sayısı arttı hemde telefon trafiğimiz arttı. Vatandaşlarımız şu anda alım durumuna geçmiş durumda."dedi. 

Yorumlar

"Bence alım fırsatı. Değerlendirin.."

3 Kasım 2018 Cumartesi 14:57

"Bence alım fırsatı. Değerlendirin.."

"Bence alım fırsatı olarak değerlendirilmelidir. Vatandaşların elini çabuk tutması lazım."

Geçtiğmiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak, yıl sonuna kadar 6 başlıkta konuttan beyaz eşyaya, mobilyadan otomotive Katma Değer Vergisi (KDV) ve Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indirimlerini açıklamıştı.Bizlerde www.karatrenhaber.com olarak Kdz.Ereğli deki otomotiv sektöründe KDV Ve ÖTV indirimiyle ilgili yetkililerden bilgi aldık.

Citroen Bayii Sahibi,Gençler Otomotiv Şirket Genel Müdürü Bülent Göktepe ;

"ÖTV ve hurda indiriminin aynı anda olması, piyasalarda doğru bir hamle, araç alımını düşünenler için. Şuandaki fiyatlar kur farkından dolayı yansıması her ne kadar araçlardaki fiyatları yükselmiş olsa bile,  fiyatlar bence alım fırsatı olarak değerlendirilebilir. Çünkü bu 2 ay gibi kısa bir vadede, kısa bir zaman dilimi için yapılan bir indirim olduğu için araç bulunmakta sıkıntı yaşanacak önümüzdeki günlerde. Dolayısıyla bu süreçte ihtiyacı olanlar araçlarını aldığı takdirde akıllıca bir yatırım yapmış olarak değerlendirebiliriz. Çünkü bu fiyatlar yılbaşından sonra en aşağı 20-25 bin bandında yukarıda olacak yani bu kesin. En iyi hesaplarla bu da. Dolayısıyla şu anda  Maliye Bakanlığının böyle bir kampanya yapmış olması, hem bütçe açısından da  vermiş olduğu bir ödündür. Vatandaşların ticari hacminin gelişmesi açısından. Bunu iyi değerlendirmek lazım. Ben çok güzel bir kampanya  süreci olarak görüyorum sadece bunu. Devletle bizim gibi markalar bayiiler ortaklaşa bir kampanya yapıyor. Biz zaten halihazırda indirim uyguluyorduk araçlara. Bu gelen ilavelerle, firmalardan alamayacağımız fiyatla araç satıyoruz şu anda. Bizim bayiler olarak marka olarak yaptığımız indirim; elimizde stoklarla alakalı söylüyorum. ÖTV ile beraber gelen indirimin yansıması 20-25 bin lirayı buluyor. Biz birde hurdayla birlikte teşviği arttırmaya çalışıyoruz. Bulunmaz bir fırsat. 2 ay gibi bir sınır var. 31 Aralık'ta sonuçlanacak. Aynı zamanda burada atlanmaması gereken hadise, bu süreçte araç bulmakta sorun olacak. Araç alacaklar elini çabuk tutmalılar. Bunu bir fırsat olarak değerlendirip, ihtiyacı olan insanların şu anda şunu hesaplaması gerekiyor; ikinci el fiyatına sıfır araç alacaklar. Burada esas yapılması gereken  hesap bu. 2 ay çok kısıtlı bir süre, stoklarda çok sınırlı. Krizden dolayı bütün firmalar bütün markalar stoklarını zaten azaltmışlardı. Zaten stok sınırlı. Firmada da araç bulunurluğu sınırlı. Diğer markalardan da aldığım bilgiler de, bütün markaların genel olarak baktığın zaman, firmada araç yok denecek kadar az. Yani bu kampanyanın görevini karşılayacak şekilde bence araç yok. Dolayısıyla otomatikman süre 31 Aralık olsa dahi bu süre içerisinde  araç bulmada veya istenilen  modeli bulmada sıkıntı yaşayacak insanlar. Onun için vatandaşların elini çabuk tutması lazım. Avantajı iyi değerlendirmesi lazım. Çünkü buradaki iki hadiseye dikkat etmek lazım. Buradaki hem ÖTV indirimi hem hurda teşvik indirimi aynı zamanda bayilerin markaların yapmış olduğu indirim. 3 tane indirim var. Dolayısıyla bu 3 indirimi alan vatandaş, ikinci el fiyatına sıfır araç almış olacak ve buradaki indirim farklarından da kullanmış olduğu; eğer kredi kullanıyorsa, kredi faizlerindeki ödemiş oldukları rakamı da indirimden alarak karşılamış olacaklar. Bu çok önemli bir olay."

Yorumlar

"Telefonlar çalmaya başladı.."

3 Kasım 2018 Cumartesi 13:52

"Telefonlar çalmaya başladı.."

"Bu bir fırsattır.."

Geçtiğmiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak, yıl sonuna kadar 6 başlıkta konuttan beyaz eşyaya, mobilyadan otomotive Katma Değer Vergisi (KDV) ve Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indirimlerini açıklamıştı.Bizlerde www.karatrenhaber.com olarak Kdz.Ereğli deki otomotiv sektöründe KDV Ve ÖTV indirimiyle ilgili yetkililerden bilgi aldık.

konuyla ilgili yaptığı açıklamada,Özerler Renault, Dacia, Isuzu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Yazıcı;

"KDV indirimi güzel oldu. Bunu iş dünyası bekliyordu. Bizde bayiiler olarak bunu bekliyorduk. Otomobillerde ÖTV indirimi oldu. Ticari araçlarda KDV indirimi oldu. Bugünden itibaren telefonlar çalmaya başladı;canlılık getirdi.Telefon trafiği başladı. İnsanlar şu anda araştırmalarını yapıyorlar. Mesela 138 bin liraya sattığımız bir araç 20 bin lira geriye geldi. 118 bin lira oldu. Otomobillerde aynı şekilde, 180 bin liraya sattığımız bir araç 160'a düştü. Güzel oldu. İyi oldu bekliyorduk bunu. Şimdi bu ayda güzel bir kampanya yapılacak inşallah. Şimdi fabrikalarda onu araştırıyorlar. Bu yasa iyi canlılık getirdi. Kaybolan moralimiz yerine geldi. Heyecanlandırdık. İnşallah güzel işler olacak. Stokları en kısa sürede eriteceği kısmet olursa."

Yorumlar

“Elimizi taşın altına koymaya karar verdik.”

20 Ekim 2018 Cumartesi 13:14

“Elimizi taşın altına koymaya karar verdik.”

Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş’in başkanlığında, ekonomik sıkıntılara çözüm geliştirmek maksadıyla istişare tolpantısı düzenlendi.

Düzenlenen istişare toplantısına; Zonguldak AK Parti Milletvekili Polat Türkmen, Zonguldak  AK Parti Milletvekili Hamdi Uçar, Zonguldak AK Parti Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, Kdz. Ereğli İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Kdz. Ereğli AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir , Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri ve birçok Oda yöneticisi katıldı.

Yapılan istişare toplanıtısının başlangıcını sosyal medya hesabından paylaşan Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş;

“Hepiniz hoşgeldiniz. Bundan yaklaşık 8-10 gün önce Zonguldak’taki Ticaret ve Sanayi Odaları olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi Milletvekillerine yapmış olduğumuz ziyaret sonrasında; 5 oda olarak gitmiştik oraya. Ziyaret sonrasında ortaya çıkan, milletvekillerimizden gelen talepler doğrultusunda, ilçelerde yerinde istişare toplantıları yaparak, hızlı çözüm alma noktasında, sorunlarımızın çözümü noktasında, bir araya gelme konusunu düşünmüştük. Bu kapsamda da geçen hafta Çaycuma’da başlattık toplantıları. İkincisinde de Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası olarak biz ev sahipliği yapıyoruz.  Sayın milletvekillerime katkılarındani katılımlarından dolayı şimdiden teşekkür ediyorum. Gerçekten şehrimizin sorunlarının çözümü noktasında çok önemli bir buluşmaya ev sahipliği yapıyoruz. Biz Ereğli’de faaliyet gösteren meslek odaları olarak, 1 hafta önce siyasi parti ilçe başkanlarımızın katılımıyla yine bu salonda istişare toplantısı yapmıştık. Ereğli’yle ilgili gündeme dair konuları ortaya koyduk. Sorunlarımızı ortaya koyduk. Çözüm önerileri geliştirdik kendimizce ama tabi bununla ilgili olarak da sizleri, milletvekillerimize, sayın kaymakamımıza ve belediye başkanımıza da yapısal olarak ihtiyacımız var.”

“Toplantımıza geçmeden önce Devlet-Millet el ele bir seferberlik ilan ettik. Bunda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği çatısı altında enflasyonu düşürmek için Sayın Ekonomi Bakanımız Berat Albayrak’ın da çağrısıyla Türkiye’de görev yapan 81 il ve 160 ilçedeki odalarımız ve borsalarımızla birlikte, enflasyonla mücadele için elimizi taşın altına koymaya karar verdik. Bu anlamda da ülkemizin içinden geçmiş olduğu sıkıntılı dönemi hep birlikte aşacağımıza olan inancımız tamdır. Bunun çağrısını da geçen hafta yine bu salondan yapmıştık. Fakat bunu güçlendirmemiz gerekiyor. Bunu beslememiz gerekiyor. Bu sadece kamunun ya da özel sektörün tek başına çözebileceği bir sorun değil, birlikte çözebileceğimiz bir sorundur.”  dedi.

Yorumlar

"HAYAL GİBİ GÖZÜKÜYOR..."

12 Eylül 2018 Çarşamba 14:46

"HAYAL GİBİ GÖZÜKÜYOR..."

Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş, karatren haber.com’a konuştu. Ekonomik kriz ve Kdz. Ereğli tersanelerinin geleceğiyle ilgili yaptığı açıklamada Keleş, “Yeni gemi siparişleri hayal gibi gözüküyor.” dedi.

Geçtiğimiz günlerde, Ankara’ya bir dizi ziyaretler gerçekleştiren Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş; “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Dış İlişkiler Sorumlusu Tamer Kıran’la görüşmeler gerçekleştirdik. Kendisi de bir tersane sahibi olarak; Türkiye’de ve Ereğli’de yeni gemi siparişleri hayal gibi gözüküyor. Bu konudaki boşluğu dünyada ucuz işçiliği ve ucuz çelik maaliyeti nedeniyle yüzde 90 oranıyla Çin dolduruyor. Dolayısıyla Türkiye’de ki tersaneler bundan sonra römorkörle ilgili ve gemi tamir bakım-onarımla ilgili işlere yönelmek zorunda kalacaklar. Tersaneler mutlaka ihtisaşlaşmalı römorkör yapımı, tamir bakım-onarıma yönelmeli. Biz Kdz. Ereğli’de yönetime geldikten sonra, Kdz. Ereğli tersanelerini check ettik ve burda gemi tersanesi tamir ve bakımını sağladık.Bölgedeki tersanemizde, şuanda büyük bir gemi bakımı yapılıyor. Bölgemiz için önemli bir gelir kaynağı sağlayacak. Bu konuyla ilgili daha önceki yönetim tamir bakım izinleri almış ancak önemli adımlar gerçekleştirememiş. Kdz Ereğli tersanelerinde de bu konu dışında başka bir çözüm gözükmüyor gibi görünmüyor.Bundan sonra Ankara’ya yaptığımız ziyaretleri hep eyleme dönüştüreceğiz. ” dedi.

 

“DAĞ FARE DOĞURDU”

“Nefes Kredisi ile ilgili daha önce 400’e yakın kredi kullandırıldı. Şimdiki Nefes Kredisi’nde Ereğli’ye önemli bir miktar düşmüyor. Yani buradan Ereğli’ye bir pay yok derecesinde."

 

“Diyalog tohumları ekiyorum.”

"Sanayi odası yönetimi olarak, yeni dönemde üretim ve tohumları ekiyorum. Diyalog tohumları ekiyorum. İnşallah önümüzdeki dönemde bunların meyvesini hep beraber göreceğiz. Geçtiğimiz günlerde müteahitleri topladık, bir araya getirdik. Sürdürülebilir şekilde aralarındaki diyalogları sağladık. Tekrar bir başka dal; sürücü kurslarıyla ilgili, onların da sıkıntılarını dinledik. Tekrar daha nasıl kaliteli işler yapabiliriz onlarla bunları konuştuk.”

 

Ekonomik krizle ilgili yaptığı açıklamada Keleş; “Herkes ayağını yorganına göre uzatacak. Ekonomik dalgalanmalar düzelene kadar yeni borçlanmalar yapmayacak. Dolar ve Euro ile borçlanma yapmayı tavsiye etmiyoruz. Güney Doğudan gelen bir yatırımcı Organize Sanayi’de de bir iş garantili okul yatırımı yapacak. Bununla ilgili çalışmalar devam ediyor.” Dedi.

Yorumlar