Yol kenarındaki moloz ve atıklar tepkilere neden oldu

3 Şubat 2024 Cumartesi 12:57

Yol kenarındaki moloz ve atıklar tepkilere neden oldu

Hastane yolunda rastgele dökülen moloz yığınları ve çöpler, sürücülerin tepkisini çekmeye devam ediyor.

Bu yol belen mevkiinde yaşayan vatandaşlar ve ana yoldan ulaşım sağlayan sürücüler için bir çevre yolu niteliğinde, ancak yol kenarları şu an tamamen molozlar ve atıklarla dolmuş vaziyette. Araç sürücüleri çevreye zarar veren hafriyat kamyonlarına ve inşaat firmalarına ceza kesilmesi ve molozların temizlenmesi talebinde bulunuyor. Vatandaşlar, belediyenin denetimsizliği nedeniyle yol kenarlarının çöplüğe dönmesine tepki göstererek, çevre katliamını gerçekleştirenlerin bulunup cezalandırılmasını istiyor. Ayrıca, çöplerin kaldırılması ve atıkların yol kenarına dökülmesine karşı caydırıcı cezaların getirilmesini ve bu bilinçsiz davranışa son verilmesini yetkililerden talep ediyor.
Vatandaşlar, yetkililerden yardım isteyerek çöplerin kaldırılmasını, ayrıca çöp ve hafriyat gibi atıkların yol kenarına dökülmesinin önüne geçilmesi için caydırıcı cezaların kesilmesini ve bu bilinçsiz harekete bir an önce son verilmesini istedi. Bu durumun çevresel risklere yol açtığını ve toplum sağlığını tehdit ettiğini vurgulayarak, bu sorununa kalıcı çözümler üretilmesi gerektiğini belirttiler. Gerekiyorsa Çevre ve Şehircilik Bakanlığından da yardım alınıp bu yolun bir an önce temizlenmesi gerektiğini belirttiler.

Yorumlar
  • Seyfettin özhan
    4 Şubat 2024 Pazar 13:30

    Buranın temizlenip hafriyat dökulmesinin tek önlemi yolun asvaltlanıp otoyol kenarlarındaki çelik bariyer le kapatılmasını istiyoruz belenli olarak bu yolun kenarındaki atıkları bizim misafirlerimiz çoluk çocuğumuz görmek zorunda deyilki

Halil Posbıyık için çok konuşulacak sözler!

31 Ocak 2024 Çarşamba 14:28

Halil Posbıyık için çok konuşulacak sözler!

AK Parti eski Ereğli İlçe Başkanı ve AK Parti Ereğli Belediye Başkan aday adayı Fatih Çakır, Elmas TV'ye önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi tarafında belediye başkanlığı için mevcut belediye başkanı olan Halil Posbıyık'ın aday olarak gösterilmesinin ardından Ak Partı tarafından bir sessizlik oluştu. Bunun sebebi Halil Posbıyık mı? Sorusuna AK Parti belediye başkan aday adayı olan Fatih Çakır şunları dile getirdi;
"Kesinlikle hiçbir adaydan korkmuyoruz Halil beyin de çok rahat bir şekilde karşısına çıkabilecek ve onu 2014 seçimlerinde yendiğimiz gibi 2024'te de yenecek iradeye sahibiz. Diğer aday adayı arkadaşlarım da aynı iradeye sahiptirler. Şu anki sessizliğimizin sebebi  her an partimizin adayının açıklanmasından kaynaklıdır. Bugün olabilir, yarın olabilir o nedenle adayın açıklanmasının bekleme süresi diyebiliriz. Adayın açıklanma tarihi net bir şekilde belli olmadığı için her gün o gün bugündür diye bekliyoruz. Bizler Halil bey'e karşı 2014 seçimlerinde rahatlıkla seçim kazanmış bir teşkilatız. O dönemde ben AK Parti ilçe başkanlığı görevindeydim şimdi ise AK Parti belediye başkan aday adaylarından biriyim. En iyi cevabı milletimiz verir. Önemli olan siyasetteki bilgi, birikim ve tecrübeyi vatandaşa iyi bir şekilde sunabilmektir. Bizim burada seçimi kazanamamak gibi hiçbir sorunumuz yok. Seçim rahat bir şekilde kazanacağız. Bu şehre iktidarın elinin değmesi gerek. Gerçek manaadaki ak belediyeciliğin gelmesi lazım. Ereğimiz'in sorunları gerçekten büyük trafiğinden istihdamına kadar turizmden spora ve sanata kadar her şeyde yapılacak çok iş var. Ve bu işleri yapacak bilgi birikim ve tecrübe biz de var. Genel merkezimizin takdirini bekliyoruz." dedi.

Yorumlar
  • Cevdet Özkara
    31 Ocak 2024 Çarşamba 15:27

    Ancak murat sesil olursa o zaman belediye başkan murat başkası

En fazla üyeye sahip sendika açıklandı!

31 Ocak 2024 Çarşamba 14:27

En fazla üyeye sahip sendika açıklandı!

6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu gereğince, işkollarındaki işçi sayıları ve sendikaların üye sayılarına ilişkin 2024 Ocak ayı istatistikleri Resmi Gazete’de yayımlandı.

İstatistiklerde, 2023 yılının Temmuz ayında 2 milyon 421 bin 940 olan sendikalı işçi sayısı, 2 milyon 495 bin 423’e yükselirken, sendikalaşma oranı da yüzde 14,76’dan yüzde 15,22’ye yükseldi.

Bu süreçte Türk Metal Sendikası, altı ay önce yayımlanan Temmuz 2023 istatistiklerine göre 14.330, bir yıl önce yayımlanan Ocak 2023 istatistiklerine göre ise 23.787 yeni üyeyi çatısı altında birleştirdi ve üye sayısını 282.715’e çıkararak metal işkolunda en fazla üyeye sahip sendika olma özelliğini korudu.
Türk Metal Sendikası'ndan yapılan açıklama şu şekilde;
Artan hayat pahalılığı ve enflasyon başta olmak üzere yaşanan olumsuzlukların, ücretli çalışanların yaşam standartlarını olumsuz etkilediği bu dönemde, emeğinin hakkını aramak için güçlerini sendikamızda birleştiren tüm metal emekçilerine bir kez daha aramıza hoş geldiniz diyoruz. İfadeleri kullanıldı.

Yorumlar

Tapusu iptal edilen çift nöbete başladı

29 Ocak 2024 Pazartesi 15:22

Tapusu iptal edilen çift nöbete başladı

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde yaşayan Nezahat-Avni Akkayaoğlu çifti belediyede çalışan tapu memurlarının hataları nedeniyle 25 yıl emek verdikleri müstakil evlerinin tapusunun iptal edilerek, 22 ortak çıktığını dile getirerek belediyenin önünde nöbete başladı.

Ereğli Belediyesi önünde bir açıklama yapan Avni Akkayaoğlu, “2020 yılında ve 2021 yılında 18. madde uygulaması yapmışlar. Millet evinden çıkamazken, işe dahi gidemezken askıya astık görseydiniz etseydiniz diyorlar.  Türkiye Cumhuriyeti'nin vermiş olduğu tapumu iptal etmişler. 25 yıldır çalıştığım  müstakil evime 22 tane ortak sokmuşlar. 22 adet ortak sonrasında benim evim müstakillikten çıkmış durumda. Kısacası 25 yıllık emeğim boşa gitmiş durumda. Hayatımda hiç görmediğim hiç tanımadığım insanlar evime ortak olmuş. Cumhurbaşkanımızdan, devlet büyüklerinden yardım bekliyorum. Valiye aradık fakat sabahtan beri gelen giden yok. Kaymakamı arıyoruz herhangi bir dönüş yok. Belediye başkanına ulaşmaya çalışıyoruz bir dönüş yok. 3 tane çocuğumuz var. 2-3 yıldır kurban dahi kesemez hale geldik. Mutlu bir ailemiz vardı. Mutluluğumuz gitti. Ne yapacağımızı şaşırmış bir vaziyetteyiz. Benim müstakil evime 22 adet orta nereden buldunuz da soktunuz? Bize hisse alın dediklerinde biz gidip hissemizi satın aldık. 700 bin TL değerindeki arabamızı da aldılar. Almadıkları bir tek canımız kaldı. 24 saat boyunca burada nöbet tutacağız. Cumhurbaşkanından devlet büyüklerinden yardım bekliyoruz” dedi.

Yorumlar

Çöpten demir toplayarak ailesini geçindiriyor!

29 Ocak 2024 Pazartesi 14:13

Çöpten demir toplayarak ailesini geçindiriyor!

Ekonomik zorluklar, Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde sokaklarda yaşayan insanlar arasında derin etkiler bırakmaya devam ediyor. Bu zorlukların somut bir örneği, çöpten demir parçaları toplayarak geçimini sağlamaya çalışan yaşlı bir kadın.

Yaşlı kadın, ekonomik sıkıntılar nedeniyle çöpleri karıştırarak demir parçalarını topluyor. Ardından, topladığı bu demirleri hurdacılara satarak gelir elde etmeye çabalıyor. Bu mücadele, evine ekmek götürmeye çalışan birçok düşük gelirli ailenin ortak hikayesi haline gelmiş durumda.

Ekonominin zorlaşması ve ardı ardına gelen zamlar, Ereğli sokaklarında yaşayan aileleri daha da sıkıntılı bir sürece sürükledi. Düşük gelirli aileler, temel ihtiyaçlarını karşılamak için çöplerde, hurdalarda ve benzeri yerlerde arama yapmak zorunda kalıyor. Bu durum çevrede ki vatandaşlar tarafından ekonomik dengesizlik ve sosyal adaletsizlik olarak yorumlandı.

Yorumlar