Tapusu iptal edilen çift nöbete başladı
Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde yaşayan Nezahat-Avni Akkayaoğlu çifti belediyede çalışan tapu memurlarının hataları nedeniyle 25 yıl emek verdikleri müstakil evlerinin tapusunun iptal edilerek, 22 ortak çıktığını dile getirerek belediyenin önünde nöbete başladı.
Ereğli Belediyesi önünde bir açıklama yapan Avni Akkayaoğlu, “2020 yılında ve 2021 yılında 18. madde uygulaması yapmışlar. Millet evinden çıkamazken, işe dahi gidemezken askıya astık görseydiniz etseydiniz diyorlar. Türkiye Cumhuriyeti'nin vermiş olduğu tapumu iptal etmişler. 25 yıldır çalıştığım müstakil evime 22 tane ortak sokmuşlar. 22 adet ortak sonrasında benim evim müstakillikten çıkmış durumda. Kısacası 25 yıllık emeğim boşa gitmiş durumda. Hayatımda hiç görmediğim hiç tanımadığım insanlar evime ortak olmuş. Cumhurbaşkanımızdan, devlet büyüklerinden yardım bekliyorum. Valiye aradık fakat sabahtan beri gelen giden yok. Kaymakamı arıyoruz herhangi bir dönüş yok. Belediye başkanına ulaşmaya çalışıyoruz bir dönüş yok. 3 tane çocuğumuz var. 2-3 yıldır kurban dahi kesemez hale geldik. Mutlu bir ailemiz vardı. Mutluluğumuz gitti. Ne yapacağımızı şaşırmış bir vaziyetteyiz. Benim müstakil evime 22 adet orta nereden buldunuz da soktunuz? Bize hisse alın dediklerinde biz gidip hissemizi satın aldık. 700 bin TL değerindeki arabamızı da aldılar. Almadıkları bir tek canımız kaldı. 24 saat boyunca burada nöbet tutacağız. Cumhurbaşkanından devlet büyüklerinden yardım bekliyoruz” dedi.
Çöpten demir toplayarak ailesini geçindiriyor!
Ekonomik zorluklar, Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde sokaklarda yaşayan insanlar arasında derin etkiler bırakmaya devam ediyor. Bu zorlukların somut bir örneği, çöpten demir parçaları toplayarak geçimini sağlamaya çalışan yaşlı bir kadın.
Yaşlı kadın, ekonomik sıkıntılar nedeniyle çöpleri karıştırarak demir parçalarını topluyor. Ardından, topladığı bu demirleri hurdacılara satarak gelir elde etmeye çabalıyor. Bu mücadele, evine ekmek götürmeye çalışan birçok düşük gelirli ailenin ortak hikayesi haline gelmiş durumda.
Ekonominin zorlaşması ve ardı ardına gelen zamlar, Ereğli sokaklarında yaşayan aileleri daha da sıkıntılı bir sürece sürükledi. Düşük gelirli aileler, temel ihtiyaçlarını karşılamak için çöplerde, hurdalarda ve benzeri yerlerde arama yapmak zorunda kalıyor. Bu durum çevrede ki vatandaşlar tarafından ekonomik dengesizlik ve sosyal adaletsizlik olarak yorumlandı.
TİP Kdz. Ereğli adayını açıkladı!
Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş KDZ. Ereğli de ki parti binası açılışını gerçekleştirdi.
Türkiye işçi partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş KDZ. Ereğli de ki parti binası açılışına katıldı. Aynı zamanda KDZ. Ereğli Türkiye İşçi Partisi belediye başkan adayını da açıkladı. Cihangir Amca, Erkan Baş'ın açıklaması ile KDZ. Ereğli Türkiye işçi partisi Belediye Başkan Adayı oldu.
Parti yetkilileri ile görüşmeler sonrasında meclisin isimleri önemli oy tabanları yüksek partili kişilerden oluşturulacağını belirttiler. KDZ. Ereğli belediye meclisinde artık İşçi Partisinin de olacağını iddia ettiler.
Zamlar vatandaşı otogaza sürükledi!
Akaryakıtta ki zamlar sonrasında otomobil sahipleri araçlarına LPG tankı taktırmaya devam ediyor.
Akaryakıt fiyatlarında ki artışı sonrası otomobil sahipleri akaryakıta para yetiştiremediklerini bir benzin tankının artık yüksek rakamlara dolduğunu dile getirirken LPG'li araçlar için masraf bu kadar yüksek değil. Şu an 1 litre benzinin güncel fiyatı 38,34 liradan satışa sunulurken, LPG fiyatı ise 19.89 liradan satışa sunulmaktadır.
LPG oto gaz uzmanı Altan Şahinler şunları dile getirdi;
Ben 25 yıla yakın bir zamandır bu işle uğraşıyorum. LPG tüpünü benzinli araçlara takabiliyoruz. Maliyeti yüzde 40 civarında daha düşük oluyor. Bu nedenle çoğu benzinli araç sahibi kişiler LPG'yi tercih ediyor. Tüp değişimi ya da taktırma işlemi 14 bin lira ile 22 bin lira arasında araç modeline göre değişmektedir. Bizlere genelde gelen sorular tüplerin ömrü 10 yıl mı? 15 yıl mı? Şeklinde oluyor. Bu sorunun cevabı 10 yıldır her ne kadar standartlar tankların ömrünü 15 yıla kadar uzatabilse de gerek tank üreticileri gerek montajcılar olarak bu durumun çok fazla sürdürülebilir ve sağlıklı olduğunu düşünmüyoruz. 10 yıl kullanım süresi dolan tankları LPG servislerinden randevu alın ve randevu öncesinde LPG tankının içinde ki yakıtı tamamen bitirmelisiniz. Daha sonra tank değişimi için aracınız hazır olacaktır. Değişim esnasın da tankın altında ki boruları ve rekorları da kontrol ettirmeyi ihmal etmeyin. Değişim fırsatınız varsa bunları da değiştirin çünkü bu ürünlerin de zamanla değişmesi gerekmektedir. Tankın üstünde ki şamandıranın da kontrol edilmesi ya da değişmesi önemlidir. LPG tankları genel olarak silindir ve simit şeklinde 2 tür olarak üretiliyor. Silindir tanklar da en çok 315 ve 240 lık ebatlar kullanılıyor. Simit tanklar da ise 41 42 litre arasında değişiyor. Tank değişimleri genel itibarı ile 1 saat ile 1 buçuk saat arası sürüyor.
Eski makinalar değerli hale geldi!
İş makinası sektöründe kredilerin ve faiz oranlarının yüksek olması nedeni ile iş makinası sahipleri eski kullandıkları iş makinalarını revizyon ve bakıma almak zorunda kalıyor. Bu da iş makine bakım uzmanlarının işlerini yoğunlaştırdı.
İş makinası uzmanlarından Cihan Yalçın 2007 yılından itibaren makine tamiri ile ilgilendiklerini söyledi. Yalçın, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Yeni makinaların alım bedellerinin yüksek olması ve kredilerin önünün kapalı olması, kredi verenlerin kredi oranlarının yüksek oranda ki faiz den dolayı müşteriler yeni makine almakta zorlanıyor. İşin gerçeği bu. Dolayısıyla da eski makinaların revizyonlarını ve bakımlarını yaptırıp birkaç sezon kullanarak faaliyet göstermeyi daha sağlıklı görüyorlar. Bu nedenle atölyemiz yoğun bir şekilde ilerliyor. Bu bizim yarattığımız bir politika değil. Devletin oluşturmuş olduğu faiz politikaları, para politikaları sonrasında oluşan bir durum. Gümrükte sürekli yeni makinalar var yeni makine girişleri hala devam etmekte fakat eskiye göre bunlar çok daha maliyetli oluyor. Mevcut personeller yeni nesil sistemlere uymaya çalışıyor fakat geriden gelen bir alt yapı sorunu var. Mesela Euro 5 motorlara geçiş yapıldı. Yeni nesil makinalarda çok teferruatlı elektronik sistemler var. Alttan gelen yeni neslimiz de çok fazla yetişmiyor. Bu işlerle ilgilenmek istemiyorlar. Eski çıraklık kültürü maalesef ki yok oldu. Meslek liselerinden stajyerler geliyor. Onların da yaşları olgunlaşmış oluyor. Artık gençlerin maddi manevi çok fazla imkanı var. Dolayısı ile alttan bir teknik ekip yetiştirmekte güçlük çekiyoruz. Ya da biraz yetiştiriyoruz ancak bu kez de farklı sektörlere yöneliyorlar. Hızlı zengin olma hayallerinden dolayı farklı işlere odaklanıyorlar. Bugün motor revizyonu yapıyoruz ancak ilerleyen zamanda sandık motor koyacağız. Tamirci ustalar bulamadıkça Avrupa sistemlerine döneceğiz onarım bakımdan ziyade değişim sanayi gibi olacak. Bizim çocukluğumuzda bile bir arabanın kaportası çekiçlenir düzeltilip bir şekilde tamir edilirken artık bunları hemen değişim yapıyorlar. Hem süresi hızlı, kazançları daha karlı, işçiliği daha az bazen sektörde kendini öldürüyor" dedi.