THK yönetiminden ziyaret…

29 Aralık 2018 Cumartesi 11:07

THK yönetiminden ziyaret…

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Türk Hava Kurumu Başkanı Abdullah Hasçelik ve yönetim kurulu üyeleri Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç’ı makamında ziyaret etti.

Türk Hava Kurumu Başkanı Abdullah Hasçelik ve yönetim kurulu üyeleri Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç ve yönetimine ziyarette bulundu. Dernek Başkanı Şükrü Kılıç ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Türk Hava Kurumu başkanı Abdullah Hasçelik, Muhtarlar Derneği başkanı Şükrü Kılıç’a kuruma katkılarından dolayı teşekkür ederek THK rozeti taktı, takvim hediye etti. Ziyaret yapılan sohbetin ardından sona erdi.

Yorumlar

MHP’ de aday atağı…

15 Aralık 2018 Cumartesi 10:14

MHP’ de aday atağı…

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Milliyetçi Hareket Partisi’nde Ormanlı Belediye Başkan adayının ardından Kandilli beldesi başkan adayı da açıklandı. 2014 yılında Ak Parti’den Kandilli Belediyesi için aday adaylığına başvuru yapan Tuncay Aydın Milliyetçi Hareket Partisi’nden adaylık için başvurusunu İlçe Başkanı Rahman Demirtürk’e teslim etti.

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesinde adaylık konusunda hassas davranan Milliyetçi Hareket Partisi’nde Ormanlı Belediye Başkan adayının ardından Kandilli beldesi başkan adayı da açıklandı. 2014 yılında Ak Parti’den Kandilli Belediyesi için aday adaylığına başvuru yapan Tuncay Aydın Milliyetçi Hareket Partisi’nden adaylık için başvurusunu İlçe Başkanı Rahman Demirtürk’e teslim etti.

Parti binasında düzenlenen adaylık başvuru törenine Parti İl Başkan vekili Kaya Karatepe, önceki dönem Milletvekili adayları Abdullah Bekar ve Fehmi Nuhoğlu, önceki dönem yöneticilerinden Ali Toprak, Önceki dönem Ereğli Belediyesi Başkan adayı Mevlüt Özdemir, Partinin Ormanlı Belde belediye başkan adayı Tacettin ALDIRMAZ, partinin çeşitli kademelerinde görev yapan isimler ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Tören de konuşan Tuncay Aydın, amacının seçimleri kazanarak Milliyetçi Hareket Partisi bayrağını Kandilli ‘de dalgalandırmak olduğunu kaydetti. Aydın konuşmasında  “Bir defa burada olmaktan son derece mutluyum. Başkanımızın şahsımızı davet etmesi bizi son derece onurlandırmıştır. Kandilli halkının teveccühü üzerine buradayım. İnşallah bundan sonra görevimizi, hizmetimizi MHP kadrolarında Kandilli ’de iddialı bir aday olarak yola çıkmış bulunmaktayım. Tekrar zaten Başkanımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Burada bulunmamın en güzel sebebi, buna gayret gösteren Muhammet Karakütük arkadaşıma çok çok teşekkür ediyorum. Doğru yolda olduğuma eminim. Bundan zerre kadar şüphem yok. İnşallah Kandilli ‘de MHP bayrağını hep beraber dikeceğiz. Teşekkür ediyorum” dedi. Aydın başvurusunu Milliyetçi Hareket Partisi İlçe başkanı Rahman Demirtürk ‘e teslim etti.

BU DAVANIN NEFERİ OLMASINDAN MUTLULUK DUYUYORUZ

Tuncay Aydın’ın başvuru belgesini teslim alan Milliyetçi Hareket Partisi İlçe başkanı Rahman Demirtürk ise ‘Bu davanın neferi olmasından mutluluk duyuyoruz’ dediği konuşmasında “Tuncay kardeşimiz hem Milliyetçi Hareket Partisine katıldığından dolayı teşekkür ediyoruz. İnşallah Milliyetçi Hareket Partisi Kandilli Belediyemizi alır. O Belediyede kendi bayrağımızı yukarı en tepelere çıkartır. Bu davanın bir neferi olarak bizi kabul ettiği için bizde kendilerine çok teşekkür ediyoruz. İnşallah yolu aydınlık ve hayırlı olur. Milliyetçi Hareket Partisine katkı sağlar. Biz kendi yolunda, kendi gideceği yolda her zaman yanında olacağımızı, Kandilli halkı ile birlikte yürüyeceğimizi inşallah Kandilli halkı da kardeşimize sahip çıkarak Kandilli ‘de Milliyetçi Hareket Partisi’ni iktidar yaparlar” dedi.

Parti rozeti Milliyetçi Hareket Partisi İlçe başkanı Rahman Demirtürk tarafından takılan Tuncay Aydın tebrikleri kabul etti.

Yorumlar

Yavuzyılmaz, “Nükleer değil yenilenebilir enerji!.."

15 Aralık 2018 Cumartesi 10:08

Yavuzyılmaz, “Nükleer değil yenilenebilir enerji!.."

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Türkiye ve Rusya arsasında gerçekleştirilen Nükleer Santral Antlaşmasını eleştirdi. Yavuzyılmaz, “Türkiye'de, alternatif yenilenebilir enerji kaynaklarına yüzümüzü dönmemiz gerekiyor” dedi.

Yavuzyılmaz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı’nın 2019 yılı bütçe görüşmeleri üzerinde söz aldı. Enerji politikaları ile ilgili bir konuşma gerçekleştiren CHP’li Milletvekili, Akkuyu’da yapılması planlanan Nükleer Santral üzerine yaptığı konuşmada; Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Rusya Federasyonu Enerji Bakanlığı’na bağlı Rosatom firması arasında yapılan antlaşma maddelerini Meclis Kürsüsü’nden okurken, ‘Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde Rusya Federasyonu’na ait bir nükleer santral kuruluyor’ dedi. Kira zamları oranları ve TTK’nın geleceği ilgili de konuşan Yavuzyılmaz, “TTK’yı yeniden ayağa kaldırmamız gerekiyor” dedi.

NÜKLEER KONUSU GÜNDEMDE!

Yavuzyılmaz konuşmasında, Sayıştay raporu ve Türkiye Cumhuriyeti ile Rusya Federasyonu arasında gerçekleştirilen, Nükleer Antlaşmasının kısımlarını okurken, antlaşmada yer alan ‘nükleer santral hisse oranının hiçbir zaman Rusya için %51’den az olamayacağına’ ilişkin madde ile ilgili “Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde Rusya Federasyonu’na ait bir nükleer santral kuruluyor” ifadelerini kullandı.

Yenilenebilir Enerji Kaynakları’nın aktif kullanılması gerektiği ile ilgili  konuşan CHP’li Yavuzyılmaz, Zonguldak’ın Ereğli ve Alaplı ilçelerinde dalga enerjisinden elektrik üreten bir prototipin üretildiğini belirtti.

ALAPLI-EREĞLİ DALGA ENERJİSİ PROTOTİPİ’Nİ ANLATTI!

Yavuzyılmaz prototip hakkında “Türkiye'de, alternatif yenilenebilir enerji kaynaklarına yüzümüzü dönmemiz gerekiyor. Güneş enerjisindeki birçok fırsatı ülke olarak kaçırmış olabiliriz ama özellikle dalga enerjisinde ülkemizde yapılan birçok buluş var. 2005 yılında Zonguldak Ereğli Alaplı bölgesinde bir prototip geliştirildi, uygulandı. Şu anda Enerji Bakanlığımızın stratejiden sorumlu departmanı, bölümünün dikkatine sunuyorum bunu. Özellikle bunu bir an önce hayata geçirmemiz gerektiğine inanıyorum” bilgilerini verirken Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in salonu dinlememesi üzerine; “Tabii, Sayın Bakan Bey, maalesef şu anda ona hitap ediyorum ama dinlemese de, umarım tutanaklardan bunu takip edecektir.” dedi. Yavuzyılmaz’ın cümlesi muhalefet milletvekilleri tarafından alkışlanırken, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar; “Çok meşguller, arkadaşlar orada muhabbetteler.” diyerek bakanı eleştirdi.

TTK YAŞATILMALI, KİRA ORANLARI DÜŞÜRÜLMELİ!

Kira zam oranlarında belirleyici olan ÜFE oranının %40, TÜFE oranınında %25 bandında olduğunu  belirten Yavuzyılmaz, kiracılarımız için bu zam oranın %10 seviyesine indirilmesi gerektiğini söyledi. TTK ile ilgili olarakta konuşan CHP’li Milletvekili; “Biz Zonguldak'ta istihdamın artırılmasını, TTK'nin yeniden ayağa kaldırılmasını, 1.500 işçi alınmasının yetmeyeceğini, zaten yılda 2 bin emekli verdiğini ve şu anda 7.200 işçi çalıştığını söylüyoruz. İşe alınacaklar için yaş sınırı 35’e çekilmeli.” dedi.

Yorumlar

Selim Alan, AK Parti Zonguldak Belediye Başkan Adayı Oldu

6 Aralık 2018 Perşembe 14:19

Selim Alan, AK Parti Zonguldak Belediye Başkan Adayı Oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Zonguldak Belediye Başkanı adayını Dr. Ömer Selim Alan olarak açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Zonguldak Belediye Başkanı adayını Dr. Ömer Selim Alan olarak açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti İl Başkanları toplantısında 14 ilin belediye başkan adayını açıkladı. Buna göre AK Parti Zonguldak Belediye Başkan adayı Dr. Ömer Selim Alan olarak açıklandı. Erdoğan'ın ismini okumasının ardından sahneye çıkan Selim Alan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Özgeçmiş

1979 yılında Zonguldak'ta doğan Ömer Selim Alan, ilk ve orta öğrenimini Zonguldak'ta tamamladı. Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Anadolu Üniversitesi Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü'nden mezun oldu. Çeşitli STK ve odalarda üyelik ve görevler üstlenen Alan, AK Parti Zonguldak İl Başkan yardımcılığı görevini yürüttü. İleri düzeyde İngilizce bilen Ömer Selim Alan, evli ve iki çocuk babası. - ZONGULDAK

 

Kaynak:www.haberler.com

Yorumlar

"Ereğli'de AK Parti'li tüm belediyeleri alacağız."

17 Kasım 2018 Cumartesi 16:46

"Ereğli'de AK Parti'li tüm belediyeleri alacağız."

Kdz. Ereğli CHP İlçe Başkanı Sevdekar Aras, www.karatrenhaber.com' u ziyarette bulundu.

Kdz. Ereğli'de yaklaşık 20 sene amatör ve profesyonel  spor klüplerinde futbol oynamış, Ereğli'li köklü iş adamlarından Yüksel Soyer'in  damadı, CHP'de üyeler ve halk tarafından sevilen sayılan, Sevdekar Aras yeniden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığı'na vekaleten devam kararı aldı.

Seçimlerde başarılı olacaklarını, CHP'li bir adayla CHP'li bir belediye kazandıracaklarını, buna inandıklarını, bütün çalışmalarının bu yönde olduğunu ama şu anda detay veremeyeceklerini, genel merkezle birlik ve beraberlik içinde hareket ettiklerini, aday adayların hepsiyle tek vücut olup burada seçimleri kazanacaklarını, "Mutlu bir Ereğli, güzel bir Ereğli" için çalışacaklarını ifade etti. "CHP'li bir belediyeyle devam edeceğiz. Gülüç'te tekrar CHP'li bir belediye olacak, CHP'li meclis üyelerimiz kenetlenmiş durumda. Başkanın kendi takdiridir. Gitmiştir. Ancak Gülüç'te süprizimiz var. Tekrar CHP'yle devam edecek. Daha iyi daha güzel hizmetler yapacağız" dedi.

Yorumlar