Sorunlar çözüme kavuşuyor...

5 Ocak 2019 Cumartesi 13:55

Sorunlar çözüme kavuşuyor...

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Deniz Yavuzyılmaz’ın Sağlık Bakanlığı’nın planlama ve bütçesinin konuşulduğu komisyon toplantısında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya aktardığı taleplere yanıt geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Deniz Yavuzyılmaz, 13 Kasım 2018 tarihinde gerçekleştirilen ve Sağlık Bakanlığı’nın planlama ve bütçesinin konuşulduğu komisyon toplantısında Zonguldak ilinin sorunları ve eksikliklerini dile getirmişti.

SAĞLIK SORUNLARINI BİZZAT BAKAN’A ANLATTI!

CHP’li Yavuzyılmaz, yaptığı konuşmada Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya; “Bülent Ecevit Üniversitesi’nin Acil Bölümü maalesef Bodrum 2'de ve havalandırması zayıf, tavanları akan bir yerde hizmet vermektedir. Bütçede ciddi bir yetersizlik var. Hastanede gerekli ilaçlar bulunmuyor. Öncelikli olarak 100 yataklı Devrek Devlet Hastanesinde göz polikliniği, kulak-burun-boğaz, nöroloji polikliniğinde çalışacak doktor bulunmamaktadır. Kadın hastalıkları ve doğum polikliniğinde geçici görevli hekim maalesef çalışmakta olduğu için cerrahi branşların geçici görevde olması nedeniyle ameliyatlar gece saatlerine kalmakta ve dolayısıyla da sadece poliklinik yapmaları suretiyle çalışmalar yetersiz bir şekilde devam ettirilmektedir. Zonguldak'ta Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi bulunduğu hâlde çocuk kardiyolojisi bulunmamaktadır. Aynı zamanda Atatürk Devlet Hastanesinde de çocuk kardiyolojisi bölümü yok. Bu nedenle, vatandaşlarımız en yakın olarak Sakarya veya İzmit'e gitmekteler. Özel hastanelerde ise çocuk kardiyolojisi sigorta tarafından karşılanmamaktadır.” ifadeleriyle sorunları iletti.

YAVUZYILMAZ’IN TALEBİ DOĞRULTUSUNDA ATAMA MÜJDESİ!

Sağlık Bakanlığı’ndan Milletvekili Yavuzyılmaz’ın taleplerine yazılı bir yanıt geldi. Gelen yanıtta bu taleplerin değerlendirileceğinin altı çizilirken, 83. Devlet Hizmet Yükümlülüğü döneminde kulak burun boğaz, göz ve çocuk kardiyolojisi bölümlerindeki eksiklikler için CHP’li Yavuzyılmaz’ın talebi doğrultusunda gerekli adımların atılacağı belirtildi.

Sağlık Bakanlığı’ndan verilen yanıtta; “Devrek toplam nüfusu TÜİK verilerine göre 56.558 olup, Ülkemizde ortalama 45.800 kişiye bir göz hastalıkları uzmanı, 54.000 kişiye bir kulak burun boğaz hastalıkları uzmanı düşmektedir. Bu haliyle nüfus bazlı planlama kriterine göre Devrek ilçesine bir göz ve bir kulak burun boğaz hastalıkları uzmanı verilmesi 83. DHY çalışmaları sırasında değerlendirilecektir. Zonguldak İlinde TÜİK verilerine göre çocuk nüfusu 135.585 olup, ilde özel sektörde bir çocuk kardiyolojisi uzmanı bulunmakta, kamuda ise bulunmamaktadır. Ülkemizde toplamda 105.453 çocuğa bir çocuk kardiyolojisi uzmanı düşmektedir. Gerek üniversite gerekse devlet hastanesi için çocuk kardiyolojisi uzmanının verilmesi, 83. DHY döneminde diğer şehirlerimizin durumu da göz önüne alınarak değerlendirilecektir.” ifadelerine yer verildi.

Devrek’e Göz Doktoru Geldi!

 

Devrek Devlet Hastanesi’ne Göz Polikliniği Bölümü’ne uzman bir göz doktorunun Yavuzyılmaz’ın talebi doğrultusunda atanmasının ardından CHP’li Milletvekili yaptığı açıklamada; “Şehrimizin sağlık alanındaki eksikliklerini gidermek için uğraştık, vatandaşlarımızdan ‘Zonguldak Halkı Sağlık Bakanına Soruyor’ başlığı ile yaptığımız kampanyada aldığımız eksikleri, hataları ve tamamlanması zaruri ihtiyaçları sağlık bakanına ilettik. Adımlarımız sonrası Devrek Devlet Hastanesi’ne bir göz doktoru da atandı. Kulak burun boğaz uzmanı ve çocuk kardiyoloğu ile tüm ilçelerimizdeki sağlık alanındaki ihtiyaçların giderilmesi için konuyu takip etmeye devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar

İddiasında kararlı.. "Yüzde 99 aday benim.."

31 Aralık 2018 Pazartesi 12:06

İddiasında kararlı.. "Yüzde 99 aday benim.."

AK Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Aday Adayı Yusuf Kalay www.karatrenhaber.com'u ziyarette bulundu.

Yaklaşan 31 Mart yerel seçimlerinde, önümüzdeki günlerde açıklanacak olan AK Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayının kendisi oalcağını söyleyen Kalay, "22 adaydan biriyim. En güçlü aday da benim. yüzde 90 değil, 99 aday ben olacağım." dedi.

Yorumlar

THK yönetiminden ziyaret…

29 Aralık 2018 Cumartesi 11:07

THK yönetiminden ziyaret…

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Türk Hava Kurumu Başkanı Abdullah Hasçelik ve yönetim kurulu üyeleri Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç’ı makamında ziyaret etti.

Türk Hava Kurumu Başkanı Abdullah Hasçelik ve yönetim kurulu üyeleri Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç ve yönetimine ziyarette bulundu. Dernek Başkanı Şükrü Kılıç ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Türk Hava Kurumu başkanı Abdullah Hasçelik, Muhtarlar Derneği başkanı Şükrü Kılıç’a kuruma katkılarından dolayı teşekkür ederek THK rozeti taktı, takvim hediye etti. Ziyaret yapılan sohbetin ardından sona erdi.

Yorumlar

MHP’ de aday atağı…

15 Aralık 2018 Cumartesi 10:14

MHP’ de aday atağı…

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Milliyetçi Hareket Partisi’nde Ormanlı Belediye Başkan adayının ardından Kandilli beldesi başkan adayı da açıklandı. 2014 yılında Ak Parti’den Kandilli Belediyesi için aday adaylığına başvuru yapan Tuncay Aydın Milliyetçi Hareket Partisi’nden adaylık için başvurusunu İlçe Başkanı Rahman Demirtürk’e teslim etti.

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesinde adaylık konusunda hassas davranan Milliyetçi Hareket Partisi’nde Ormanlı Belediye Başkan adayının ardından Kandilli beldesi başkan adayı da açıklandı. 2014 yılında Ak Parti’den Kandilli Belediyesi için aday adaylığına başvuru yapan Tuncay Aydın Milliyetçi Hareket Partisi’nden adaylık için başvurusunu İlçe Başkanı Rahman Demirtürk’e teslim etti.

Parti binasında düzenlenen adaylık başvuru törenine Parti İl Başkan vekili Kaya Karatepe, önceki dönem Milletvekili adayları Abdullah Bekar ve Fehmi Nuhoğlu, önceki dönem yöneticilerinden Ali Toprak, Önceki dönem Ereğli Belediyesi Başkan adayı Mevlüt Özdemir, Partinin Ormanlı Belde belediye başkan adayı Tacettin ALDIRMAZ, partinin çeşitli kademelerinde görev yapan isimler ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Tören de konuşan Tuncay Aydın, amacının seçimleri kazanarak Milliyetçi Hareket Partisi bayrağını Kandilli ‘de dalgalandırmak olduğunu kaydetti. Aydın konuşmasında  “Bir defa burada olmaktan son derece mutluyum. Başkanımızın şahsımızı davet etmesi bizi son derece onurlandırmıştır. Kandilli halkının teveccühü üzerine buradayım. İnşallah bundan sonra görevimizi, hizmetimizi MHP kadrolarında Kandilli ’de iddialı bir aday olarak yola çıkmış bulunmaktayım. Tekrar zaten Başkanımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Burada bulunmamın en güzel sebebi, buna gayret gösteren Muhammet Karakütük arkadaşıma çok çok teşekkür ediyorum. Doğru yolda olduğuma eminim. Bundan zerre kadar şüphem yok. İnşallah Kandilli ‘de MHP bayrağını hep beraber dikeceğiz. Teşekkür ediyorum” dedi. Aydın başvurusunu Milliyetçi Hareket Partisi İlçe başkanı Rahman Demirtürk ‘e teslim etti.

BU DAVANIN NEFERİ OLMASINDAN MUTLULUK DUYUYORUZ

Tuncay Aydın’ın başvuru belgesini teslim alan Milliyetçi Hareket Partisi İlçe başkanı Rahman Demirtürk ise ‘Bu davanın neferi olmasından mutluluk duyuyoruz’ dediği konuşmasında “Tuncay kardeşimiz hem Milliyetçi Hareket Partisine katıldığından dolayı teşekkür ediyoruz. İnşallah Milliyetçi Hareket Partisi Kandilli Belediyemizi alır. O Belediyede kendi bayrağımızı yukarı en tepelere çıkartır. Bu davanın bir neferi olarak bizi kabul ettiği için bizde kendilerine çok teşekkür ediyoruz. İnşallah yolu aydınlık ve hayırlı olur. Milliyetçi Hareket Partisine katkı sağlar. Biz kendi yolunda, kendi gideceği yolda her zaman yanında olacağımızı, Kandilli halkı ile birlikte yürüyeceğimizi inşallah Kandilli halkı da kardeşimize sahip çıkarak Kandilli ‘de Milliyetçi Hareket Partisi’ni iktidar yaparlar” dedi.

Parti rozeti Milliyetçi Hareket Partisi İlçe başkanı Rahman Demirtürk tarafından takılan Tuncay Aydın tebrikleri kabul etti.

Yorumlar

Yavuzyılmaz, “Nükleer değil yenilenebilir enerji!.."

15 Aralık 2018 Cumartesi 10:08

Yavuzyılmaz, “Nükleer değil yenilenebilir enerji!.."

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Türkiye ve Rusya arsasında gerçekleştirilen Nükleer Santral Antlaşmasını eleştirdi. Yavuzyılmaz, “Türkiye'de, alternatif yenilenebilir enerji kaynaklarına yüzümüzü dönmemiz gerekiyor” dedi.

Yavuzyılmaz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı’nın 2019 yılı bütçe görüşmeleri üzerinde söz aldı. Enerji politikaları ile ilgili bir konuşma gerçekleştiren CHP’li Milletvekili, Akkuyu’da yapılması planlanan Nükleer Santral üzerine yaptığı konuşmada; Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Rusya Federasyonu Enerji Bakanlığı’na bağlı Rosatom firması arasında yapılan antlaşma maddelerini Meclis Kürsüsü’nden okurken, ‘Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde Rusya Federasyonu’na ait bir nükleer santral kuruluyor’ dedi. Kira zamları oranları ve TTK’nın geleceği ilgili de konuşan Yavuzyılmaz, “TTK’yı yeniden ayağa kaldırmamız gerekiyor” dedi.

NÜKLEER KONUSU GÜNDEMDE!

Yavuzyılmaz konuşmasında, Sayıştay raporu ve Türkiye Cumhuriyeti ile Rusya Federasyonu arasında gerçekleştirilen, Nükleer Antlaşmasının kısımlarını okurken, antlaşmada yer alan ‘nükleer santral hisse oranının hiçbir zaman Rusya için %51’den az olamayacağına’ ilişkin madde ile ilgili “Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde Rusya Federasyonu’na ait bir nükleer santral kuruluyor” ifadelerini kullandı.

Yenilenebilir Enerji Kaynakları’nın aktif kullanılması gerektiği ile ilgili  konuşan CHP’li Yavuzyılmaz, Zonguldak’ın Ereğli ve Alaplı ilçelerinde dalga enerjisinden elektrik üreten bir prototipin üretildiğini belirtti.

ALAPLI-EREĞLİ DALGA ENERJİSİ PROTOTİPİ’Nİ ANLATTI!

Yavuzyılmaz prototip hakkında “Türkiye'de, alternatif yenilenebilir enerji kaynaklarına yüzümüzü dönmemiz gerekiyor. Güneş enerjisindeki birçok fırsatı ülke olarak kaçırmış olabiliriz ama özellikle dalga enerjisinde ülkemizde yapılan birçok buluş var. 2005 yılında Zonguldak Ereğli Alaplı bölgesinde bir prototip geliştirildi, uygulandı. Şu anda Enerji Bakanlığımızın stratejiden sorumlu departmanı, bölümünün dikkatine sunuyorum bunu. Özellikle bunu bir an önce hayata geçirmemiz gerektiğine inanıyorum” bilgilerini verirken Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in salonu dinlememesi üzerine; “Tabii, Sayın Bakan Bey, maalesef şu anda ona hitap ediyorum ama dinlemese de, umarım tutanaklardan bunu takip edecektir.” dedi. Yavuzyılmaz’ın cümlesi muhalefet milletvekilleri tarafından alkışlanırken, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar; “Çok meşguller, arkadaşlar orada muhabbetteler.” diyerek bakanı eleştirdi.

TTK YAŞATILMALI, KİRA ORANLARI DÜŞÜRÜLMELİ!

Kira zam oranlarında belirleyici olan ÜFE oranının %40, TÜFE oranınında %25 bandında olduğunu  belirten Yavuzyılmaz, kiracılarımız için bu zam oranın %10 seviyesine indirilmesi gerektiğini söyledi. TTK ile ilgili olarakta konuşan CHP’li Milletvekili; “Biz Zonguldak'ta istihdamın artırılmasını, TTK'nin yeniden ayağa kaldırılmasını, 1.500 işçi alınmasının yetmeyeceğini, zaten yılda 2 bin emekli verdiğini ve şu anda 7.200 işçi çalıştığını söylüyoruz. İşe alınacaklar için yaş sınırı 35’e çekilmeli.” dedi.

Yorumlar