Mhp Belli Oldu

19 Ocak 2024 Cuma 13:38

Mhp Belli Oldu

Mhp Belli Oldu

MHP Genel Merkezi yerel seçimler öncesi adayları açıklamaya devam ediyor. Genel Merkez 53 ilçenin başkan adayını açıkladı.

MHP Ereğli'de Eski İlçe Başkanlarından İlkay Özdemir'i aday gösterdi.

MHP'nin Alaplı adayı ise İsmail Öztürk.

Yorumlar

DEMİRTAŞDAN AÇIKLAMA

16 Ocak 2024 Salı 13:53

DEMİRTAŞDAN AÇIKLAMA

DEMİRTAŞDAN AÇIKLAMA

KDZ. Ereğli Gülüç Belde Belediye Başkanı Mustafa Gökhan Demirtaş bir basın açıklamasında bulundu.

KDZ. Ereğli Gülüç Belde Belediye Başkanı Mustafa Gökhan Demirtaş basın açıklamasında şunları ifade etti;
"Sevgili hemşehrilerim; yaklaşık bir yılı aşkın zamandır hakkımda ortaya atılan iddia ve iftiraları ibretle izlemekteyim. Yaklaşık 10 yıllık Gülüç Belediye Başkanlığı görev sürem içerisinde beldemin gelişmesi, halkımızın yaşam kalitesinin artması için modern belediyecilik anlayışı içerisinde canla başla hizmet ettim. Bu 10 yıllık görev sürem içerisinde Gülüç’ün çehresini değiştirecek ve modern kent hüviyetine kavuşmasını sağlayan 10’larca eseri beldemize kazandırmanın gururu ve mutluluğu içerisindeyim.
Görev yaptığım 10 yıllık süreç içerisinde bazı basın yayın kuruluşlarının ortaya attığı iftira ve iddialarla ilgili olarak gerek İç İşleri Bakanlığı, gerek Zonguldak Valiliği ve gerekse Kdz. Ereğli Kaymakamlığı tarafından soruşturma ve incelemeler yapılmış, hiçbir suç unsuru, yasa ve yönetmeliklere aykırı iş ve işlem olmadığı tespit edilmiştir. Birlikte görev yaptığımız tüm mülki amirlerimizden yaptığımız hizmetlere ilişkin hep takdir ve teşekkür gördüm. Devletimizin tüm kurum ve kuruluşları ile uyumlu çalışarak bu sayede beldeme hizmet aldım. Hali hazırda şahsım ya da başkanı olduğum Gülüç Belediyesi hakkında mülki idareler tarafından başlatılan ya da devam eden hiçbir soruşturma bulunmamaktadır.
31 Mart 2024 Yerel seçimlerine sayılı günler kala hakkımda ki iftira, karalama ve tek taraflı yayınların dozu artmış, hukuk, insan hakları ve kişi hakları hiçe sayılmaya başlanmıştır. Şahsıma yönelik kurulan bu aşağılık siyasi komplolara asla boyun eğmeyeceğimin bilinmesini isterim. Anayasanın 38. Maddesinin 4. Fıkrasında “Suçluluğu hükmen sabit oluncaya kadar, kimse suçlu sayılamaz” ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 6. Maddesinin ikinci fıkrasında “Bir suç ile itham edilen herkes, suçluluğu yasal olarak sabit oluncaya kadar masum sayılır” denilmektedir. Kaldı ki hakkımda yapılan şikayetin birinden Kdz. Ereğli Cumhuriyet Savcılığı takipsizlik kararı vermiş, karar Kdz. Ereğli Sulh Ceza Hakimliği’nce kesinleşmiştir. Söz konusu kişi hakkında şahsıma yönelik iftiraları nedeniyle ceza, maddi ve manevi tazminat davası açılması için hukuki süreç başlatılmıştır. Diğer suçlama ile ilgili olarak ise: davaya ilişkin henüz ilk duruşma bile yapılmamış, savunmalarımız, delillerimiz ve tanıklarımız dinlenmemiştir. Dolayısı ile ortada şahsıma yöneltilen suç iddiası ile ilgili olarak kesinleşmiş bir yargı kararı bulunmamaktadır.
Bir yayın kuruluşu tarafından şahsım, ailem, adayı olduğum İYİ Parti mensupları, belediye çalışanlarımız ve birlikte siyaset yaptığımız ekibime yönelik hemen hemen her gün tek taraflı, tamamen iftira, hakaret ve karalamaya yönelik yapılan yayınların sorumlusu başta olmak üzere, bu yayınları referans alarak açıklama ya da sosyal medya hesaplarında yazı yazıp yorum yapanlar hakkında da hukuki süreç başlatılmıştır.
Ben bugüne kadar gücümü her zaman birlik ve beraberlik içerisinde bir aile olduğum Gülüç halkından aldım. Halkımızın desteği ile 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Gülüç Belediyesi’nde İYİ Parti bayrağı dalgalanmaya devam edecek ve halkımızla daha önce olduğu gibi bundan sonrada birlik ve beraberlik içerisinde Gülüç’ümüze hizmet etmeye devam edeceğim.” Dedi.

Yorumlar

DEMİRTAŞ ADAYIMIZDIR

15 Ocak 2024 Pazartesi 13:34

DEMİRTAŞ ADAYIMIZDIR

DEMİRTAŞ ADAYIMIZDIR

İYİ Parti'den Gülüç Belediye Başkan adayı olarak açıklanan Gökhan Mustafa Demirtaş ile ilgili basında yer alan tartışmalara İYİ Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığı yazılı bir açıklama yaparak cevap verdi. İlçe Başkanlığı, Genel Merkezin aldığı kararın arkasında olduklarını açıkladı.

AK Parti’den istifa eden ve İYİ Parti’den Gülüç Belediye Başkan Adayı olan Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş ile ilgili kamuoyunda yapılan eleştiriler ile ilgili İYİ Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığı'ndan yazılı açıklama geldi. Yapılan yazılı açıklamada Demirtaş'a yönelik iddialara ilişkin yargılama sürecinin devam ettiği, ortada kesinleşmiş bir mahkeme kararının olmadığının altı çizildi. İlçe Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

"İYİ Parti Genel Merkezi tarafından yapılan değerlendirmeler neticesinde İYİ Parti Gülüç Belediye Başkan adayı olarak Sn. Gökhan Mustafa Demirtaş'ın isminin açıklanmasının ardından basında yer alan bir kısım partimizi yıpratmaya yönelik demeçler Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığımız tarafından takip edilmektedir. İYİ Parti Gülüç Belediye Başkanı adayı Sn. Gökhan Mustafa Demirtaş'a yönelik iddialara ilişkin yargılama süreci devam etmekte olup ortada kesinleşmiş bir mahkeme kararı bulunmamaktadır. Anayasanın 38/4. maddesi masumiyet karinesi hükmünü düzenlemektedir. Bu kural ayrıca bir evrensel hukuk ilkesidir. İYI Parti, Anayasa kurallarını ve evrensel hukuk ilkelerini daima gözetleyen, hukukun üstünlüğüne inanan demokratik bir partidir. Genel Merkezimiz bu kapsamda değerlendirmelerini yapıp Sn. Gökhan Mustafa Demirtaş'ı Gülüç Belediye Başkan adayı olarak uygun görmüştür. İYİ Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığı olarak Genel Merkezimizin almış olduğu kararın arkasında durduğumuzu bildirmekteyiz. Ayrıca basında yer alan Genel Merkezin kararına aykırı bir kısım demeçlerin partimizin zarar görmesine yol açacak olması sebebiyle işbu açıklamaları talihsiz olarak karşıladığımızı kamuoyunun bilgisine saygı ile sunarız."

Yorumlar

Kaymakamlık Gazetecileri Kutladı

9 Ocak 2024 Salı 18:32

Kaymakamlık Gazetecileri Kutladı

Kaymakamlık Gazetecileri Kutladı


Kdz
. Ereğli Kaymakamı Sayın Mehmet YAPICI’nın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ” dolayısıyla yayınlamış olduğu mesaj aşağıda yer almaktadır.

 

Basın çalışanlarına, çeşitli haklar sağlayan 212 sayılı yasanın, 10 Ocak 1961'de kabul edilmesiyle Çalışan Gazeteciler Günü’nün 63.yıldönümünü kutluyoruz.

 

Halkı ve kamuoyunu aydınlatma gibi ayrıcalıklı ve önemli bir görevi icra eden basın mensupları; özel hayata ve kişilik haklarına saygılı, objektif, ilkeli yayıncılık anlayışı içerisinde vatandaşın en doğal hakkı olan zamanında, doğru ve eksizsiz bilgi almalarını sağlamalıdırlar.

 

Zaman içinde teknolojik gelişmelerle birlikte farklı mecralara yayılmış olsa da özünü ve önemini daima koruyan gazetecilik mesleği; zor şartlarda mesai mefhumu gözetmeksizin, yoğun emeklerle çalışmayı gerektiren bir meslektir.

 

Ahlak kuralları doğrultusunda kamuoyunu bilgilendiren ve bunun yanı sıra toplumun talep ve beklentilerini dile getirerek önemli bir sorumluluğu özveriyle yerine getiren değerli basın mensuplarımızın ve çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü`nü kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim.

 

 

             

                 Mehmet YAPICI

​​​​​​​​​​   Kaymakam 

Yorumlar

Genç başkan ilk açıklamayı yaptı

6 Aralık 2023 Çarşamba 18:24

Genç başkan ilk açıklamayı yaptı

Genç başkan ilk açıklamayı yaptı

Elmas TV’de yayımlanan “Kara tren” yapımcısı ve sunucusu Şenol Azman’a konuşan başkan Andiç, genel merkezden yeniden yeni bir yönetim kurulu oluşturma yetkisi aldığını belirterek, 3-4 gün içerisinde yeni bir yönetim oluşturup seçim çalışmalarına başlayacaklarını söyledi. Andiç, “İddialı bir takım oluşturacağız. Ereğli’de belediyeyi CHP’den alıp AK Partili yapacağız” dedi.

Yorumlar