Genç başkan ilk açıklamayı yaptı

6 Aralık 2023 Çarşamba 18:24

Genç başkan ilk açıklamayı yaptı

Genç başkan ilk açıklamayı yaptı

Elmas TV’de yayımlanan “Kara tren” yapımcısı ve sunucusu Şenol Azman’a konuşan başkan Andiç, genel merkezden yeniden yeni bir yönetim kurulu oluşturma yetkisi aldığını belirterek, 3-4 gün içerisinde yeni bir yönetim oluşturup seçim çalışmalarına başlayacaklarını söyledi. Andiç, “İddialı bir takım oluşturacağız. Ereğli’de belediyeyi CHP’den alıp AK Partili yapacağız” dedi.

Yorumlar

Dengeleri değiştirecek

6 Aralık 2023 Çarşamba 18:22

Dengeleri değiştirecek

Dengeleri değiştirecek

İsmail ÖztürkAlaplı Belediye Başkanıaday adaylığını açıkladı.
Alaplı’da MHP’den sürpriz aday. Daha önce AK Parti’de Yaşar Karacan ile girdiği ilçe başkanlığı seçimini kaybettikten sonra MHP’ye geçen İsmail Öztürk, düzenlediği basın toplantısında Alaplı Belediye Başkan aday adaylığı başvurusunu ilçe başkanlığına yaptı. Öztürk’ün aday gösterilmesi durumunda Alaplı’da AK Parti’yi zora sokacak yorumları yapıldı. 
(Haber Gülşah Azman)

Yorumlar

Kızılay’dan beklenen hareket

27 Kasım 2023 Pazartesi 18:52

Kızılay’dan beklenen hareket

Kızılay’dan beklenen hareket

Türk Kızılay Kdz. Ereğli Şubesi olarak felaketten zarar gören ve mağdur olan esnafımız ve vatandaşlarımız için ülkemizin dört bir yanından gelen AFAD ve arama kurtarma personellerine,gönüllü çalışanlarımıza, felaketten etkilenen esnafımıza günde üç öğün sıcak gıda ve sıca içecek ikramında bulunuyoruz. Türk Kızılay Kdz. Ereğli Şubesi olarak afetten zarar gören vatandaşlarımızın taleplerini dinleyerek vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi adına ilgili azami gayreti titizlikle devam ettirmekteyiz.Yaralar tamamen sarılıncaya kadarda tüm ekiplerimizle sahada olmaya devam edeceğiz.

Yorumlar

Emrah Karaarslan aday adaylığını açıkladı

27 Kasım 2023 Pazartesi 18:36

Emrah Karaarslan aday adaylığını açıkladı

Emrah Karaarslan aday adaylığını açıkladı

CHP Kdz. Ereğli Belediye Meclis Üyesi Emrah Karaarslan, parti binasında Kdz. Ereğli Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladı. 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kdz. Ereğli Belediyesi Meclis Üyesi Emrah Karaarslan eşi Safiye Karaarslan ile birlikte parti binasına gelerek 2024 yılı Mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesi partisinden Kdz. Ereğli Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu açıkladı. Parti binasında aday adaylığı müracaatını yapan Karaarslan’ın başvurusunu CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Ali Kocamanoğlu aldı.

Konuşmasına Kdz. Ereğli’de geçtiğimiz hafta yaşanan fırtına ve sel felaketinde zarar gören esnaf ve vatandaşlara geçmiş olsun ve hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyerek başlayan Karaarslan, böyle bir afetin bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu. Bu gün ülkemizin en güzel şehirlerinden biri olan Kdz. Ereğli’nin geleceğini inşa etmek için çıktığı yoldaki buluşmalarından bir tanesi olduğunu belirten Karaarslan “Ben Kepez Mahallesi’nde doğdum, büyüdüm. Şehrimizin her mahallesini, her caddesini, her sokağını çok iyi bilirim. Doğup, büyüdüğüm, ekmeğimi kazandığım, yuvamı kurduğum Kdz. Ereğli’nin, bu güne kadar hep daha iyi yerlerde olmasını hayal ettim. 2019 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’nden Belediye Meclis Üyesi olarak seçildim ve yaklaşık 5 yıllık görev sürem içerisinde belediyemizin çalışmalarında CHP örgüt disiplinine uygun hareket ederek yapmaya çalıştım. Bu çalışmalarım sırasında İlçe örgütümün bana ihtiyaç duyduğu her zaman örgütümün yanında yer almaya gayret gösterdim ve destek oldum. Tabi bu süreçte Belediyemizin mikro ve makro sorunlarını tespit etme imkanım oldu. Bu sorunların kısa ve uzun vadede çözümlerini biliyorum. Bu sebeple önce Partimden Sonra Ereğli halkından yetki istiyorum. Ekip arkadaşlarımızla akıl ve bilimin önceliğinde,  geleneklerini unutmayan yepyeni bir kent inşa edeceğimize söz veriyoruz. Bu günde sizlerle birlikte hayal ettiğimiz Kdz. Ereğli’yi oluşturmak için, Kdz. Ereğli Belediye Başkanlığına aday adayı olduğumu açıklıyorum. Hem kendim hem de büyüklerimden edindiğim tecrübem ile Kdz. Ereğli’yi hakkettiği noktaya getirebileceğime yürekten inanıyorum. Kimseyle kavga etmeden, yeni doğan çocuğumuzdan en yaşlımıza kadar toplumumuzun her bireyini sevgi ile kucaklayarak güzel şehrimize hizmet etmeye talibim. Gençlik enerjim ve heyecanım ile güzel şehrimize, ekibimle beraber çok çalışarak hizmet edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.” Dedi.

Karaarslan aday adaylığını açıkladığı toplantıya katılım sağlayan herkese teşekkür ederken, tebrikleri kabul etti.

Toplantıda konuşan CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Ali Kocamanoğlu ise CHP’de genel başkan ile birlikte değişimin devam ettiğini söyledi. Karaarslan’ı tebrik eden Kocamanoğlu konuşmasında şu sözlere yer verdi: “14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinden sonra halkımız bize mesaj verdi. CHP’de köklü b,r değişim olmadığı sürece biz CHP’ye güvenimizi kaybediyoruz. Bizlerde belde, ilçe, il ve genel kurultayımızda halkımızın bizden istediği talepleri harfiyen yerine getirdik. CHP kurulduğu günden beri değişimlerin, dönüşümlerin partisi olmaya devam ediyor. CHP kuruluşun ve kurtuluşun partisidir. Dolayısıyla bugün 2024 yerel seçimlerinde de bu değişim ve dönüşümün ışığını göreceksiniz. Ben CHP Kdz. Ereğli İlçe örgütü Başkanı olarak inanıyorum ki 2024 yerel seçimlerin de de iktidarın en büyük aday partisidir. Yerel seçimlerin genel seçimlerde partimizi genel seçimde iktidara getireceğinden hiçbir şüphemiz yoktur. Bugün aday adaylarımızdan görüyoruz ki CHP’de 7’den 77’ye herkesin başvurduğunu görüyoruz. Bu durum bizleri çok onure ediyor. Emrah kardeşimizi canı gönülden tebrik ediyorum ve medeni cesaretini kutluyorum. Kendisine çıkmış olduğu yolda başarılar diliyorum.  Allah muvaffak etsin.”

 

Karaarslan’ın aday adaylığını açıkladığı toplantısını katılımın yoğun olması nedeniyle çok sayıda partili ve vatandaş parti binası dışından takip etti. Toplantıya CHP Kdz. Ereğli Eski İlçe Başkanları, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, parti yöneticileri, çok sayıda mahalle muhtarı ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile vatandaşlar katıldı.

Yorumlar

Erdemir Farkı

31 Ekim 2023 Salı 17:09

Erdemir Farkı

Erdemir, Cumhuriyetin 100’üncü yılını Tuluyhan Uğurlu konseri ile kutladı

OYAK’ın Maden Metalürji Şirketlerinden Erdemir, Cumhuriyetin 100’üncü yıl dönümünü ünlü piyanist ve besteci Tuluyhan Uğurlu’nun konseri ile kutladı. Uğurlu’nun ‘Mustafa Kemal Atatürk’, ‘Güneşin Askerleri’ ve ‘Senfoni Türk’ isimli eserlerini seslendirdiği konser, 30 Ekim 2013 tarihinde Erdemir Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Erdemir çalışanlarının yoğun ilgi gösterdiği konsere aynı zamanda yerel protokol üyeleri de katıldı.

 

Konser boyunca sahne arkasına yansıtılan görüntüler eşliğinde gerçekleştirilen piyano resitalinde, Türk sanayinin lokomotiflerinden biri olan Erdemir anlatıldı. 1965 yılında üretim yolculuğuna başlayan Erdemir’in, dünyanın en büyük demir-çelik üreticileri arasına girmesini sağlayan başarı hikayesi tarihi fotoğraflar eşliğinde ekrana yansıtıldı. Cumhuriyetin 100’üncü yılında Erdemir tarafından Türk sanayisine kazandırılan ‘Zübeyde’ isimli yeni Yüksek Fırın’ın görüntülerinin yer aldığı bölüm ise, konserin en ilgi çekici anlarından biri oldu.

 

Tuluyhan Uğurlu konserinde, Kurtuluş Savaşı’nın havacı ve demiryolcu kahramanları da ekranlara getirildi. Cumhuriyetin kurulmasının ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ekonomi ve sanayiye bakışının işlendiği görüntülerde, Atatürk’ün açtığı fabrikalar, ilk demir çelik fabrikasının kuruluşu ve ağır sanayide atılan ilk adımlar görüntülerle izleyicilere aktarıldı. İlk bölümde ayrıca, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölmeden 57 gün önce hasta yatağında Celal Bayar ve Afet İnan ile yaptığı toplantıda ortaya konulan 26 yeni yatırım projesi de anlatıldı.

 

Yorumlar