Koray Aydın: İYİ Parti ailesini büyüteceğiz

Yeni yapılanmaya ilişkin açıklamalarda bulunan Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, "Amacımız yerel seçimler öncesinde İYİ Parti il teşkilatlarını zinde bir yapıya kavuşturmaktır"
Yİ Parti'nin yerel seçimlere hazırlık sürecine yönelik çalışma devam ediyor. Yeniçağ'ın edindiği bilgilere göre istifa süreci bu hafta sonuna kadar büyük oranda tamamlanmış olacak. İstifa süreciyle eş zamanlı olarak atamalarda birlikte yürütülüyor. Bu kapsamda Tokat ve Kırıkkale il başkanlıklarına atamalar yapıldı. Yeniden yapılandırmanın amacına ve yol haritasına açıklık getiren İYİ Parti Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, şunları kaydetti:
"Yeniden yapılandırma kararı Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener başkanlığında toplanan İYİ Parti Başkanlık Divanı'nda alınmış bir karardır. Ben ve arkadaşlarım bu işin uygulayıcısıyız. Amacımız yerel seçimler öncesinde İYİ Parti il teşkilatlarını zinde, hareketli, koşan, koşturan, dinamik ve güçlü bir yapıya kavuşturmaktır. İl Başkanları ve yöneticilerin istifasının hemen akabinde süratle görevlendirmeler yapılıyor. İstifa eden il başkanlarımızın ve yöneticilerin yeniden atanması mümkün. Böylece teşkilatlarda çeşitli nedenlerle meydana gelen boşluklar süratle doldurulmuş olacak. "
Amaçlarının İYİ Parti ailesini büyütmek olduğunu aktaran Koray Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yerel seçimler öncesinde çeşitli kademelere adaylık düşünenlere bir imkân ve fırsat verilmiş olacak. Yerel seçimler öncesi teşkilatların adaylıklar nedeniyle boşalması önlenecek. İYİ Parti'nin kuruluşundan bu güne çalışmalarıyla temayüz eden arkadaşlarımız yönetim kademelerine dahil edilecek, yorulanlar ve beklenen performansı gösteremeyenler ayrılmış olacak.
"ÇEKİRDEK KADRO MUHAFAZA EDİLECEK"
İYİ Parti'de kuruluşundan bu güne büyük gayret gösteren, kriz testlerini başarıyla geçen ve büyük bir tecrübe kazanan çekirdek bir kadro teşekkül etti. İşte bu çekirdek kadro muhafaza edilecek ve yeni katılımlara daha da güçlendirilmiş olacak. Böylece hem İYİ Parti ailesine büyüteceğiz, hem de istekli, arzulu, çalışkan, güçlü ve başarıya endeksli bir teşkilat yapısı inşa etmiş olacağız. "
Yeniden yapılandırmanın bir tasfiye olmadığına vurgu yapan Aydın, yerel seçimler öncesi dinamik bir teşkilat oluşturmayı hedeflediklerini belirtti. Aydın sözlerini şöyle tamamladı:
"DİNAMİK BİR TEŞKİLAT OLUŞTURULACAK"
"Bu bir tasfiye değil yeniden yapılanmadır. İYİ Parti'ye emek vermiş hiçbir arkadaşımızı dışlamak gibi bir düşüncemiz asla olamaz. Birinci aşama dediğimiz illerle ilgili süreç tamamlandıktan sonra, daha önceden belirlenmiş olan bazı ilçelerde de benzer uygulama sürdürülecektir. İstifa işlemleri tamamlanan illere süratle atamalar yapılarak teşkilatların kısa sürede yenilenmesi, yeni katılımlarla güçlendirilmesi ve yerel seçimler öncesi dinamik bir teşkilat oluşturulması amaçlanıyor."
Kaynak: yenicaggazetesi.com.tr
Askeri arazi imara açıldı

Askeri arazi imara açıldı
Beşiktaş Barbaros Bulvarı’nda bulunan ve TOKİ’ye devredilen 30 dönümlük askeri alanimara açıldı. Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle onaylanan plan önceki gün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından askıya çıkarıldı. Alana cami ve 5 katlı konut yapılacak. Plana 4 Ekim’e kadar itiraz edilebilecek.
Cumhuriyetten Hazal Ocak'ın haberine göre, TOKİ imzaladığı protokol ile Jandarma Genel Komutanlığı’ndan devraldığı Beşiktaş Barbaros Bulvarı’ndaki Jandarma Dikimevi’nin bulunduğu yaklaşık 30 dönümlük askeri alana ilişkin imar planı değişikliği yapıldı. TOKİ tarafından hazırlanan büyük ve küçük ölçekli imar planı değişiklikleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. Buna göre alan artık konut, cami, park ve yol olarak belirlendi. Konutlar en fazla 5 katlı olacak. Şu an alanda 12 yapı bulunuyor. İmar planı açıklama raporunda ise alanın çevresinde ticaret kullanımının yoğun olduğu ancak alanın konut kullanımına daha uygun olduğu belirtildi.
YENİ YOLLARA İHTİYAÇ VAR
Bölgede araç trafiğinin azaltılması için yolların genişletilmesi gerektiği belirtilen raporda, erişebilirliğinin sağlanması için de yeni yollara ihtiyaç duyulduğu anlatıldı. Raporda camiye ilişkin ise “Erişebilirlik sınırları içinde cami bulunmamakta. Bu nedenle planlama alanının içerisinde cami alanı planlaması bu eksikliği giderecektir. Hem planlama alanına hem de bölgeye hizmet edecektir” denildi. Raporda konut alanında 850 kişinin yaşayacağı öngörülüyor. Alanın yüzde 56.89’u konut alanı, yüzde 34.93’ü de yeşil alan olarak planlanmış.
Bakanlıkta önceki gün askıya çıkan yeni imar planları özetle “kurum ve kuruluş görüşleri uyarınca hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifinin incelenerek 1 no.lu Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin 97. maddesi uyarınca 03.09.2018 tarihinde re’sen onaylandığı bildirilmiştir” şeklinde duyruldu.
Kaynak: yenicaggazetesi.com.tr
Şehidimizin adı, çocukluğunun geçtiği yere verildi…

Şehidimizin adı, çocukluğunun geçtiği yere verildi…
Zonguldak Alaplı Belediyesinin Meclisi’nin Eylül ayı 1. oturumu düzenlendi. Şehit düşen Jandarma Uzman Onbaşı Recep Turan'ın adının çocukluğunun geçtiği yer olan 690 Evler Aile Park’ına verilmesi oy birliği ile kabul edildi.
Tek Gündem Maddesi bulunan Belediyenin Eylül ayı 1. Oturumu Belediye Başkanı Nuri Tekin başkanlığında bugün saat 11.00’da Belediye Meclis toplantı salonunda toplandı.
Tüm Belediye Meclis üyelerinin verdikleri ortak önerge ile Batman'ın Kozluk ilçesinde, güvenlik güçleriyle bölücü terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada şehit düşen Jandarma Uzman Onbaşı Recep Turan'ın adının çocukluğunun geçtiği yer olan 690 Evler Aile Park’ına verilmesi oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin diğer maddesi olan Karşıyaka Mahallesi 48 Ada, 114 Parsel sayılı taşınmazın İmar Planın görüşülmesi ise oy birliği ile İmar Komisyonuna havale edildi.
Belediye Meclisinin 2. oturumunun 12 Eylül Çarşamba günü saat 11.00’da Belediye Meclis Toplantı salonunda yapılmasına karar verildi.
Meslektaşımız Yalçın Şenol'un acı günü...

Meslektaşımız Yalçın Şenol'un acı günü...
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinin günlük yayın yapan gazetelerinden olan Yenihaber Gazetesi sayfa editörü ve matbaa ustası olarak görev yapan, meslektaşımız Yalçın Şenol’un annesi 82 yaşındaki Ayşe Şenol, hayatını kaybetti.
Ayşe Şenol, tedavi gördüğü Karadeniz Ereğli Özel Echomar Hastanesinde, 5 Eylül Çarşamba günü hayatını kaybetti. Haftalardır yoğun bakım ünitesinde solunum cihazına bağlı olarak yaşam mücadelesi veren Şenol’un kalbinin durduğu, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
Merhume Ayşe Şenol’un cenazesi 6 Eylül Perşembe günü Tepeören köyünde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından aile kabristanında toprağa verilecek.
Merhum Ayşe Şenol’un eşi Nevzat Şenol’da 1 Kasım 2017 tarihinde hayatını kaybetmişti.
Manset 67 olarak merhum Ayşe Şenol’a Allahtan rahmet, meslektaşımız Yalçın Şenol başta olmak üzere Şenol Ailesine baş sağlığı ve sabırlar dileriz.
Bakan, ilk sondaj için tarih verdi

Enerji Bakanı Dönmez, MTA Oruç Reis gemisinin çalışmalarına ilişkin, "1-2 ay içerisinde, kışa girmeden orada ilk sondaja başlamak istiyoruz." dedi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'de bulunan hidrokarbon, petrol, doğalgaz ve kömür rezervi araması yapan MTA Oruç Reis sismik arama gemisini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Gemideki incelemelerinin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Dönmez, milli enerji ve maden politikası kapsamında hem enerji hem maden tarafında yerlileştirme ve yerli kaynak kullanımını arttırmak için ciddi bir hazırlık içerisinde olduklarını söyledi.
"Bunun için de keşif etmek gerekiyor. Keşif için de hem karada hem denizde hem de havada tüm gelişmiş yeni teknolojik ürünleri, teçhizatı kullanarak çalışmaları yürütüyoruz." diyen Bakan Dönmez, şöyle devam etti:
"İçerisinde bulunduğumuz Oruç Reis Gemisi'ni, geçtiğimiz yıl eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Berat Albayrak ile birlikte hizmete almıştık. Bu süre içerisinde hem gemi sefer güvenliği açısından hem de bunun üzerinde donatılmış modern elektronik cihazların sismik cihazlar açısından testleri ve denemeleri yapıldı. Sonuçta bu testlerden de başarı ile geçti. Artık resmi görevine de başlamış oldu. Bu gemi diğer benzerlerinden daha nitelikli, donanımlı. Her şeyden önce 2 ve 3 boyutlu sismik çalışma yapabiliyor. Yaklaşık bin 500 metrelik gemiye monte edilmiş özel bir kol yardımıyla deniz tabanındaki bir yeri toplayabiliyor. Hatta deniz tabanından yaklaşık 18 metre derinliğe inmek suretiyle örnek alabiliyor. Su içerisinden örnek alınabiliyor. Görüntüleme yapılabiliyor. Bunlar sayesinde kendi ekonomik kullanımımız altındaki sularımızda bu çalışmaları kendi milli gemimizde yapabiliyoruz."
"Karadeniz için ikinci bir gemi alma çalışmalarımız var"
Dönmez, geminin yaklaşık yüzde 90'ının yerli malzeme kullanılarak yapıldığına ve içerisindeki personelin tamamının da yerli personel olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:
"Çalışmalarımız daha önce burada Barbaros Hayrettin Paşa, Türkiye Petrolleri'nin diğer gemisi ile yapılmaktaydı. Şimdi Barbaros Hayrettin Paşa, Akdeniz'de aramalarına devam ediyor. Oruç Reis, onun kardeşi burada. Onun bırakmış olduğu işleri tamamlamış olacak. İki boyutlu sismik çalışmalarının tamamı yapılmış durumda Karadeniz'de. Üç boyutlu sismik çalışmaların da şu an yüzde 20'sindeyiz. İki boyutlu sismik veriler incelendikten sonra bizim hidrokarbon rezervi keşfi tahmininde bulunacağımız alanlarda 3 boyutlu çalışmalar yapacak. Belki akabinde de sondaj çalışmaları yapacağız ama ilk sondajımız inşallah önümüzdeki 1-2 ay içerisinde Akdeniz'de olacak. İlk sondaj kuyumuzu başlatmış olacağız. O da yine millileştirdiğimiz bir gemi. Geçtiğimiz yıl satın aldığımız bu gemi ile artık Karadeniz, Akdeniz'de o sondajları o gemiyle yapacağız. Bir başka çalışmamız da Karadeniz için ikinci bir gemi alma çalışmalarımız var. Onlar da yürüyor. Hem Karadeniz'de hem Akdeniz'de petrol ve doğalgaz rezerviyle ilgili çalışmalarımız devam edecek. Bakanlık olarak bir sloganımız var, 'Varsa bulacağız' diyoruz. İnşallah var, ümitliyiz. Biz bilimsel olarak yapılması gereken her türlü çalışmayı yapıyoruz."
MTA Oruç Reis Gemisi'nin hidrokarbon rezervi denilen petrol, doğalgaz keşifleri için aramalar yaptığına dikkati çeken Dönmez, deniz tabanındaki teknik çalışmaları yapabildiğini, deniz suyuyla ilgili bir de sığ olmak şartıyla karayla ilintili maden formasyonlarını da keşfedebildiğini belirtti.
Deniz, dünyada bilinen teknolojide denizde madencilik yapılamadığını, petrol ve gaz çıkartılabildiğini aktardı.
"Kömür rezervini 18,5 milyar tona çıkardık"
Bir gazetecinin, maden politikası çerçevesinde yeni kömür rezervlerinin işletilmesine yönelik çalışmayı sorması üzerine Bakan Dönmez, "İki yıl öncesine kadar Türkiye'deki kömür rezervimiz bilinen 15 milyar tondu. İki yılda yaptığımız çalışmalarla bunun üstüne biz 3-3,5 milyar ton daha ekledik ve 18,5 milyar tona ulaştı." dedi.
Dönmez, üretimlerin yeterli olmadığını vurgulayarak, "Kabaca 90 milyon ton civarında üretimimiz var. Taş kömürü üretimimiz de yıllık 1 milyon ton civarında. Sırf bu havzadaki taş kömürü rezervi 1,5 milyar ton. Bu hızla gidersek bin 500 yılda tüketemeyiz. Hızımızı artırmamız gerekiyor. Sadece kamu kaynağı ile kamu gücüyle bu hızı arttırma imkanı yok. Özel sektörü de bu işin içerisine almak gerekliydi. O yönde geçtiğimiz yıl yasalarda ve yönetmeliklerde değişiklik yaptık. Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) mevcut yerleri ve havzaları işletmeye devam edecek. Hatta iş gücünü arttırarak, modernize ederek bunları yapacak. Dolayısıyla da verimliliği arttırmış olacağız. TTK'nın işletemediği sahaları da ruhsat devri ihaleleri yapıldı. Şu anda 3 ihale yapıldı. Bunlar da özel sektör eliyle yapılmış olacak." değerlendirmesini yaptı.
"Düzenlemelerimiz hazır"
Bakan Dönmez, "Özel sektörün yıllık üretim öngörüsü var mı?" sorusuna da şu yanıtı verdi:
"Kamu ve özel dediğimiz aslında TTK'nın rödovansçıları var. Onlarla birlikte biz şu anda yaklaşık 1 milyon ton civarında üretiyoruz. Hedefimiz 5 yıl içerisinde 7,5 ila 10 milyon ton yıla çıkartmak üretimi. TTK'nın 8 bin 500, özel sektör ile birlikte 11 bin kişinin istihdamı söz konusu. Burada da istihdamı 2 katına çıkarmış olacağız. İstihdam 2 katına çıkacak ama üretimi 7-8 kat arttırmak istiyoruz. Bu nasıl olacak? Modernize edeceğiz. İş güvenliğinden taviz vermeden, sıfır tolerans... İş güvenliğiyle birlikte bu modern madenciliği, madencilikte gelişmiş kalkınmış ülkeler nasıl yapıyorsa biz de bunları yapacağız. Bunun için de düzenlemelerimiz hazır."
Akdeniz'de yapılacak sondajla ilgili soru üzerine ise Dönmez, "Şu anda Türkiye Petrolleri o gemiyle ilgili son testlerini, hazırlıklarını yapıyor. Onlar bittikten sonra amacımız 1-2 ay içerisinde kış girmeden orada ilk sondaja başlamak istiyoruz. Kendi ekonomik bölgemiz içerisinde yer alacak. Antalya açıklarında planlanıyor. Ümitliyiz ama bunu biraz zaman gösterecek, ne kadar isabetli olduğumuzu." diye konuştu.
MTA Oruç Reis Gemisi
Tuzla'da bir tersanede inşa edilen, yerlilik oranı yüzde 90'ı aşan MTA Oruç Reis Gemisi, Karadeniz'i tarayacak.
Boyu 86, genişliği 22 metre olan gemi, yakıt ve su depolarıyla erzak depoları tam dolu şekilde göreve çıktığında 35 gün boyunca denizde kalabiliyor. Ekonomik ömrü 30 yıl olan gemide, 28'i araştırmacı, 27'si gemi adamı olmak üzere 55 personel görev yapıyor. Gemide değişik açılarda aktif 35 kamera bulunuyor.
Açık denizlerde iki ve üç boyutlu derin sismik arama yapabilecek kapasitede sevk ve manevra sistemlerine sahip olan MTA Oruç Reis Gemisi ile petrol ve doğalgaz araması yapılacak. Bunun yanı sıra geminin sağladığı verilerle karada deniz altındaki devamlılıkların izlenmesi kapsamında kıta sahanlığı gibi stratejik öneme sahip bilimsel araştırmaların yapılması amaçlanıyor.
MTA Oruç Reis Gemisi ile deniz tabanından itibaren 15 bin metre derinlikteki jeolojik yapıların görüntülenmesi, uzaktan kumandalı su altı aracı (ROV) ile de bin 500 metre derinliğindeki deniz tabanının izlenmesi, deniz suyundan ve tabanından numune alınarak ölçüm ve analizler anında yapılabiliyor.
kaynak:https://www.dunya.com