Kadın Platformu’ndan protesto

20 Temmuz 2018 Cuma 11:26

Kadın Platformu’ndan protesto

Kadın Platformu’ndan protesto

Kadın Platformu’ndan protesto
Karadeniz Ereğli Kadın Platformu ilçede yaşanan kadına şiddet olayına tepki amacıyla basın açıklaması yaptı. Platform Sözcüsü Av. Mine Yılmaz, “Şiddet görmek kadının tarihsel kaderi değildir, bir kadının daha gözümüzün önünde katledilmesine izin vermeyeceğiz” dedi.
Karadeniz Ereğli Kadın Platformu, ilçede yaşanan kadına şiddet olayına tepki amacıyla, Kdz Ereğli adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.
Platform sözcüsü Av. Mine Yılmaz’ın okuduğu açıklamada, 8 Haziran Günü Ereğli’de bir kadın arkadaşlarının boşanmak istediği eşi tarafından saldırıya uğradığı belirtildi.
Açıklamada şunlar kaydedildi:
“Uzaklaştırma ve koruma tedbir kararı olmasına rağmen A.Ö arkadaşımız Y.Ö’nün çalıştığı kuruma rahatlıkla gidebilmiştir. Aynı gün A. Ö saat 17.00 gibi kiraladığı araçla adliye önünde Y.Ö’ye öldürme amacıyla kasıtlı olarak arkadan çarpıp kaçmıştır. Acilen hastaneye kaldırılan Y.Ö ciddi şekilde yaralanmıştır. Belinde, kaburgalarında, köprücük kemiklerinde kırıklar, akciğerinde kanama vardır.
Hakkında yakalama kararı çıkarılan A.Ö, 10 Haziran’da ifade vermeye gitmiş, ancak ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştır. Daha sonra adliye önünde basın açıklaması yaparak bu açıklamayı kınadık. Saldırgan o gün tutuklanmıştır. Y. Ö isimli arkadaşımızın bugün duruşması vardır.”
“GERÇEK KORUMA İSTİYORUZ”
Av. Yılmaz, Kadın Platformu olarak davanın takipçisi olmaya devam edeceklerini dile getirerek şunları söyledi:
“Adaletin sağlanması için gerekli yasal düzenlemelerin yapılması için daha kaç kadın ölmeli Kaç kadın işkence görmeli? Kaç kadın tacize, tecavüze uğramalı? Buradan kadınlar olarak bir kez daha haykırıyoruz. Artık yeter. Öldürülmek istemiyoruz. Hükümet bu katliamları durdurmak için daha ne bekliyorP? Kağıt üstünde kalması muhtemel yasalar değil, acil önlemler istiyoruz. Biz kadınların talepleri oldukça açık ve nettir. Öldürülmeden önce ve gerçek koruma istiyoruz.
“KADER DEĞİL”
Tüm toplumsal mücadeleler ile kaderini birleştiren kadın mücadelesinin sonucunda, kadınların katledilmediği günleri kuracaklarına inandıklarını ifade eden Yılmaz, “Şiddet görmek kadının tarihsel kaderi değildir. Bir kadının daha gözümüzün önünde katledilmesine izin vermeyeceğiz. Adaletin yerini bulacağı güne kadar, Kdz. Ereğli Kadın Platformu olarak davanın takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.
Basın açıklaması esnasında hazır bulunan platform üyeleri, “Y.Ö yalnız değildir”, “Susma sustukça sıra sana gelecek” gibi sloganlar attı. Basın açıklamasının ardından, Platform üyeleri Y.Ö’ye saldırı olayında mahkeme sürecini izlemek için Karadeniz Ereğli Adliyesine girdiler.

Yorumlar

MOTOSİKLETLE OTOMOBİL ÇARPIŞTILAR

20 Temmuz 2018 Cuma 11:23

MOTOSİKLETLE OTOMOBİL ÇARPIŞTILAR

MOTOSİKLETLE OTOMOBİL ÇARPIŞTILAR

MOTOSİKLETLE OTOMOBİL ÇARPIŞTILAR

Zonguldak Ereğli ilçesinde motosiklet ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında bir kişi yaralandı.
Kaza Devrek yol ayrımı bağlantı yolunda meydana geldi. Ali İhsan Ş.’nin kullandığı 67 UG 669 plakalı motosiklet ile Hasan E.’nin kullandığı 67 LE 712 plakalı otomobil çarpıştı. Kazada hafif yaralanan motosiklet sürücüsü Ali İhsan Ş.’nin müdahalesi olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yapıldı. Kaza ile ilgili tutanak tutulmasının ardından araçlar olay yerinden kaldırıldı. Savcılık kaza ile ilgili soruşturma başlattı.

Yorumlar

SONSUZLUĞA UĞURLANDILAR…

20 Temmuz 2018 Cuma 11:20

SONSUZLUĞA UĞURLANDILAR…

SONSUZLUĞA UĞURLANDILAR…

SONSUZLUĞA UĞURLANDILAR…
Zonguldak’ın Ereğli ilçesi’nin tanınmış ailelerinden Akgül ve Danışmaz Aileleri acılı günlerinden birini yaşadı.
Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası üyesi, iş adamı Orhan Akgül’ün (Karabük Lüks Ekmek Fırını) eşi, Melahat Akgül ve pazaryeri esnaflarından Mehmet Danışmaz sonsuzluğa uğurlandı.
Bir süredir tedavi gören merhum Melahat Akgül için 10 Temmuz Salı günü Ali Molla Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehir mezarlığında toprağa verildi.
İkinci cenaze ise, Pazaryeri esnaflarından; merhum Hacı Hüseyin Danışmaz ve Emine Danışmaz’ın oğulları; Nezahat Danışmaz’ın eşi; Seyfullah, Abdullah, Nazmiye, Ayşe ve Fatma Danışmaz’ın ağabeyleri; Derya, Hüseyin, Güzin,Aslı ve Emel Danışmaz’ın babaları Mehmet Danışmaz da Ali Molla Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından şehir mezarlığında toprağa verildi.
Ali Molla Camii’nde düzenlenen cenaze törenlerine; Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, Karadeniz Ereğli önceki dönem Belediye Başkanı Halil Posbıyık,AK Parti Karadeniz Ereğli önceki dönem İlçe Başkanı Fatih Çakır, Karadeniz Ereğli Belediye Meclis üyesi Sabri Dinç, Fevzi Ekşi, Güler Demiroğlu, çok sayda esnafın yanı sıra Akgül ve Danışmaz Aileleri dost ve akrabaları katıldı.

Yorumlar

1 milyon veseğa dedi… 4 araç birbirine girdi…

20 Temmuz 2018 Cuma 10:51

1 milyon veseğa dedi… 4 araç birbirine girdi…

1 milyon veseğa dedi… 4 araç birbirine girdi…

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde düğün konvoyunun önüne atlayan bir kişi kazaya sebep oldu. Zincirleme kazada 4 araç birbirine girerken, şoka giren bir kişiye sağlık ekipleri müdahale etti.

Kaza Sahil yolunda meydana geldi. Alınan bilgilere göre düğün konvoyunun önüne atlayan ve akli dengesi yerinde olmayan bir kişi kazaya sebep oldu. Yola atlayan kıza çarpmamak için öndeki aracın durmasıyla birlikte 4 araç birbirine girdi. Kazada 4 araçta maddi hasar meydana gelirken, araçlardan bir tanesinde kadın şoka girdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri şoka giren kadına müdahale etti. Trafik ekiplerin olay yerine gelerek hazırladığı tutanağın ardından tel şeritten ilerleyen trafik normale döndü.

Yorumlar

Kaza yaptı, ortalıklardan kayboldu…

20 Temmuz 2018 Cuma 10:43

Kaza yaptı, ortalıklardan kayboldu…

Kaza yaptı, ortalıklardan kayboldu…

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde kaza yapan motosiklet sürücü kayıplara karıştı. Kazada yaralandığı öğrenilen sürücünün bulunması için çalışma başlattı.

Olay Ofis yolunda meydana geldi. İddiaya göre 67 AAF 61 plakalı motosiklet sürücüsü yolda ki bariyerlere çarptı. Kazada yaralanan sürücü motosikletini bırakarak kaçtı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri ve polis, çevrede yaralı sürücüyü aradı. Görgü şahitlerinin sürücünün kaçtığını söylemesi üzerine trafik ekipleri kazaya karışan motosikleti yedi emin parkına kaldırdı. Hazırlanan tutanağın ardından ekipler olay yerinden ayrılırken, karakol ekipleri motosiklet sürücünün bulunması için çalışma başlattı.

Yorumlar