BİR BAŞKADIR BENİM EREĞLİM
BİR BAŞKADIR BENİM EREĞLİM
Bir başkadır benim EREĞLİM…
100. YILA ÖZEL
100. YILA ÖZEL
100 öğretmen 100 mısradan 100.yıla özel…
Farklı illerden 244 öğretmenin Padlet üzerinden yazmış olduğu mısralar derlenerek BEN ÖĞRETMENİM şiirini yazdılar.
TBMM’nin 100.yıl açılış yılına özel İzmirlioğlu İlkokulu öğretmenlerinden Şadiye Çakır’ın kuruculuğunu yaptığı HAYDİ GÖSTER SEVGİNİ-ETWİNNİNG projesi kapsamında yapılan çalışmada ‘BEN ÖĞRETMENİM’ şiiri, 100 mısra 100 öğretmen ile 100. yıla atfen yazılarak tamamlandı.
Şiirin derlenmesinde, montajında ve kayıtlara alınmasını İzmirlioğlu ilkokulu yönetici ve öğretmenleri üstlendi. Şiirin seslendirmesini İbrahim-Süheyla İzmirli Fen Lisesi Edebiyat öğretmeni Nurdan Ermurat Sert ve Karadeniz Ereğli Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni Fatih Erdem yaptı. “Ben öğretmenim ”şiiri ülke genelinde dinleyen herkes tarafından büyük beğeni topladı.
2 DÜVE SAHİBİNE TESLİM EDİLDİ
2 DÜVE SAHİBİNE TESLİM EDİLDİ
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde ahırdan kaçan iki düve, köpeklerin saldırısından vatandaşlar tarafından kurtarılarak sahibine teslim edildi.
Olay Bozahane limanında meydana geldi. Alınan bilgilere göre Kirmanlı mahallesinde Tolga Gülhan’a ait iki adet düve bağından kurtularak kaçtı. Bozahane limanına kadar inen düvelere köpeklerin saldırdığını gören bozahane eşraflarından Haydar Öztürk, düveleri köpeklerden kurtardıktan sonra sahibine ulaşabilmek için zabıta ekiplerine haber verdi. Bozahane limanına gelen Zabıta ekipleri, hayvanlarından kulak küpe numarasından sahibine ulaştı. Kısa süre sonra Bozahaneye gelen hayvanların sahibi Tolga Gülhan’a iki düve teslim edildi.
Hayvanları bulan Haydar Öztürk, köpeklerin saldırdığı düveleri kurtardıklarını ve zabıtaya haber vererek sahibine ulaştıklarını ifade etti. Hayvanların sahibi Tolga Gülhan ise “Allah razı olsun. Hayvanları bulup bana haber verdiler” dedi.
Hayvanlarını teslim alan Gülhan, iki düvesiyle birlikte evinin yolunu tuttu.
İYİ PARTİDEN BASIN AÇIKLAMASI
İYİ PARTİDEN BASIN AÇIKLAMASI
Bilindiği üzere,
114 ülkede 118 bin vakanın görülmesi ve 4 bin 291 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine 11 Mart 2020 tarihinde Dünya Sağlık Örgütü tarafından Covid-19 pandemik hastalık olarak ilan edildi.
Dünya Sağlık Örgütü hastalığın yayılma hızı, ciddiyeti ve yetkililerin gerekli önlemleri almaması neticesinde tüm dünyada alarm seviyesine geçerek Pandemi ilan etti ve hâlen dünyada binlerce kişi hastanelerde yaşam mücadelesi veriyor.
Türkiye genelinde de bu mücadele tüm hızıyla devam ediyor.
Hastalığın seyir süreci ve alınan önlemlerle morallerini yüksek tutmaya çalıştığımız, alkışlarla kendilerine moral vermeye çabaladıgımız, ailelerini günlerdir görmeyen, bulaşı riskine karşı evlerine gidemeyen Sağlık çalışanlarımızın talihsiz bir şekilde 'YÜK' olarak nitelendirilmesini şiddetle kınıyoruz.
Zonguldak Valimiz Sn.Erdoğan BEKTAŞ'ın Korona virüs - Covid19 ile mücadele kapsamında bölgede açıklanan vaka sayısının gün geçtikte artması, sağlık çalışanlarının kendilerini koruyamaması, salgınla mücadelede kendilerine "yük" teşkil ettiği beyanı ile tarihe adını altın harflerle yazdırmıştır.....
Yapılan açıklama ile anlaşılıyor ki Zonguldak bölgesinde bir başarısızlık var ve bu başarısızlık yıllardır alışık olduğumuz gibi başarısızlığı, başka alandaki başarılar ile kapatma telaşına girilmiş.
Vali bey, "sağlıkçı" ları misafirhanelerde misafir ettiklerini, yedikleri yemekten dâhi... "ücret" alınmadığını açıklayarak SOSYAL DEVLETİN yapması gereken görevleri yerine getirdiğini mi ifade ediyor ?
Yoksa başarı olarak servis edilen bu imkânların masraflarını kendi cebinden mi karşıladığını kamuoyuna beyan ediyor ?
Soruyoruz ?
Başarısızlığı başarı ile kapatmak istiyorsanız
Kamuoyuna yapmanız gereken açıklamalar sağlıkçıların yük olduğu değil !
-Umreden kaç kişi geldiği
-Yabancı uyruklu mevcudumuzun kaç kişi olduğu?
-Karayolu ile kaç kişinin iş amaçlı seyahat belgesi ile seyahat ettiği ? Aileleri ve kendilerine test yapılıp yapılmadığı.
-İş amaçlı seyahat eden meslek grupları ve risk tanımlamaları
-Bölgede testlerin hangi tarihten itibaren yapılmaya başlandığı ?
-Bölgede Salgınla mücadele kapsamında yeterli yatak sayısı ve varsa B-C planlarınız
-Deniz trafiğinde ne tür kontroller yapıldığı ?
Gemi çalışanı ile temas eden görevlilerin kontrolü ve Aileleri ?
-Başta Ekmek fırını çalışanları olmak üzere vatandaşın temel ihtiyaçlarını karşılamak için çalışan emekçilerin periyodik sağlık kontrolünden geçip geçmediği kaç tanesine test yapıldığı ?
-Sağlık personeline "yemek ve yatacak yer" haricinde dezenfekte ve kendilerini koruyacak ekip , ekipman neler temin edildiği ?
-Diğer en büyük risk grubu banka çalışanlarının ilçeler arası seyahati için ne gibi önlemler aldığınız
Sağlık çalışanlarının ülkemiz ve bölgemizde fedakârca ve büyük özveri ile çalıştığı bu mücadelede, idari amir olarak sağlıkçıların sisteme yük teşkil ettiği beyanı ne yazık ki olabilecek en talihsiz açıklama ve tüm sağlık ekibine yapılan haksızlıktır.
Sağlık çalışanlarının testlerinin pozitif olmasının kendi tedbirsizlikleri neticesinde ve yük olarak dile getirilmesinin ne anlama geldiğini kamuoyunun takdirine bırakarak,
Zonguldak Valisi
Zonguldak bölgesinde
Salgını mı yönetiyorsunuz ?
Hastalığın tedavisini mi ?
BELEDİYE ARI GİBİ
BELEDİYE ARI GİBİ
Hafta sonunda ikinci kez uygulanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle caddeler, sokaklar sessizliğe bürünürken, Karadeniz Ereğli Belediyesi ekipleri çalışmalarını daha da yoğunlaştırdı. Yollar, caddeler köpük köpük yıkandı, dezenfekte çalışmaları devam etti.
İhtiyaç sahiplerine sefer taslarıyla sıcak yemek taşındı, erzak kolileri dağıtıldı. Evden çıkamayanların temel ihtiyaçları için ekipler seferber oldu. Maske üretim atölyesinde üretim devam etti. Müzik aracı sokak sokak dolaşıp canlı müzik yayını yaptı. Sokak hayvanları yine unutulmadı. Hayvan besleme noktaları artırıldı. Şehrin 94 noktasına sokak hayvanları için yiyecekler, mamalar bırakıldı.
Kdz Ereğli Belediyesi, hafta sonu sokağa çıkma yasağı süresince çalışmalarını daha da yoğunlaştırarak bütün ekiplerini seferber etti. Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın talimatıyla ilgili müdürlükler hafta sonunda faaliyetlerini hızlandırdı.
Temizlik İşleri Müdürlüğü, Devrim Bulvarı’nı, Erdemir, Uğur Mumcu caddelerini, Yazar İlhami Soysal, Hasan Arslan sokaklarını ve Japon Pazarı yolunu köpük köpük yıkadı. Yıkama çalışmaları gece vardiyasında da devam edecek şekilde planlandı. Orhan Gazi caddesi, Kaneri ağzı, Atatürk bulvarı, çarşı içi, İnönü Parkı, Atatürk Anıtı çevresi, Meydan Başı caddesi ve Un pazarı, yıkanarak dezenfekte edilecek yerler listesinde yer aldı.
İşletme İştirakler Müdürlüğü ile Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri de bu süreçte aktif çalıştı. 4 araç ve 15 personelle sıcak yemek hizmetine devam edilirken, 5 personel de 2 araçla gıda kolisi dağıtmayı sürdürdü.
Veteriner İşleri Müdürlüğü, sokağa çıkma yasağı nedeniyle açlık tehlikesiyle karşı karşıya kalabilecek sokak hayvanları için çalışmaya devam etti. 15 besleme noktası dahil toplam 94 noktaya yiyecek ve su bırakıldı. Ayrıca, Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi 6 bakımevi personeli ve 1 veteriner hekimle hizmetlerine devam etti.
Zabıta Müdürlüğü, evden çıkamayan ihtiyaç sahibi vatandaşların hizmetine koşmaya devam etti.
Kültür Müdürlüğü’nün organize ettiği müzik aracı sokak sokak dolaşarak canlı müzik yayını yaptı ve masal kahramanları kostümlü sanatçılar, pencereden bakan çocuklara minik gösteriler yaptılar.
Cumhuriyet Halk Evleri’ndeki maske üretim atölyesinde gönüllülerle birlikte maske üretimi devam etti.