81 ilde DSP aday çıkarıyor

14 Şubat 2024 Çarşamba 11:43

81 ilde DSP aday çıkarıyor

81 ilde DSP aday çıkarıyor

 

DSP Belediye Başkan Adaylarını Belirledi.

Demokratik Sol Parti Başkanlık Kurulu ve Parti Meclisi, Genel Başkanımız Sayın Önder AKSAKAL başkanlığında DSP Genel Merkezi’nde toplandı.

Genel Başkanımız Sayın Önder AKSAKAL 13 Şubat 2024 Salı günü gerçekleştirdiği “Başkanlık Kurulu ve Parti Meclisi” toplantısın da 31 Mart 2024’de yapılacak Mahalli İdareler Seçimi çalışmalarının yanı sıra “81 İl ve İlçelerinde Belediye Başkan Adaylarını belirledi.”

Yorumlar

Ereğli 2024 yılında temettü verecek mi?

13 Şubat 2024 Salı 20:50

Ereğli 2024 yılında temettü verecek mi?

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. (EREGL), uzun yıllar boyunca hissedarlarına düzenli temettü dağıtımıyla bilinen bir şirket olmasına rağmen, 2023 yılında yatırım dönemine odaklanma kararı alarak temettü dağıtmama kararı almıştı. Şirket, geçtiğimiz yıl finansal sonuçları olumsuz etkileyen bir dönem geçirmiş ve bu nedenle nakit temettü ödemesine ara vermişti.

2024 yılında ise Ereğli'nin temettü politikası merak konusu haline geldi. Şirketin 2023 yılında aldığı kararın ardından, 2024 yılında temettü dağıtıp dağıtmayacağı konusunda belirsizlik devam ediyor. Ereğli'nin, bu yılın son çeyrek bilançosunu açıklaması bekleniyor ve bu açıklama ile birlikte 2024 yılı temettü kararı da kamuoyuna duyurulacak.
Bazı finans kurumları, Ereğli'nin 2024 yılında da temettü dağıtmama eğiliminde olduğunu öne sürmekte. İş Yatırım, Yatırım Finansman ve Ak Yatırım gibi kurumlar, şirketin yatırım dönemindeki politikaları nedeniyle 2024 yılında temettü dağıtmayacağı yönünde tahminlerde bulunmuştu. İş Yatırım, geçtiğimiz yılın ortalarında Ereğli için hisse başına 4.43 TL temettü tahmininde bulunsa da, ilerleyen dönemde şirketin temettü dağıtmayacağı beklentisini güncelledi.
Erdemir 2023 yılı ilk 9 aylık dönemde -3.867.429.000 TL zarar etmişti. 2023 yılı son çeyrek için aracı kurumların ortalama 3.513.600.000 TL net kâr beklentisinin gerçekleşmesi durumunda dahi şirket 12 aylık dönemde kâra geçemeyeceği için temettü ödemesi yapması oldukça zor görünüyor. Ancak, tüm bu değerlendirmeler ve tahminler şu an için varsayım ve tahminden ibarettir, gerçekleşme durumu zamanla netleşecektir.

Yorumlar

Zonguldak'ta ki tek güvercin belli oldu

12 Şubat 2024 Pazartesi 16:59

Zonguldak'ta ki tek güvercin belli oldu

Demokratik Sol Partisi (DSP) Alaplı İlçesi'nin Gümeli beldesi Belediye Başkan adayı Erdal Bilgen, 31 Mart Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlere yönelik seçim çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

Bilgen, seçim bürosunu görkemli bir açılışla faaliyete geçirerek dikkatleri üzerine çekti. Seçim öncesinde ekip arkadaşlarıyla birlikte sahada aktif olarak çalışan Bilgen, beldedeki destekçileriyle buluşuyor. Belediye Meclis üyesi adayları Celal Kamer, Şahin Şentürk, Coşkun Yalçın, Sedat Kuzu, Hüseyin Ateş, Ahmet Kılıçarslan, Ali Karakaya, Ali Efe, Mefa Bozkurt, Veli Koçdemir ve Hakan Lafçı'dan oluşan Bilgen'in yedek meclis üyeleri ise Sedat Sancaktar, Yaşar Koçdemir, Erdal Kumuz ve Onur Yurdusever olarak belirlendi. DSP belde yönetiminden Turan Çakmakçı, Turgay Türköz, Tolunay Şentürk ve Ecevit Tiryaki, Bilgen'e destek veren önemli isimler arasında yer alıyor. Gençlik Kollarını Onur Yurdusever, Erdal Kumuz, Serdar Kuzu ve Umut Bilgen gibi isimlerle güçlendiren DSP Belediye Başkan Adayı Bilgen'e, Kadın Kolları da büyük destek sağlıyor. Hatun Ateş, Yasemin Yıldız, Zeynep Yurdusever, Hatun Bilgen ve Suzan Çakmakçı gibi kadın kolları üyeleri, kapı kapı dolaşarak seçim çalışmalarına aktif bir şekilde katılıyor. Gümeli merkezde bulunan seçim bürosu, özellikle Cuma günleri yoğun ilgi görüyor ve Bilgen'in başkanlık için iddialı bir isim olduğunu vurguluyor. Bu süreçte, Bilgen ve ekibi, beldede yaşayan vatandaşlarla doğrudan iletişim kurarak projelerini ve hedeflerini paylaşmaya devam ediyor.

Yorumlar

Küle Dönen Orman İçin Basın Açıklaması

11 Şubat 2024 Pazar 22:20

Küle Dönen Orman İçin Basın Açıklaması

Orman Genel Müdürlüğü 3 yıl önce küle dönen ormanlık arazi için yapılan bir habere basın açıklaması ile yanıt verdi.

Orman Genel Müdürlüğü'nden gelen açıklama şu şekilde;
"Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan "Muğla'nın Milas ilçesinde 3 yıl önce küle dönen ormanlık arazide otel fidanları dikmeye başlamışlar" paylaşımına istinaden Orman Genel Müdürlüğü olarak aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüstür.
Muğlanın Milas ilçesinde 3 yıl önce küle dönen ormanlık arazide otel fidanları dikmeye baslamışlar haberinde kullanılan görüntü orman yangını yaşanan alanlar içerisinde değildir. Sosyal medya paylaşımında kullanılan videoda görülen alan Bodrum'da bir otele ait olup 1987 yılında Bakanlar Kurulu kararyla turizm alanı ilan edilen "Mugla Bodrum Türkbükü Doğusu Turizm Alanı" içinde yer almaktadır. Bu otel 2000 li yılların başında hizmete girmiştir. Söz konusu paylaşımlarda yer alan görüntüler devam eden yenileme inşaatına ait görüntülerdir. Güvercinlik'te 2021 Temmuz ayında yaşanan orman yangınında yanan ve ardından tamamı ağaçlandırılan alana kuş uçumu 15 km mesafede kalmaktadir. Yanan orman alanları anayasal güvence altında olup orman yangını sonrasında yeniden ormanlaştırma çalışmaları yapılmaktadir. Hiçbir şekilde başkaca amaçla kullanılamayacağı gibi bunun tek bir örneği yoktur. Yapılan haber gerçeği yansıtmamaktadir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

 

Yorumlar

Pazarda tansiyon normal

11 Şubat 2024 Pazar 15:16

Pazarda tansiyon normal

Pazarda tansiyon normal

Pazar günleri gülüçte kuralan pazarda meyve, sebze ve köylü ürünleri satılıyor. Pazardaki başlıca fiatlar şöyle portakal 15, elma 20 ,domates 20 tl ile 49 tl arasında değişiyor taze kabak 40 tl yani fiatların düşük olmadığını söyleyebiliriz ama mevsim şartlarında çok yüksek sayılmaz. Vatandaşlar iki kğ alacakken bir kğ alıyor pazarcı esnafı şatışların normal seviyede olduğunu yani toplam şatışlarda düşüklük yok geçen hafta yüzlü satılan ürün yine yüz kğ satıldığını söylediler .pazarda herkes gerekli olanları aldıkça Fiat istikrarı devam edeceğini belirtti

Yorumlar