Yurt Dışında Manipülasyon Amaçlı para çıkışı yapana Gözaltı

2 Ekim 2018 Salı 11:29

Yurt Dışında Manipülasyon Amaçlı para çıkışı yapana Gözaltı

Son dakika haberi... MASAK ve İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yürütülen çalışmalar kapsamında, yurt dışındaki 28 bin 88 hesaba, tarihi itibarıyla döviz kurları üzerinden yaklaşık 2,5 milyar lira gönderdiği tespit edilen 417 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. İstanbul merkezli 40 ilde yapılan operasyonlarda şu ana kadar 216 kişi yakalandı. Paraların gönderildiği alıcıların büyük bölümünün ABD'de yaşayan yerleşik İran uyruklu kişiler olduğu tespit edildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Türkiye'nin ekonomik/finansal güvenliğini hedef alan eylem ve kişilere yönelik yürütülen soruşturma kapsamında yurt genelinde 417 kişi hakkında operasyon başlatıldı. 216 kişi yakalandı.

MASAK ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar sonucunda

1 ocak 2017'den itibaren farklı zamanlarda değişik banka şubelerinden ve ATM'lerden 5 bin TL ve üzeri meblağlarda olmak üzere toplam 28 bin 88 adet yurt dışındaki hesaplara nakit gönderme işlemleri gerçekleştirildiği tespit edildi. Bu işlemlerin tarihi itibariyle döviz kurları üzerinden toplam 2 milyar 455 milyon 332 bin 141 TL olduğu tespit edildi.

Bu işlemleri gerçekleştiren kişilerin komisyon adı altında menfaat temin ettikleri, transfer alıcılarının büyük çoğunluğunun ABD'de yerleşik İran uyruklu kişiler olduğu soruşturma kapsamında tespit edildi.

Yürütülen soruşturma kapsamında şüphelilere "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, 5549 Sayılı Suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet 6415 sayılı Terörizm finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet suçlarından soruşturma yürütülüyor.

İstanbul Sulh Ceza Hakimliği tarafından soruşturma kapsamında 417 şüpheli hakkında gözaltı, yakalama ve arama kararı çıkartıldı.

Kaynak : Habertürk

Yorumlar

RESMEN AÇIKLIYOR!

1 Ekim 2018 Pazartesi 16:44

RESMEN AÇIKLIYOR!

RESMEN AÇIKLIYOR!

Kdz. Ereğli  ilçesi önceki dönem belediye başkanı Halil Posbıyık, 3 Ekim Çarşamba günü Cumhuriyet Halk Partisi binası önünde Belediye başkanlığı için aday adaylığını açıklayacak.

Önceki dönem belediye başkanı Halil Posbıyık, yayınladığı mesajında “ 3 Ekim 2018 Çarşamba Günü Saat 14.00’de Ereğli CHP İlçe Başkanlığı binası önünde Ereğli Belediye Başkanlığı Aday Adaylığımı açıklayacağım. Basın toplantısına katılımlarınız bana güç verecektir. Saygılarımla…

Yorumlar

Başkan Uysal’a ziyaret…

1 Ekim 2018 Pazartesi 12:33

Başkan Uysal’a ziyaret…

Başkan Uysal’a ziyaret…

Zonguldak Ereğli Hukukçular Derneği Yönetimi Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ı ziyaret etti.

Kdz. Ereğli Hukukçular Derneği yeni yönetim kurulu üyeleri; Av. Eren Demircan, Av. Ayşe Gözde Nur Özkanca, Av. Tuba Sirkeci, Av. Nilay Merve Arıcan ve Av. Nusret Burak Öztürk Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ı ziyaret etti. Hüseyin Uysal Kdz. Ereğli Hukukçular Derneği yönetim kurulu üyelerinin ziyaretlerinden dolayı açıklamada bulundu. Uysal açıklamasında;

“Kdz.Ereğli Hukukçular Derneği yönetimi; Av. Eren Demircan, Av. Ayşe Gözde Nur Özkanca, Av. Tuba Sirkeci, Av. Nilay Merve Arıcan ve Av. Nusret Burak Öztürk'e nazik ziyaretleri için teşekkür ediyor, yeni görevlerinde başarılar diliyorum.”

Yorumlar

Uzun’dan, Şahin’e tam destek

21 Eylül 2018 Cuma 22:43

Uzun’dan, Şahin’e tam destek

AK Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Aday Adayı Erol Şahin, AK Parti Zonguldak önceki dönem il başkanlarından Celil Uzun’u ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu.

AK Parti’den Kdz. Ereğli Belediye Başkanlığına aday adayı olan Erol Şahin, AK Parti Zonguldak önceki dönem il başkanlarından Celil Uzun’u iş yerinde ziyaret etti.  Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Uzun, Şahin’e çıktığı yola başarılar diledi. Uzun konuşmasında “Erol Şahin arkadaşımızda geçmişte ilçe başkanlığı yapmış, siyasette deneyim kazanmış, görev yaptığı dönemde bölgesine onlarca hizmet kazandırmış, en önemlisi herkesi kucaklayabilen ve birleştirici bir konuma sahip arkadaşımız. Kendisinin Kdz. Ereğli Belediye Başkanlığı için aday adayı olması bizleri çok mutlu etti. Böyle bir fedakarlıkta bulunup, yola çıktığı için kendisini tebrik ediyorum. Biz her zaman yanındayız. Kdz. Ereğli’de önemli olan kazanılmış bir belediyeyi 2019 seçimlerinde de kazanmak. Ben kendisini tebrik ediyor ve başarılar diliyorum” dedi.  Şahin’de desteklerinden dolayı AK Parti Zonguldak önceki dönem başkanlarından Celil Uzun’a teşekkür etti. Şahin ile Uzun ziyarette aday adaylığı süreci, Ereğli ve bölge sorunları ve yapılması gereken hizmetler noktasında fikir alış verişinde bulundu.

Yorumlar

"BEN HAZIRIM.."

21 Eylül 2018 Cuma 15:10

"BEN HAZIRIM.."

AK Parti Kdz. Ereğli Kurucu İlçe Başkanı, Belediye Başkanı Aday Adayı Muhammet Köse, Kara Tren Haber’e konuştu. 2019 yerel seçimiyle ilgili açıklamalar yapan Köse, “ Birlik ve beraberlik olacak bu anlamda ben hizmete hazırım. “ dedi.

AK Parti Kdz. Ereğli Kurucu İlçe Başkanı, Belediye Başkanı Aday Adayı Muhammet Köse, Kara Tren Haber’e konuştu. Köse, yaptığı açıklamada,

“Hepimiz taşın altına elimizi koyacağız. Belediyeyi hep birlikte yöneteceğiz.Aday olmamı başta teşkilatım,  AK Parti Kurmay Kadrosu ve kıymetli vatandaşlarım istedi. “Çık ortaya, kervanın başına geç.” dediler. Kimse bizi kara kaşımıza, kara gözümüze bu konuma çıkarmadı. Muhammet Köse’ye bir ihtiyaç olduğu için çıkardı.”

“Ereğli diğer alanlar, diğer yerler gibi değil. Dolayısıyla aday olan kişide belirli krıterler olmalı.”

1-      “Birlik beraberlik yok. AK Parti’de yok. Ereğli’de hiç yok. Bunun için Ereğli’de birlik beraberliği sağlayacak bir aday olmalı.”

2-      “Seçim kazanabilmek için hem belediyenin, hem de teşkilatın onaylayabileceği ortak bir payda da buluşabileceği bir aday olmalı.”

3-      “Yerli ve yabancı problemi mevcut Ereğli’de. Biz bunu onaylamıyoruz ancak bu bir gerçek. Tüm koşulları özümleyebilecek bir aday olmalı. Yerel halk bu adayı onaylamalı, desteklemeli.”

“Benden iyi biri aday olursa bana da gel derse 30. Sıradan girer yardımcı olurum. Ben tüm Ereğli’nin oyuna talibim. Ak Parti’nin de CHP’ninde oyuna talibim. Birlik ve beraberlik olacak bu anlamda ben hizmete hazırım.” dedi. 

 

Yorumlar