Türk Metalde Zorunlu Değişiklik

9 Şubat 2024 Cuma 16:11

Türk Metalde Zorunlu Değişiklik

Türk Metalde Zorunlu Değişiklik

TÜRK METAL SENDİKASI’NDA GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ
Nisan 2009 tarihinden bugüne kadar Türk Metal Sendikası Genel Başkanlığı görevini yürüten Pevrul Kavlak, 8 Şubat 2024 tarihi itibariyle sağlık sorunları nedeniyle kendi isteğiyle görevinden ayrılmıştır.
Türk Metal Sendikası Yönetim Kurulu’nun oybirliği ile aldığı kararla Kavlak’ın yerine Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Uysal Altundağ Genel Başkan olarak seçilmiştir.
Basınımıza ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Yorumlar

Recep Tayip Erdoğan Zonguldak’a geliyor

7 Şubat 2024 Çarşamba 21:11

Recep Tayip Erdoğan Zonguldak’a geliyor

Ak Parti ilçe başkanı Mustafa Çağlayan sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

Ak Parti ilçe başkanı Mustafa Çağlayan şunları dile getirdi;
"Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 10 Şubat Cumartesi günü saat 14:00’te Madenci Anıtı’nda siz değerli hemşehrilerimizle buluşacaktır. Zonguldak, tarihinin en büyük mitingine hazırlanıyor. Madenci Anıtı’ndaki miting alanı, Balık Pazarı ve Merkez Çarşısı’nın yıkılmasıyla geçmişe göre çok daha büyük bir meydana dönüştü. Giriş çıkışları çok daha rahat bir hale geldi. Yeni Zonguldak’ta gerçekleşecek olan tarihi mitinge ve bu coşkuya tüm hemşehrilerimizi davet ediyorum."Dedi.

 

Yorumlar

Genel Başkan TBMM'de konuştu

7 Şubat 2024 Çarşamba 21:05

Genel Başkan TBMM'de konuştu

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal; 6 Şubat depremi ile ilgili TBMM Genel Kurulunda konuştu.

Aksakal; “Seçim dönemin de bu acıları, siyasetin malzemesi ve seçim vaatlerinin ana argümanı olarak kullanılmasının olayın ciddiyetini ve vahametinin yok edecek girişimler olarak değerlendirileceği hususunda.” İfadesini kullandı.

Genel Başkan Önder Aksakal konuşmasında;
"Bin yılın felaketi olarak da adlandırdığımız büyük yıkımın birinci yılını geride bıraktık.

Üzüntülerimizi ne denli ortaya koyarsak koyalım, ateş düştüğü yeri yakıyor. 06 Şubat sabaha karşı yaşanan acılar, hissedilen tükenmişlik duyguları, kaybedilen umutlar ve yitirilen canlar, ancak yaşayanların benliğinde gerçek ifadesini bulmuştur.

Bugün bir kez daha anımsadığımız bu kötü günün bir benzerinin gerçekleşmemesi temennisiyle depremde kaybettiğimiz insanlara Allah’tan rahmet, yaralı kalan ve yeni bir yaşam biçimiyle hayata tutunan kardeşlerimize sabır, metanet ve mücadele azmi diliyorum.

Bir seçim döneminin de zemininde idrak ettiğimiz bu acıların, siyasetin malzemesi ve seçim vaatlerinin ana argümanı olarak kullanılmasının esasen olayın ciddiyetini ve vahametini yok edecek girişimler olarak değerlendirileceği hususunu Milletin Meclisinden hatırlatmayı tarihi ve siyasi sorumluluğumuzun bir gereği olarak gördüğümüzü belirtiyor."

 

 

Yorumlar

Baş pehlivan hayatını kaybetti

7 Şubat 2024 Çarşamba 20:35

Hudut Gazetesi

Baş pehlivan hayatını kaybetti

Kırkpınar'da 1976-1978 yılları arasında üst üste başpehlivan olarak, altın kemerin sahibi olan efsane güreşçi Aydın demir, 81 yaşında hayata veda etti…

Kırkpınar’da 1976-1978 yılları arasında üst üste başpehlivan olarak, altın kemerin sahibi olan efsane güreşçi Aydın demir, 81 yaşında hayata veda etti. Demir’in vefatı, şehirde ve spor camiasında büyük bir üzüntüyle karşılandı.
Kırkpınar’ın üst üste 615, 616 ve 617. yıllarında başpehlivanlığı kazanarak altın kemerin ebedi sahibi olan Aydın Demir, ünlü başpehlivan Ahmet Taşçı ve Kadir Birlik’in de ustasıydı.
Demir’in cenazesi, dün ikindi namazını müteakip Kayacık Camii’nde kılınan cenaze namazından sonra Yeni Mezarlığa defnedildi.
Efsane Aydın Demir Son Güreşi Kaybetti
Kocaeli Gazetesi. Aydın Demir7in vefat haberini “Efsane Aydın Demir Son Güreşi Kaybetti” başlığı ile okurlarına duyurdu. Hakan Yağcıoğlu imzalı haberde şunlara yer verildi:
“Başpehlivan ve Altınkemer sahibi Aydın Demir vefat etti. O yaşayan bir efsaneydi. Rekortmen Ahmet Taşçı’nın ustasıydı Aydın Demir… 1976-77-78’de üst üste Kırkpınar başpehlivanı olarak Karamürsel’e altın kemeri getirmiş ve ünlü Altınkemer Restoranı da marka yapmıştı.
Son çıraklarından Şener Sar’ın ziyaretiyle hayli mutlu olan efsane pehlivanımız, zorlu hastalığa direndi ama sonunda Hakk’ın rahmetine kavuştu, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonumuz Gazanfer Bilge’nin yanına gitti.
Dünyanın tanıdığı Karamürselli başpehlivan ve altın kemer sahibi Aydın Demir’in cenazesi dün (6 Şubat Salı günü) ikindi namazında Kayacık Camii’nde kılınan cenaze namazından sonra aile mezarlığına defnedildi.
615, 616, 617’NCİ KIRKPINAR’I ÜST ÜSTE KAZANDI
Karamürsel denince ilk akla gelen güreşçimiz Gazanfer Bilge’dir. Yağlı güreş denince de Aydın Demir ve Ahmet Taşçı akla gelir. Gazanfer Bilge Ahirete göçtü ama hala efsane olarak anılıyor. Aydın Demir ise hastalıkla yıllarca boğuştu ve sonunda o da yanlarına gitti. Karamürsel Devlet Hastanesi’ndeki odası bir an bile olsa boş kalmayan Demir’in sağlığı da hızla kötüye gitti. Hastane yönetiminin de yakından ilgilendiği yaşayan efsanemiz, talebesi rekortmen pehlivanımız Ahmet Taşçı’nın da ilgisinden hayli memnundu.”

Yorumlar

Av tüfeği ile intihar etti

7 Şubat 2024 Çarşamba 20:09

Av tüfeği ile intihar etti

Av tüfeği ile intihar etti

Zonguldak’ın Karadeniz Ereğli ilçesinde 32 yaşındaki Umut Koç isimli genç av tüfeği ile intihar ederek canına kıydı.

Olay, akşam saatlerinde Ereğli’nin Toyfanlı köyü Firekler Mahallesi’nde meydana geldi. Miraç Kandili dolayısıyla ailesi camiye giden Umut Koç, evde av tüfeği ile canına kıydı. Silah sesini duyan mahalleliler ve Koç’un annesi eve koştu. Umut Koç’un kanlar içinde kaldığını görenler olayı sağlık ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri Umut Koç’un olay yerinde yaşamını yitirdiğini belirledi. Savcının yaptığı inceleme ardından canına kıyan gencin cansız bedeni otopsi yapılmak üzere hastaneye kaldırıldı.

Yorumlar