Pamukkale'den açıklama..

26 Ocak 2019 Cumartesi 13:42

Pamukkale'den açıklama..

İzmir 1.Asliye Ticaret Mahkemesi, konkordato isteyen Pamukkale Turizm'in talebini reddetti, iflasına karar verdi. Pamukkale Turizm'den açıklama geldi.

Konkordato talep eden ancak mahkeme tarafından iflasına karar verilen Pamukkale Turizm'den açıklama geldi.

Pamukkale Turizm resmi internet sitesinden yönetim kurulu imzasıyla açıklama yayımladı.
“Bir süredir yaşadığımız olumsuzlukları aşabilmek amacı ile gerçekleştirdiğimiz başvurular ve hukuki süreç devam etmektedir” diyen Pamukkale Turizm, seferlerinde aksama olmadığını ve bu döneme özel faaliyet izni aldıklarını duyurdu.

İzmir 1. Asliye Mahkemesi, Pamukkale Turizm'in konkordato talebini reddederek şirketin iflasına karar verdi. Şirketin mali durumuna ilişkin raporları inceleyen mahkeme heyeti, firmanın ticari faaliyetlerini sürdürmesine imkan olmadığına karar vererek konkordato talebini reddetti ve iflas kararı verdi.

Pamukkale Turizm, 27 ekim tarihinde kendisi ve bağlı iki şirketi için konkordato talebiyle Ticaret Mahkemesine başvurdu. Mahkeme, üç şirket için de 3 aylık geçici mühlet kararı verdi. Bu kararla birlikte, şirket faaliyetlerinin denetimi için de geçici konkordato komiser heyeti atanmıştı.

Kaynak:www.evrensel.net

Yorumlar

Pamukkale Turizm iflas etti!

26 Ocak 2019 Cumartesi 13:35

Pamukkale Turizm iflas etti!

İzmir 1. Asliye Mahkemesi, Pamukkale AŞ'nin iflasına karar verdi. Pamukkale'nin bağlı markaları ile birlikte 600 otobüsü bulunuyordu.

Alınan  bilgiye göre, İzmir 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, yolcu ulaşımı yapan Pamukkale AŞ’nin iflasıına karar verdi. Şirketin mali durumuna ilişkin raporları inceleyen mahkeme heyeti, firmanın ticari faaliyetlerini sürdürmesine imkan olmadığına hükmederek iflas kararı verdi.

 

Kaynak:www.yenialanya.com

Yorumlar

Hileli iflasta hapis yolu..

22 Ocak 2019 Salı 14:06

Hileli iflasta hapis yolu..

Hileli iflasta hapis yolu..

 “Hileli iflas” suçlaması ile açılan davada karar çıktı. Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi, A.A’ya, ‘Hileli hareketlerle mal varlığını azalttığı ve alacaklıları zarara uğrattığı gerekçesiyle’ 3 yıl 4 ay hapis cezası verdi.  A.A. , iflas erteleme sürecindeki şirketinden, kendi hesabına 49 milyon 427 bin TL para aktardı. Para transferini tespit eden ticaret mahkemesi de şirket için iflas kararı verdi; A.A. için de suç duyurusunda bulunmuştu. A.A.’nın iflas eden şirketinin 600 milyon liralık vergi borcu bulunuyor. A.A'nın avukatı D.K. ise, kararın hatalı olduğunu düşündüklerini belirterek itiraz başvurusunda bulunduklarını söyledi.

MAHKEME TALEPLERİMİZİ RET ETTİ
Avukat D.K. açıklamasının devamında "Ağır Ceza Mahkemesi bunların hiç birini beklemeden dosyadaki müvekkil lehine olan bilirkişi raporunu dikkate almadan kovuşturmayı genişletme talebimizi reddederek ceza verdi. Hukuk mahkemesinde 50 milyonluk alacak iddiasına bulunan O.A.'ya parası yok diye adli yardım kararı verilmiş ve harçsız dava açmış. Teminatsız olarak A.A. ve akrabalarının hatta avukatının mal varlığına haciz  konulmuş,  Tedbir kararı bir günde verilmesine rağmen ve tüm bu usulsüzlükleri anlatmamıza rağmen itirazımız halen olumlu veya olumsuz karara bağlanmadı. Mahkemeler bunu dikkate aldığında sahte 50 milyonluk alacak olmayacak ve müvekkil şirketi de hileli iflas muhatabı olmayacaktır. Müvekkilin mağdur olduğu dosyada sanık olmuştur. Yargılanması gereken kişiler ise mağdur konumuna sokulmuş" dedi.

A.A.'nın avukatları, karara karşı İstanbul Bölge Adliye Mahkemesine itiraz başvurusunda bulundu. 

Yorumlar

Asgari ücret belirlendi...

25 Aralık 2018 Salı 12:37

Asgari ücret belirlendi...

Asgari ücret belirlendi...

Milyonlarca çalışann gündemine oturan  asgari ücret tutarı belli oldu. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk asgari ücreti açıkladı.

Asgari Ucret Tespit Komisyonu, 2019 da uygulanacak asgari ücreti belirlemek üzere son toplantısını bugün sabah yaptı.  Asgari ücret, 2019 yilinda brut 2 bin 558 lira, net 2 bin 20 lira olarak belirlendi.

Yorumlar

Benzin ve motorine indirim

18 Kasım 2018 Pazar 18:09

Benzin ve motorine indirim

PÜİS motorine 22 kuruş benzine ise 19 kuruş indirim yapılacağını duyurdu. Benzindeki indirim pompa fiyatına yansıyacak.

Benzin ve motorin fiyatlarına indirim geliyor. Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası Başkanı İmran Okumuş, “20 Kasım Salı gününden geçerli olmak üzere benzin ve motorinde indirim bekliyoruz” dedi.

İndirim motorinde 22 kuruş, benzinde ise 19 kuruş olacak. Benzindeki indirim pompa fiyatlarına yansıyacak.

Yapılan indirimle birlikte benzin ve motorin arasındaki 25 kuruşluk fiyat farkı 5 kuruşa inecek.

8.3 MİLYAR TL

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) Başkanı Fesih Aktaş cuma günü yaptığı açıklamada, altıncı ayını geride bırakan akaryakıtta eşel mobil uygulamasıyla devletin 8,3 milyar lira ÖTV'den feragat ettiğini söylemişti. Akaryakıtta eşel mobil sistemi 17 Mayıs’tan itibaren uygulanmaya başlamıştı.

Kaynak: www.sozcu.com.tr

Yorumlar