LÖSEV’den tüm hastalarına koli koli mutluluk!

22 Nisan 2021 Perşembe 14:58

LÖSEV’den tüm hastalarına koli koli mutluluk!

LÖSEV’den tüm hastalarına koli koli mutluluk!

 

 

LÖSEV, Lösemili Çocuklar Vakfı yardımlaşma duygusunun en güzelinin yaşandığı Ramazan Ayı boyunca gönüllü ve bağışçılarının destekleriyle hazırlanan ihtiyaç kolilerini, tüm Türkiye’de ki lösemili çocuklar ve ailelerinin evlerine ulaştırıyor. Ramazan Ayı boyunca koli koli mutluluk gönderimleri devam edecek.

 

“Ramazan ayında yoksul bir aileyi doyurmak, hasta bir çocuğu iyileştirmek, gözü yaşlı bir anneyi gülümsetebilmek ibadetlerin en güzelidir”, düşüncesiyle her yıl binlerce ailenin sofrasını bereketle donatan LÖSEV, bu yıl da ara vermeden desteklerine devam ediyor. 

LÖSEV Genel Koordinatörü Hülya ÜNVER Ramazan gıda kolileri ile ilgili olarak; “Ramazanda bütün Ailelerimizin sofralarını donatmak istiyoruz. Kolilerimizde lösemi ve kanserle mücadele eden bir ailenin bir aylık gıda ihtiyacını karşılıyoruz. İçerisinde, salçadan kuru gıdaya, temizlik malzemelerinden giyime kadar bu dönemde ihtiyaçları olabilecek her yardımı iletiyoruz. Paylaşmanın, dayanışmanın arttığı Ramazan Ayında da ailelerimizin yanındayız ve herkesi böylesine anlamlı bir zamanda ailelerimize destek olmaya, bir çocuğun elinden tutmaya davet ediyoruz.” Dedi.

 

Siz de Ramazan’da Lösemili Çocuklarımıza “Koli Koli Mutluluk” Hediye Edebilirsiniz

 

Ramazan ayı boyunca ailelerimize ilettiğimiz kolilerimizde kuru gıdadan et ve et ürünlerine kadar birçok çeşit bulunuyor. LÖSEV ’e kayıtlı ailelere gönderilmek üzere “Ben de bir paket almak istiyorum” diyorsanız aşağıdaki seçeneklerden birini tercih edebilirsiniz. 

 

Acil Yardım Paketi, 

Orta Aile Paketi,

Büyük Aile Paketi, 

Mutlu Aile Paketi, 

Çok Sevinçli ve Zengin Büyük Aile Paketi,

 

Sizler de mübarek Ramazan Ayında Türkiye’deki bütün banka şubelerinin bağış ekranlarından, ülkemizin her köşesindeki PTT şubelerinden, LÖSEV Ofislerini arayarak ya da ziyaret ederek, , tüm faturalı hatlardan 3406’ya BAGIS ya da 1998’e FİTRE yazıp bir SMS göndererek bağışınızı gerçekleştirebilir, bilgi almak için 0312 447 06 60 nolu telden ulaşabilirsiniz. Yine Detaylı bilgiye https://www.losev.org.tr/bagis/Ramazan.html linkinden ulaşabilir, yardımlarınızı iletebilirsiniz. 

 

LÖSEV devlet desteği olmadan kamu yararına çalışan bir vakıf statüsündedir. 

 

“Çocuklarımıza birer umut olabilirsiniz. Unutmayın; mutluluk paylaştıkça artar!”

Yorumlar

Zeynep Sare’nin yaşaması için 1 bebek alırmısınız?

22 Nisan 2021 Perşembe 14:56

Zeynep Sare’nin yaşaması için 1 bebek alırmısınız?

Zeynep Sare’nin yaşaması için 1 bebek alırmısınız?

SMA Tip-1 teşhisi konulan 1 yaşındaki Zeynep Sare Baykul’un ABD’de uygulanan gen tedavisi alabilmesi için gerekli olan 2 milyon doların toplanabilmesi için gönüllüler, örme bebek ve anahtarlıklar satıp, kermesler düzenliyor. Kızının gözleri önünde eridiğini belirten Semih Baykul, “Bu bir baba için çok zor bir durum” dedi.

 

Düzce’nin Beyciler Mahallesi’nde yaşayan Semih ve Gizem Baykul çiftinin kızları Zeynep Sare’ye 2,5 aylıkken SMA Tip-1 teşhisi kondu. Durumu günden güne ağırlaşan ve makineye bağlı olarak yaşamını sürdüren Zeynep Sare’nin ailesi, ABD’de uygulanan gen tedavisi için gerekli olan 2 milyon doları toplamaya çalışıyor. Gönüllüler tarafından örülen bebek ve anahtarlıklar satılıp, kermesler düzenlenerek para toplanmaya çalışılıyor.

 

Fabrika işçisi Semih Baykul, kızı Zeynep Sare’nin 2 yaşından önce gen tedavisi alması gerektiğini söyledi. Gönüllülerin tedavi için kendilerine destek olduğunu belirten Baykul, “Kızımız şu anda cihazlara bağlı. Gönüllü arkadaşlarımızın desteği ile yardım toplamaya başladık. Kızımızı kurtarmak istiyoruz. Kermesler düzenliyoruz, gönüllü arkadaşlarımız el işi yaparak bize destek oluyorlar. Kermeslerde bunları satıyoruz. Sosyal medyadan canlı yayınlarla kızımıza destek istiyoruz” dedi.

 

‘KIZIMI TEDAVİYE GÖTÜRECEĞİM’

 

Yardım kampanyasının hedefe ulaşması durumunda kızını yurt dışına götüreceğini söyleyen Semih Baykul, “Gen tedavisi uygulanacak. Kas hastalığı olduğu için ancak gen tedavisi uygulanırsa iyileşebilir. Gen tedavisinin ardından fizik tedavi uygulanacak. Bizim 3 ay boyunca yurt dışında hastanede kalma sürecimiz olacak. Yoğun bir tedavinin ardından inşallah kızımız sağlığına kavuşacak. Bunun ülkemizde örnekleri var. 24 SMA tip-1 hastası yavrumuz destek toplayarak yurt dışına gittiler ve bu tedaviyi oldular. Hepsinden çok güzel haberler geliyor. Hepsi hayata tutundu çok şükür” diye konuştu.

 

‘EVLADIM GÖZÜMÜN ÖNÜNDE ERİYOR’

 

Evladının gözü önünde eridiğini dile getiren Baykul, “İşten eve geldiğim zaman yüzümüz hiç gülmüyor. Çaremiz varken çaresiz kalmak istemiyoruz. Her gün yavrumuz gözümüzün önünde resmen eriyor. Bir kas hastalığı olduğu için her gün Zeynep Sare’den bir şeyler çalıyor. Çok zor bir baba olarak anlatmak çok zor. Çaresizlik çok zor. Evladının gözünün önünde eriyor olması ve baba olarak bir şey yapamıyor olmam çok zor. Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın” ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar

Sokağa Çıkma Kısıtlamasından Muaf Yerler ve Kişiler Listesi

22 Nisan 2021 Perşembe 14:51

Sokağa Çıkma Kısıtlamasından Muaf Yerler ve Kişiler Listesi

Sokağa Çıkma Kısıtlamasından Muaf Yerler ve Kişiler Listesi

Sokağa çıkma kısıtlamalarının uygulanacağı günlerde istisna kapsamında olduğunu belgelemek ve muafiyet nedeni/güzergahı ile sınırlı olmak kaydıyla aşağıda belirtilen durumlardaki kişilere serbest.

 

1. TBMM üyeleri ve çalışanları.

 

2. Kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanmasında görevli olanlar (özel güvenlik görevlileri dâhil).

 

3. Zorunlu kamu hizmetlerinin sürdürülmesi için gerekli kamu kurum ve kuruluşları ile işletmeler (Havalimanları, limanlar, sınır kapıları, gümrükler, karayolları, huzurevleri, yaşlı bakım evleri, rehabilitasyon merkezleri, PTT vb.), buralarda çalışanlar ile ibadethanelerdeki din görevlileri.

 

4. Acil Çağrı Merkezleri, Vefa Sosyal Destek Birimleri, İl/İlçe Salgın Denetim Merkezleri, Göç İdaresi, Kızılay, AFAD ve afet kapsamındaki faaliyetlerde görevli olanlar ve gönüllü olarak görev verilenler.

 

5. Kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşları, eczaneler, veteriner klinikleri ve hayvan hastaneleri ile buralarda çalışanlar, hekimler ve veteriner hekimler.

 

6. Zorunlu sağlık randevusu olanlar (Kızılay'a yapılacak kan ve plazma bağışları dahil).

 

7. İlaç, tıbbi cihaz, tıbbi maske ve dezenfektan üretimi, nakliyesi ve satışına ilişkin faaliyet yürüten iş yerleri ile buralarda çalışanlar.

 

8. Üretim ve imalat tesisleri ile inşaat faaliyetleri ve bu yerlerde çalışanlar.

 

9. Bitkisel ve hayvansal ürünlerin üretimi, sulanması, işlenmesi, ilaçlanması, hasadı, pazarlanması ve nakliyesinde çalışanlar.

 

10. Yurt içi ve dışı taşımacılık (ihracat/ithalat/transit geçişler dâhil) ve lojistiğini yapan firmalar ve bunların çalışanları.

 

11. Ürün ve/veya malzemelerin nakliyesinde ya da lojistiğinde (kargo dahil), yurt içi ve yurt dışı taşımacılık, depolama ve ilgili faaliyetler kapsamında görevli olanlar.

 

12. Oteller ve konaklama yerleri ile buralarda çalışanlar.

 

13. Hayvan barınakları, hayvan çiftlikleri ve hayvan bakım merkezleri ile bu yerlerin görevlileri ve gönüllü çalışanları, 30.04.2020 tarih ve 7486 sayılı Genelgemizle oluşturulan Hayvan Besleme Grubu üyeleri ile sokak hayvanlarını besleyecek olanlar.

 

14. İkametinin önü ile sınırlı olmak kaydıyla evcil hayvanlarının zorunlu ihtiyacını karşılamak üzere dışarı çıkanlar.

 

15. Gazete, dergi, radyo ve televizyon kuruluşları, gazete basım matbaaları, bu yerlerde çalışanlar ile gazete dağıtıcıları.

 

16. Akaryakıt istasyonları, lastik tamircileri ve buralarda çalışanlar.

 

17. Sebze/meyve ve su ürünleri toptancı halleri ile buralarda çalışanlar.

 

18. Ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı işyerleri, üretilen ekmeğin dağıtımında görevli olan araçlar ile buralarda çalışanlar.

 

19. Cenaze defin işlemlerinde görevli olanlar (din görevlileri, hastane ve belediye görevlileri vb.) ile birinci derece yakınlarının cenazelerine katılacak olanlar.

 

20. Doğalgaz, elektrik, petrol sektöründe stratejik olarak faaliyet gösteren büyük tesis ve işletmeler (rafineri ve petrokimya tesisleri ile termik ve doğalgaz çevrim santralleri gibi) ile bu yerlerde çalışanlar.

 

21. Elektrik, su, doğalgaz, telekomünikasyon vb. kesintiye uğramaması gereken iletim ve altyapı sistemlerinin sürdürülmesi ve arızalarının giderilmesinde görevli olanlar ile servis hizmeti vermek üzere görevde olduklarını belgelemek şartı ile teknik servis çalışanları.

 

22. Kargo, su, gazete ve mutfak tüpü dağıtım şirketleri ve çalışanları.

 

23. Mahalli idarelerin toplu taşıma, temizlik, katı atık, su ve kanalizasyon, karla mücadele, ilaçlama, itfaiye ve mezarlık hizmetlerini yürütmek üzere çalışacak personeli.

 

24. Şehir içi toplu ulaşım araçlarının (metrobüs, metro, otobüs, dolmuş, taksi vb.) sürücü ve görevlileri,

25. Yurt, pansiyon, şantiye vb. toplu yerlerde kalanların gereksinim duyacağı temel ihtiyaçların karşılanmasında görevli olanlar.

 

26. İş sağlığı ve güvenliği ile iş yerlerinin güvenliğini sağlamak amacıyla iş yerlerinde bulunması gerekli olan çalışanlar (iş yeri hekimi, güvenlik görevlisi, bekçi vb.)

 

27. Otizm, ağır mental retardasyon, down sendromu gibi "Özel Gereksinimi" olanlar ile bunların veli/vasi veya refakatçileri.

 

28. Mahkeme kararı çerçevesinde çocukları ile şahsi münasebet tesis edecekler (mahkeme kararını ibraz etmeleri şartı ile)

 

29. Yurt içi ve yurt dışı müsabaka ve kamplara katılacak olan milli sporcular ile seyircisiz oynanabilecek profesyonel spor müsabakalarındaki sporcu, yönetici ve diğer görevliler.

 

30. Çalışanları inşaat alanında bulunan şantiyede konaklayarak yapımı devam eden büyük inşaatlar ile buralarda çalışanlar (Bu madde kapsamında inşaat ve konaklama aynı şantiye alanı içinde ise izin verilir, başka bir yerden çalışanların gelmesine ve şantiyede kalanların başka bir yere gitmelerine izin verilmez. Çalışma sadece inşaat alanı ile sınırlıdır.)

 

31. Bankalar başta olmak üzere yurt çapında yaygın hizmet ağı olan kurum, kuruluş ve işletmelerin bilgi işlem merkezleri ile çalışanları (asgari sayıda olmak kaydıyla)

 

32. ÖSYM tarafından ilan edilen ve diğer merkezi sınavlara katılacağını belgeleyenler (bu kişilerin yanlarında bulunan eş, kardeş, anne veya babadan bir refakatçi) ile sınav görevlileri.

 

33. İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurullarınca izin verilen, şehirlerarası karayolları kenarında bulunan dinleme tesislerinde yer alan yeme-içme yerleri ve buralarda çalışanlar.

 

34. Zorunlu müdafi/vekil, duruşma, ifade gibi yargısal görevlerin icrasıyla sınırlı kalmak kaydıyla avukatlar.

 

35. Araç muayene istasyonları ve buralarda çalışan personel ile araç muayene randevusu bulunan taşıt sahipleri.

 

36. Motorlu taşıt sürücü kursları, havacılık ve denizcilik kursları, özel ulaştırma hizmetleri mesleki eğitim ve geliştirme kursları ve iş makineleri sürücü eğitim kurslarına devam eden kursiyerlere yönelik hafta sonları düzenlenmesi zorunlu olan direksiyon eğitim sınavları ile diğer teorik ve uygulama sınavlarında görev alan komisyon görevlileri, usta öğreticiler ve bu sınavlara girecek kursiyerler.

 

37. Milli Eğitim Bakanlığı EBA LİSE TV MTAL ve EBA platformunda yayınlanmak üzere Bakanlığa bağlı mesleki ve teknik ortaöğretim okul/kurumlarında çalışmaları devam eden uzaktan eğitim video çekimi, kurgu ve montaj faaliyetlerini yürütmekte olan ya da söz konusu çalışmaların koordinasyonunu sağlayan personel.

 

38. Durumlarını eğitim kurumlarınca verilecek kurum adresi ile çalışma/ders programını ihtiva eden belge ile belgelendirmeleri şartıyla, güzergâh ve ilgili saatlerle sınırlı olacak şekilde Millî Eğitim Bakanlığınca örgün eğitim yapması uygun görülen eğitim kurumlarının öğrenci/öğretmen/çalışanlarının.

 

39. Apartman/site yönetimince düzenlenen görevli olduklarına dair belgeyi ibraz etmek ve ikametleriyle görevli oldukları apartman veya sitelere gidiş-geliş güzergâhıyla sınırlı olmak kaydıyla apartman ve sitelerin temizlik, ısınma vb. işlerini yerine getiren görevliler.

 

40. İş yerinde bulunan hayvanların günlük bakım ve beslenmelerini yapabilmek için ikamet ile işyeri arasındaki güzergâh ile sınırlı olmak kaydıyla evcil hayvan satışı yapan iş yerlerinin sahipleri ve çalışanları.

 

41. Sadece yarış atlarının bakım ve beslenmelerini ve yarışlara hazırlık antrenmanlarını yapmak ve ikamet ile yarış¸ ya da antrenman alanı arasındaki güzergâhla sınırlı kalmak kaydıyla at sahipleri, antrenörler, seyisler ve diğer çalışanlar.

 

42. Sadece ilaçlama faaliyetleri için zorunlu olan güzergâhlarda kalmak ve bu durumu belgelemek kaydıyla iş yerlerinin haşere ve diğer zararlı böceklere karşı ilaçlamasını yapan firmalarda görevli olanlar.

 

43. Kurum adresi, çalışma/ders programını içeren belge ile belgelendirmek kaydıyla daha önceki eğitim planlamaları doğrultusunda eğitime devam eden özel güvenlik eğitim kurumları ile bu kurumlarca kullanılan uygulama alanları ve özel poligonlar, bu kurumlarda görev yapan yönetici, uzman eğitici ve diğer personeli ve eğitim gören kursiyerler

Yorumlar

Erdemir’de başvuru süreci tamamlandı

22 Nisan 2021 Perşembe 14:50

Erdemir’de başvuru süreci tamamlandı

Erdemir’de başvuru süreci tamamlandı

Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarından Erdemir, işletme ünitelerinde görevlendirilecek saat ücretli çalışanları istihdam etmek için 30 Mart’ta başlattığı başvuru sürecini 16 Nisan’da tamamladı.İşe alım sürecinde toplam 11 binin üzerinde başvuru gerçekleşti.Başvuru süreci devam ederken, Erdemir’in adaylarda aradığı; meslek liseleri ve meslek yüksek okullarının metalürji, makine, metal, elektrik-elektronik, döküm, endüstriyel otomasyon, kontrol ve otomasyon alanlarından mezun ve 18-25 yaş aralığında olunması kriterlerini karşılayan adaylar için genel yetenek ve teknik bilgi sınavlarına 5 Nisan’da başlandı.Erdemir’de işe alım prosedürü çerçevesinde düzenlenen teknik bilgi ve genel yetenek sınavları,mülakat süreçleriyle devam edecek olup, başvuru yapan tüm adaylara gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı teşekkür ederiz. Tüm süreci şeffaflık esasına göre yürüten Erdemir, adayları sürece dair Aramıza katılacak her yeni çalışma arkadaşımızla daha da güçlenecek; yetkin, donanımlı, çalışkan ve azimli insan kaynağımızla birlikte ülkemiz için üretmeye devam edeceğiz.

 

 

 

 

Yorumlar

3 Gün Sokağa Çıkma Yasağı Uygulanacak

22 Nisan 2021 Perşembe 14:47

3 Gün Sokağa Çıkma Yasağı Uygulanacak

3 Gün Sokağa Çıkma Yasağı Uygulanacak

Son günlerde 23 Nisan Cuma günü sokağa çıkma yasağı ile ilgili olarak merak edilen soru bu akşam yayınlanan genelge ile netleşti. Genelge de 23 Nisan Cuma gününü kapsayan yasakla birlikte bu hafta sonu 3 gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. 

 

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine “23 Nisan Sokağa Çıkma Kısıtlaması” konulu genelge gönderdi. Genelgeye göre; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” resmi tatil olması dolayısıyla bu hafta sonuna özel sokağa çıkma kısıtlaması 22 Nisan Perşembe günü saat 19.00’da başlayacak.

 

Cuma, cumartesi, pazar günlerinin tamamını kapsayacak sokağa çıkma kısıtlaması, 26 Nisan Pazartesi günü saat 05.00’de sona erecek.

 

Daha önce genelge ile belirtilen “Sokağa Çıkma Kısıtlamasından Muaf Yerler ve Kişiler Listesi” aynen geçerli olacak.

 

Hafta sonu 10.00- 17.00 saatleri arasında açık olan bakkal, market, kasap, manav ve kuruyemişçi ile şehirlerarası seyahat kısıtlamasına dair usul ve esaslar 23 Nisan Cuma günü de bire bir uygulanacak.

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi, Anıtkabir ve Birinci Meclis’te gerçekleştirilecek tören ve kutlamalar dışında tüm il ve ilçelerde Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı aşağıdaki esaslara göre kutlanacak.

 

- Milli Eğitim Bakanlığının 06.04.2021 tarih ve 23672112 sayılı yazısı doğrultusunda çelenk sunma törenleri fiziki mesafe koşullarına uygun şekilde asgari düzeyde katılımla gerçekleştirilecek.

 

- Çelenk sunma törenleri dışında kişilerin bir araya gelmesine neden olabilecek kutlama programları yapılmayacak. Bunun yerine Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının coşkusunu yansıtabilecek başta kolluk araçlarından oluşmak üzere araç konvoyları, ses, ışık ve havai ışık gösterileri, mobil araçlarla gösteriler ile çevrimiçi etkinliklere ağırlık verilecek.

 

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama törenlerinde görevli olan kişiler de tören ve kutlama programları süresi ile sınırlı olmak kaydıyla sokağa çıkma kısıtlamalarından muaf tutulacak.

 

Bu esaslar doğrultusunda Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 nci ve 72 nci maddeleri uyarınca İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulları kararları ivedilikle alınacak.

Yorumlar