Kongremiz Partimize ve ilçemize hayırlı olsun

6 Eylül 2020 Pazar 20:48

Kongremiz Partimize ve ilçemize hayırlı olsun

Kongremiz Partimize ve ilçemize hayırlı olsun

 

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Milliyetçi Hareket Partisi 13. Olağan Genel Kurul’da güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçilen Rahman Demirtürk “Kongremiz Partimize ve ilçemize hayırlı olsun” dedi.

 

Ereğli Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanlığı 13. Olağan Genel Kurlu gerçekleştirildi. 392 delegenin 250’sinin oy kullandığı kongrede 245 oy ile yeniden başkanlığa seçilen Rahman Demirtürk, yenilenen liste ve genç yönetim kurulu üyeleri ile birlikte hizmetlerine ve çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti.

 

Demirtürk açıklamasında “Kongremiz çok güel bir ortamda geçti. Delegemizin teveccühü ile yeniden başkanlığa seçildik. Tüm delege arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yeni bir kadro ile yola çıktık. İnşallah bundan sonra da güzel hizmetlere ve çalışmalara imza atacağız. Ereğli menfaatleri doğrultusunda ne söylenmesi gerekiyorsa söyleyecek, sorunları birlik ve beraberlik içerisinde çözeceğiz. Yeni listemiz Ocak Kültüründen yetişmiş arkadaşlarımızdan oluşturduk. İnşallah bir daha ki dönemlerde onlar da rol alırlar. Ereğli’mize güzel hizmetler yaparlar. Ayrıca Basın mensuplarına da bizlere gösterdikleri ilgiden dolayı da teşekkür ediyorum” dedi

Yorumlar

Ak Parti İlçe başkanı belli oldu

17 Ağustos 2020 Pazartesi 19:14

Ak Parti İlçe başkanı belli oldu

Ak Parti İlçe başkanı belli oldu

Ak Parti Ereğli İlçe Başkanlığı için Ankara'ya çağırılan Saffet Bozkurt, Ahmet Köse, Mustafa Demiray, Rıfkı Güntekin ve Yücel Dirican temayüle katıldı. 

İl Başkanı Zeki Tosun'un eşlit ettiği Ereğli'nin adayları da teker teker görüşmeye alındı. Görüşmeye ilk giren isim Ahmet Köse oldu. Köse'nin ardından Mustafa Demirtaş görüşmeye alındı. Ereğli İlçe Başkan Adaylarının mülakatı tamamlandı. Komisyon yaptığı görüşmeler sonucvunda ilçe başkanı olacak ismi belirledi.

Ak Parti Ereğli İlçe Başkanı Avukat Saffet Bozkurt oldu. 

Yorumlar

BALBALOĞLU GÜVEN TAZELEDİ...

29 Şubat 2020 Cumartesi 19:47

BALBALOĞLU GÜVEN TAZELEDİ...

BALBALOĞLU GÜVEN TAZELEDİ...

Karadeniz Ereğli’de gerçekleştirilen İyi parti 2. Olağan Kongresi’nde 3 aday yarıştı. Zaman zaman gerginliklerin yaşandığı kongrede ilçe başkanı adayları dışındaki isimlere söz hakkı verilmemesi kısa süreli bir gerginliğe yol açtı. İl Başkanı Yavuz Erkmen’e konuşma yaptığı esnada,  bazı partililer tarafından, “Ak Parti bürokratı” şeklinde sataşmalarda kongrede başka bir gerginlik anı oldu. Olayların yatışmasının ardından oy kullanmaya geçildi. Seçimi Evrim Balbaloğlu 190 oy alarak kazandı. Sinan Durdu ise 90 oy aldı.

İYİ Parti Karadeniz Ereğli örgütün 2’inci Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Keleşler Park Otel’de gerçekleştirilen kongrede mevcut ilçe başkanı, Evrim Balbaloğlu, Batu Müftüoğlu ve Sinan Durdu ilçe başkanlığına aday oldu.

Üç adaydan birisi olarak konuşma yapan Batu Müftüoğlu’nun adaylığı seçime geçilmeden divavın yalpan itirazı kabul etmesi üzerine düşürüldü. Adaylardan Sinan Durdu’nun konuşma yaptığı sırada, bir gün önce mevcut ilçe yönetimi adına hareket eden 15 kişilik grubun saldırıya uğradığını iddia ederek, olayda yırtıldığını ileri sürdüğü ceketini kürsüden sergilemesi kısa süreli tartışmalara yol açtı.

ÜÇ BAŞKAN ADAYINA KONUŞMA HAKKI VERİLDİ

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Bölükbaşı, İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Günay Kodaz, İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, Kdz. Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Okur, siyasi partilerin ilçe başkanları ile çok sayıda partili katıldığı kongrede divanın teşkili ve Bölükbaşı ile Kodaz'ın yaptığı konuşmaların ardından ilçe başkanlığı seçimine geçilmeden önce divan sürenin yetersiz olması nedeniyle sadece ilçe başkan adayları ve İl Başkanı’na konuşma hakkı verileceği açıklandı. Bu aşamada adaylığını açıklayan ve divana yönetim kurulu aday listesini veren üç isme de söz hakkı verildi ve sırasıyla Batu Müftüoğlu, Sinan Durdu ve Evrim Balbaloğlu başkan adayı olarak konuşmalarını yaptı.

YIRTILAN CEKETİNİ GÖSTERDİ

İlçe başkan adaylarından Sinan Durdu konuşmasını yaparken bir gün önce mevcut ilçe yönetimine yakın 15 kişilik grubun saldırısına uğradığını ileri sürdü. Durdu olayın ispatı olarak da bir gün önce giydiğini iddia ettiği kolu sökülmüş ceketini salondakilere gösterdi.

“AK PART BÜROKRATI”

Durdu’nun konuşmasındaki gerginliğin ardından mevcut ilçe başkanı ve ilçe başkan adayı Balbaloğlu’nun konuşmasıyla devam eden kongre bir kez de İl Başkanı Yavuz Ermen’in konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktığı esnada yaşandı. Salonda bulunan bazı partililer herkesin duyacağı şekilde “İyi Parti’yi batırdınız” ve “Ak Parti’nin bürokratı” ifadeleriyle Erkmen’e sataşınca kongrede bir kez daha gerginlik yaşandı. Partililer ve güvenlik görevlilerinin müdahalesiyle sataşmada bulunan bazı isimler salon dışına çıkartıldı.

MÜFTÜOĞLU’NUN ADAYLIĞINA RET

En ilginç gelişme ise üç adayın listelerinin divan tarafından okunması ve seçime geçilmeden önce yaşandı. İlçe başkanlığına aday olan üç isimden birisi olan Batu Müftüoğlu’nun merkez ilçe üyesi olarak Ereğli’de aday olamayacağı yönünde divana verilen öneriyi  divan uygun bularak, Müftüoğlu’nun adaylığını düşürdü. Olay üzerine Müftüoğlu yakasındaki parti rozetini İl Başkanı Erkmen’e vererek tepkisini gösterdi.

Haber yayına hazırlandığında Evrim Balbaloğlu ve Sinan Durdu’nun yarıştığı ilçe başkanlığı seçimi devam ediyordu.

EVRİM BALBALOĞLU'NUN YÖNETİM KURULU LİSTESİ

Aynur Bülüş, Belda Dündar, Emel Ateş, Hasan Demircan, İlkgün Arkan, İsmail Yanık, İzzet İyiol, Kenan Gülman, Murat Tatlıbaş, Münevver Büyükalgan, Naciye Bıçkıcı, Nazım Kurt, Niyazi Kara, Nuray Çelik Özkara, Nurcan Yavuzdeğer, Ozan Çapar, Rahmi Yıldız, Ramazan Korkmaz, Savaş Ülker, Şükrü Şen, Yalçın Marangoz, Yaşar Erarslan, Zeki Türkyılmaz.

SİNAN DURDU'NUN YÖNETİM KURULU LİSTESİ

Ahmet Atasoy, Ahmet İlteriş Küçük, Ahmet Erol, Anıl Karataş, Asım Günaydın, Aydın Yurdigül, Ayhan Yavuz, Barış Çağlayan, Cevat Gür, Fırat Polat, Gizem Çaka, Gülten Malkoç, Havva Çiçek, Hava Ayan, Hüseyin Sevimli, İsmail Yılmaz, Mehmet Tetik, Mustafa Gül, Naim Demir, Nesrin Bektaş, Nilüfer Erdoğan, Orhan Karabekiroğlu, Osman Ekşi, Özlem Gülen, Sadettin Doğan, Şadi Şahiner, Safiye Aydemir, Selçuk Öztürk, Sinan Durdu, Sultan Ceylan, Uğur Dursun Yılmaz, Ayşe Akdeniz.

Kongrede oy sayımı sonrasında Seçimi Evrim Balbaloğlu 190 oy alarak kazandı. Sinan Durdu ise 90 oy aldı. Kongre sonrasında konuşan Evrim Balbaloğlu “Herkese çok teşekkür ediyorum. Her şey çok iyi olacak. Hepimiz İYİ Partiliyiz. Gün birlik ve beraberlik günüdür” dedi.

Yorumlar

Osman Yavuz’dan basın açıklaması..

19 Ağustos 2019 Pazartesi 15:04

Osman Yavuz’dan basın açıklaması..

Osman Yavuz’dan basın açıklaması..

Cumhuriyet Halk Partisi Kdz. Ereğli Önceki Dönem Belediye Meclis Üyesi Osman Yavuz, basın açıklamasında bulundu. Salı günü gerçekleştirilecek olan Cumhuriyet Halk Partisi Olağanüstü İlçe Kongresi ile ilgili yaptığı açıklamasında; 

“20.08.2019 Salı günü gerçekleştirilecek olan Cumhuriyet Halk Partisi Olağanüstü İlçe Seçimleri’nin Kdz. Ereğli Halkı’na ve tüm Türkiye’ye hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. 

Bu demokratik seçim sürecinde, partili üyeler, delegeler ve çok kıymetli Kdz. Ereğli Halkı tarafından Cumhuriyet Halk Partisi Kdz. Ereğli İlçe Başkanı olmam istendi. Ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi Önceki Dönem Zonguldak Milletvekili Adayı, Sevgi Çemberi Derneği Başkanı Sayın Neriman Posbıyık, bizzat parti üyeleriyle birlikte ofisime gelerek bana İlçe Başkanı olmamı önerdi. Kendilerine düşünceleri için teşekkür ettim ve işlerimin çok yoğun olduğunu, çocuklarımın küçük yaşta olduğunu, onlarla ilgilenmek istediğimi söyleyerek bu görevi mevcut dönemde yerine getiremeyeceğimi ifade ettim. Hatta Sayın Neriman Posbıyık’a, mevcut adayların İlçe yönetimini kayyuma getiren kişiler olduğunu, parti içindeki toparlanma sürecinin bizzat Sayın Neriman Posbıyık’ın kendisiyle mümkün olabileceğini söyleyerek bu demokratik süreçte kendisinin aday olmasını teklif ettim.

Şahsım olarak, bu toparlanma sürecinde Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül vermiş bir partili, ülkesine faydalı bireyler yetiştirmiş bir öğretmen, çocuklarını sevgi ve şefkatle yetiştirmiş bir anne olarak gördüğüm Sayın Neriman Posbıyık’ın, seçim sürecinde şahsıma halk ve partililer tarafından gösterilen teveccühü kendilerinin de hak ettiği düşünüyorum. Ayrıca Sayın Neriman Posbıyık’la birlikte partimizin köylerde zayıf olan yerlerde daha aktif olabileceğini, parti bayrağını zirveye taşımak için elinden gelen her şeyi yapmaya çalışacağına yürekten inanıyorum. 

Diğer adayların partimizi getirdiği süreç ortadadır. Ereğli’de halkı anlayan, dinleyen, tecrübeli, yerel iktidarla birlikte bölgenin sorunlarını çözebileceğini düşündüğüm tek kişi Sayın Neriman Posbıyık’tır. 
Salı günü gerçekleştirilecek kongrenin çok kıymetli Ereğli halkına ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyor; delegelerimizi, partimizi büyütecek, geliştirecek olan Neriman Posbıyık’a destek vermeye çağırıyorum.
Tüm Ereğli halkına sevgi ve saygılarımı sunuyorum”

CHP Önceki Dönem Belediye Meclis Üyesi Diş Hekimi Osman Yavuz

Yorumlar

Adaylığını açıkladı..

16 Ağustos 2019 Cuma 22:26

Adaylığını açıkladı..

Kdz. Ereğli’nin tanınmış simalarından Adem Çetinkaya Yeninden Refah Partisi İlçe Başkanlığı’na adaylığını açıkladı. Yeniden Refah Partisi Kdz. Ereğli İlçe Kongresi Pazar günü saat saat 11.00’da Kdz. Ereğli Öğretmen Evi’nde gerçekleştirilecek.

Döneminin kıymetli devlet adamlarından, Başbakanlık yapmış rahmetli Necmettin Erbakan’ın oğlu Mücahit Erbakan tarafından kurulan Yeniden Refah Partisi Kdz. Ereğli İlçe Kongresi Pazar günü saat 11.00’da Kdz. Ereğli Öğretmen Evi’nde gerçekleştirilecek. İlçe Başkanının belirleneceği kongre öncesi Kdz. Ereğli’nin tanınmış simalarından Adem Çetinkaya, İlçe Başkanlığı için adaylığını açıkladı. Bölgenin sorunlarını çok iyi bildiklerini dile getiren Çetinkaya “ Rahmetli Necmettin Erbakan’ın tarihe not düştüğü gibi bizde Ereğli’mizde kaldığımız yerden Yeniden Refah Partisi’yle ülkemizi ve bölgemizi kalkındıracağız.”diyerek üyeler ve delegelerden destek istedi.
Kdz. Ereğli Abdi Köyü doğumlu Adem Çetinkaya Kdz. Ereğli Demir Çelik Fabrikası’nda uzun süre çalıştıktan sonra emekli oldu. Çalışma hayatına Kdz. Ereğli Meydan Başı’nda unlu mamullerle ilgili esnaflık ile devam eden Çetinkaya evli ve iki çocuk babası.

Yorumlar