Fatih Çakır KaraTren'de

27 Ağustos 2019 Salı 10:31

Fatih Çakır KaraTren'de

Fatih Çakır KaraTren'de

Şenol Azman'ın hazırlayıp sunduğu, Değişim Radyo ve www.karatrenhaber.com'da yayınlanan Kara Tren programının bu haftaki konuğu AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır'dı. Yakşalık 2 saat süren programda İlçe Başkanı Fatih Çakır, program yapımcısı Şenol Azman'ın sorularını yanıtladı. Çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Fatih Çakır yaptığı açıklamalarda Toki konutlarından Bahsetti. Çakır Daha önce kura çekimi sonucunda 325 kişinin hak sahibi olduğu konutlarla ilgili daha önce belirlenen yerin tarım arazisi olması üzerine, son çalışmanın eski Toki evlerinin bulunduğu yerde (Pençes, Korubaşı mevkiinde) 7-8 ay içerisinde arsa sorununun çözüme kavuşacağını söyledi.

Ereğli-Devrek yolunun bu yıl Ereğli-Çaylıoğlu bölgesine kadar ihalesinin yapıldığını açıklayan Çakır, "Yıl sonuna kadar bu bölümün bitirileceğini umuyorum." dedi.

Zonguldak-Ereğli yolunun bittiğini sadece Ören mevkiinde bulunan yolun yapımının kaldığını belirtti.

Ereğli'de bu yıl tekli eğitime geçileceğini 30'a yakın okul ve derslik yapıldığını, sadece Gülüç Beldesi'nde 2'li eğitimin kaldığını, okula kayıtlar sırasında velilerden kayıt parası alınmayacağını söyledi.

Taşeron işçilerini Erdemir'de kadroya geçireceğinizi ifade ettiniz. Bu durum ne olacak? sorusu üzerine Fatih Çakır, Bu konuyla ilgili sendika ve Erdemir'le görüşmelerin devam ettiğini ifade etti.

Eski Erdemir Plajı ile ilgili, bu yerin hazineye ait olduğunu, Erdemir'in kiracı olduğunu, temmuz ayında kiralamayı yenilemeyeceğini bildirmesi üzerine, plaja hem Ereğli Belediyesi hem de Gülüç Belediyesi talip oldu. Ancak kanunen ve hukuken bu bölgenin Gülüç Belediyesi'ne direkt olarak verilemeyeceğini, buranın Ereğli Belediyesi sınırları içerisinde olduğu için, burası ile ilgili tasarufun Vali'de olduğunu, yüksek ihtimalle işletmenin Ereğli Belediyesi'nde olacağını söyledi.

Üniverisite ile ilgili sorunlar çözülmüştür. Askeriyenin bulunduğu alana yapılacağını, buradaki inşaatların bir bölümünün TSO tarafından yapılacağını, bir kısmının ise bir hayırsever tarafından yapılacağını dile getirdi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'la çalışmalarınız uyum içerisinde mi? sorumuz üzerine; Çakır, başta Hükumet Konağı, Kent Meydanı, denize dolgu yapılarak yapılacak olan Cami Projesi, aynı bölgede yat limanı ve çekek yerleri projelerinde Sayın Posbıyık'la uyum içerisinde çalıştıklarını söyledi. "Ereğli'ye yapılacak yatırımlarda vatandaşın hizmetine olacak her projede Halil Posbıyık'a destek vereceğiz." dedi.

 

Fındık, tarım, tersaneler, Davutoğlu ve Babacan açılımlarını da kendisine detaylı bir şekilde sorduk tüm açıklamaları videomuzdan dinleyerek takip edebilirsiniz. Ayrıca Program yapımıcısı ve sunucusu Şenol Azman'ın CHP kongre sürecinde yaşanan olaylarla ilgili yorumuna videomuzdan ulaşabilirsiniz.

 

Yorumlar

Kara Tren yeniden sizlerle

28 Haziran 2019 Cuma 15:54

Kara Tren yeniden sizlerle

Kara Tren yeniden sizlerle

Şenol AZMAN'ın hazırlayıp sunduğu Kara Tren programı uzun bir aradan sonra tekrar sizlerle. 

Yorumlar

Sosyal sorumluluk tadında gençlik şenliği[CANLI YAYIN]

26 Nisan 2019 Cuma 17:19

Sosyal sorumluluk tadında gençlik şenliği[CANLI YAYIN]

Sosyal sorumluluk tadında gençlik şenliği..

Yorumlar

Halil Posbıyık Kara Trende

29 Mart 2019 Cuma 21:20

Halil Posbıyık Kara Trende

Halil Posbıyık Kara Trende

Yorumlar

Erol Şahin Kara Trende...

29 Mart 2019 Cuma 10:20

Erol Şahin Kara Trende...

Erol Şahin Kara Trende...

Yorumlar