Erdemir 60. yılına Özel Endüstri Bölgesi olarak giriyor

29 Ağustos 2024 Perşembe 20:26

Erdemir 60. yılına Özel Endüstri Bölgesi olarak giriyor

OYAK Maden Metalürji Şirketleri bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin küresel çelik gücü Erdemir, Özel Endüstri Bölgesi oldu. Erdemir’in 2050 yılında net sıfır emisyon hedefine ulaşmasına katkı sağlayacak karar, şirketin istihdamına ve yatırımlarına da ivme kazandıracak.

 

Türkiye’nin ilk ve en büyük entegre yassı çelik üreticisi Erdemir, 29 Ağustos tarihinde yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Zonguldak Özel Endüstri Bölgesi olarak ilan edildi.Erdemir, Özel Endüstri Bölgesi ilan edilmesinin sağlayacağı olanaklarla, katma değerli üretimini artırmayı, sektöründe ve dünyada sahip olduğu güçlü konumu ileri taşımayıhedefliyor. 

 

Karadeniz Ereğli’nin ekonomik ve sosyal kalkınmasında önemli rol oynayan Erdemir, 60. işletme yılına Özel Endüstri Bölgesi olarak giriyor. Erdemirin yatırımlarına ve kapasite artış çalışmalarına ivme kazandıracak karar ile şirketin ilk etapta 1000, sonrasında ise 500 kişiye ek istihdam sağlaması planlanıyor.

 

Net sıfır hedefine çok daha hızlı ulaşacak

Türkiye’nin 2053 net sıfır emisyon hedefine katkı verecek şekilde Net Sıfır Yol Haritası’nı 2024 yılı başında açıklayan Erdemir, Özel Endüstri Bölgesi ilan edilmesi ile söz konusu yol haritası kapsamında planladığı kapasite artışı dahil tüm yatırımlarını çok daha hızlı ve verimli bir şekilde gerçekleştirebilecek.

Erdemir ve İsdemir, 2030 yılına kadar, baz yıl olarak belirlediği 2022 yılına göre ton başına karbon emisyonunu yüzde 25, 2040 yılına kadar yüzde 40 oranında azaltmayı ve 2050’de net sıfır emisyona ulaşmayı hedefliyor. Avrupa’nın ikinci, dünyanın sekizinci büyük çelik üreticisi olan Türkiye’nin sektördeki önde gelen üreticileri Erdemir ve İsdemir, yeşil dönüşüm uyum çalışmalarıyla çelik sektörüne öncülük etmeye devam ediyor.

Yorumlar

Notunu verdi

24 Temmuz 2024 Çarşamba 18:33

Notunu verdi

Yılın en yüksek tutarlı ihracı Erdemir’in Eurobond’una rating kuruluşları notunu verdi

 


Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları Fitch 
Ratingsve Moody's, Türkiye’nin lider çelik şirketi Erdemir’intarihinde ilk kez gerçekleştirdiği Eurobond’un kredi notlarını değerlendirdi. Fitch Ratings ve Moody's’in sırası ile "B+" ve "B3" nihai notunu verdiğini KAP’a açıklayan Erdemir, 750 milyon dolarlık tahvil satışına ilişkin tutarın da şirket hesaplarına aktarıldığını bildirdi.

 

Erdemir’in tarihinde ilk kez gerçekleştirilen ve dört kattan fazla talep gelen Eurobond’una uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları da notlarını verdi. OYAK Grubu Şirketleri arasında yer alan Erdemir tarafından KAP’a yapılan açıklamaya göre Fitch Ratings ve Moody's, Erdemir’in 2029 vadeli tahviline sırası ile"B+" ve "B3" nihai notunu verdi. Erdemir, 750 milyon dolarlık tahvil satışına ilişkin tutarın da şirketin hesaplarına aktarıldığını açıkladı.

 

Eurobond kredi notunun kesinleşmesi hakkında Erdemir’den dün Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) şu açıklama yapıldı:“Sermaye Piyasası Kurulu tarafından 28.06.2024 tarihinde onaylanan, Euronext Dublin Borsası'nda kote edilen tahvilin yurt dışında yatırımcılara satışı 23.07.2024 tarihinde tamamlanmıştır. Yurt dışında ihraç edilen ve satışı tamamlanan nominal değeri 750 Milyon ABD Doları, vadesi 5 yıl, itfa tarihi 23.07.2029, %8,625 yeniden satış getirisi üzerinden fiyatlanmış ve kupon oranı % 8,375 olan tahvilin satışına ilişkin tutarlar şirketimiz hesaplarına aktarılmıştır.”

 

Sektörde 2021’den bu yana bir ilk

 

Uluslararası kredi kuruluşlarının not verdiği Erdemir’in tahvili, yabancı yatırımcılar tarafından büyük ilgi gördü. 130’un üzerinde uluslararası kurumsal fondan ihraç büyüklüğünün dört katından fazla talep gelen Erdemir’in Eurobond ihracı, Türkiye’de özel sektördeki ilk ihraçlar arasında 2024’ün en büyük talebi oldu.

 

Erdemir’in tahvil ihracı, aynı zamanda Orta ve Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (CEEMEA) bölgesinde 2021 yılından beri gerçekleşen ilk çelik şirketi ihracı olması özelliğini de taşıyor. 

 

Erdemir, tahvil ihracından elde ettiği kaynağı, kredi portföy ortalama vadesini uzatarak bilançosunu daha güçlü hale getirmek ve yatırımlarını finanse etmek için kullanmayı planlıyor. 

 

Yorumlar

Erdemir’den 750 milyon dolarlık ilk Eurobond ihracı

17 Temmuz 2024 Çarşamba 13:52

Erdemir’den 750 milyon dolarlık ilk Eurobond ihracı

Erdemir’den 750 milyon dolarlık ilk Eurobond ihracı

Türkiye’nin lider çelik şirketi Erdemir’in şirket tarihinde ilk kez gerçekleşen Eurobond ihracına, 130’un üzerinde uluslararası kurumsal fondan, planlanan ihraç büyüklüğünün dört katından fazla talep geldi. Avrupa ve ABD’de işlem görecek olan 750 milyon dolarlık ihraca gelen talep 2 milyar doları aştı. Bu rakam, Türkiye’de özel sektördeki ilk ihraçlar arasında 2024’ün en büyük talebi oldu.

 

OYAK Genel Müdürü ve Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Savaş Erdem, “Erdemir’in Eurobond ihracı, 2024 yılında ilk ihraçlarını yapan Türk şirketleri arasında en yüksek tutarlı ihraç işlemi oldu. Bu durum uluslararası yatırımcıların Türkiye’ye ve kurumumuza duyduğu güvenin göstergesidir” dedi.

 

OYAK Grubu Şirketleri arasında yer alan Türkiye’nin sanayi devi Erdemir, şirket tarihinde ilk kez gerçekleştirdiği Eurobond ihracını büyük bir başarıyla tamamladı. Yurt dışı tahvil ihracı için Londra’da yürütülen yatırımcı görüşmelerinin sonucunda planlanan 500 milyon dolarlık ihraç büyüklüğünün dört katına ulaşıldı. Toplamda 750 milyon dolarlık ihraca 2 milyar doların üzerinde talep geldi.

 

Avrupa ve ABD piyasasında işlem görecek ihraçta, beş yıl vadeli tahvilin getirisi yüzde 8,625 olurken, kupon faiz oranı yüzde 8,375 olarak belirlendi. Tahvil, gerekli işlemlerin ardından İrlanda borsası Euronext’te işlem görecek.

 

Türkiye’ye duyulan güvenin işareti

OYAK Genel Müdürü ve Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Savaş Erdem gelen talebin, planlanan 500 milyon dolarlık ihraç büyüklüğünün dört katını aştığını belirterek, Erdemir’in başarılı performansının yatırımcı nezdinde karşılık bulduğunu kaydetti. Erdem, “Gerçekleştirdiğimiz Eurobond ihracı yurt dışı kurumsal yatırımcıların Türkiye’ye ve kurumumuza duyduğu güvenin göstergesidir. Tahvil ihracımız, 2024 yılında ilk ihraçlarını yapan Türk şirketleri arasında en yüksek tutarlı ihraç işlemi oldu. Şirketimiz için tarihi bir başarıya imza atarken aynı zamanda Türk şirketlerinin Eurobond ihraçları içinde de en yüksek tutarlı işlemlerden birini gerçekleştirdik. Ayrıca bu ihraç, Orta ve Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (CEEMEA) bölgesinde 2021 yılından beri gerçekleşen ilk çelik şirketi ihracı olması özelliğini taşıyor” dedi.

 

“Kaynak yapımızı uzun vadeli çeşitlendirme fırsatı”

OYAK Grup Şirketleri için öncelikli stratejik başlıklardan biri olan sürdürülebilirlik alanında atılan adımların, uluslararası yatırımcıdan takdir görmesinin anlamlı olduğunu vurgulayan Erdem, şunları söyledi:

 

“Gerçekleşen 750 milyon dolarlık tahvil ihracımıza yüzde 8,375 kupon faiz oranı seviyesinden günümüz piyasa şartlarında oldukça başarılı bir oranla planlanan ihraç tutarının dört katının üzerinde talep aldık. Bu çalışma, hepimiz için gurur vesilesi oldu. Bu kaynağı, kredi portföy ortalama vademizi uzatarak bilançomuzu daha sağlıklı hale getirmek ve yatırımlarımızı finanse etmek için kullanmayı planlıyoruz. Güçlü finansal ve operasyonel performansımızı devam ettirerek ülkemize ve tüm paydaşlarımıza katma değer sağlamayı sürdüreceğiz. Yoğun talep gören Eurobond ihracımız, başarılı finansal stratejimizin ve yatırımcılarımızla kurduğumuz güven esaslı ilişkinin bir sonucudur. Ülkemize ve şirketimizin güçlü finansal yapısına inanan uluslararası yatırımcılarımıza teşekkür ederiz.”

Yorumlar

Hahta sonu açık.

10 Temmuz 2024 Çarşamba 11:29

Hahta sonu açık.

Hahta sonu açık.

 

KDZ.EREĞLİ KAYMAKAMLIĞI

İlçe Nüfus Müdürlüğü

 

  

DUYURU

 

 14 Temmuz 2024 tarihinde yapılacak olan 2024 yılı KPSS sınavına katılacak adaylardan Nüfus Cüzdanını veya T.C. Kimlik Kartını kaybeden ve yeniden çıkarmak isteyen adaylara yeni kimlik kartı düzenleninceye kadar geçerli olacak “Geçici Kimlik Belgesi” verilmesi için İlçemiz Nüfus Müdürlüğü;

14 Temmuz 2024 Pazar günü 07.00 - 15.30 saatleri arasında açık tutulaca

ktır. 

 

Yorumlar

Doktor ataması yapıldı

5 Temmuz 2024 Cuma 10:36

Doktor ataması yapıldı

Doktor ataması yapıldı

Sağlık Bakanlığı 117. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kurası çerçevesinde ZONGULDAK’a 4 Pratisyen Hekim ve 8 Uzman Hekim olmak üzere Toplam 12 Doktor kadrosu tahsis edilmiştir.

Doktorlarımızın atamaları 10 Temmuz tarihinde yapılacak ve görevlerine başlayacaklardır.

Yorumlar