Devlet hastanesi Güçleniyor...
Devlet hastanesi Güçleniyor...
KARADENIZ EREGLI Devlet hastanesine bir atama daha yapıldı.uzman dr. Gizem Böke Koçer çocuk doktoru olarak KDZ. Ereğli devlet Hastanesi'ne atandı.Vatandaşlar özel hastanelerin ücretlerinin yüksek olması nedeniyle yapılan bu atamayı memnuniyetle karşıladılar.www.karatrenhaber.net ailesi olarak doktorumuza hoş geldin ve kolay gelsin diliyoruz.
Türkiye'de bir ilk
Türkiye de bir ilk
Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Organize Sanayi Bölgesinde, dünyada sadece iki ülkede üretilen ‘Ağır Tonajlı Yük taşıma aracı’ üretildi. İki adet üretilen ve fabrika içeresinde yaklaşık 10 TIR’ın yaptığı görevi yapan aracın seri üretimine geçileceği ifade edildi.
Almanya ve Kanada üretilen, 250 ton yük taşıyabilen endüstriyel taşıt aracının Kanadalı ve Türk mühendislerce Türkiye'de ilk kez Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde üretilmeye başlandı.
Ereğli Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren SBB Transporter firması Dünyada sadece Almanya ve Kanada’ da üretimi gerçekleştirilen, lift özelliği olan ve yaklaşık 250 tona kadar ağırlık taşıyabilen SBB PALLİNG isimli araçların üretimi gerçekleştirildi. Araçların yapımının yaklaşık 8 ay sürdüğü öğrenilirken, üretilen 2 aracın Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları için üretildiği ifade edildi.
Organize Sanayi Bölgesinde fabrikalarında araçların tanıtımını Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ile Ticaret ve Sanayi odası Başkanı Arslan Keleş ile birlikte yapan SBB Transporter firması ortağı Sezgin Atar, iki aracın teslimatının ardından kendilerine gelen tekliflerin olduğu ve bu teklifler için araçların üretimine başlanacağını söyledi. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, aracı ilk kullanan isim oldu. Kaymakam İsmail Çorumluoğlu ve Ereğli Ticaret ve Sanayi odası başkanı Arslan Keleş, aracın teknik özellikleri ve çalışması hakkında Bob Bogdan Charczuk ve Sezgin Atar’dan bilgiler aldı.
Kanada’lı ortağı Bob Bogdan Charczuk ile kurduğu Sezgin Bob Bogdan (SBB) firması altınd aaraçalrın üretimine başlandığı kaydeden Sezgin Atar “Bu araç demir çelik sahası içerisinde, fabrika sahası içerisinde, yüksek taşımacılık, yüksek tonajlı taşımacılık gerektiren her işte kullanılıyor. Bu aracın en büyük özelliği, aracın üzerine paletler konuluyor. O paletlere, taşıyacağınız işe uygun palet yapılıyor. Mesela rulo, kütük, hurda veya cüruf taşımacılığı için paletler yapılıyor. En büyük özelliği ise direkt bu araç taşımıyor, paletler taşıyor. Dolayısıyla araç yük altında beklemiyor, palet bekliyor. Araç bunun, paletin altına giriyor hidrolik olarak yükseliyor ve yükü taşıyor. Dolayısıyla hem fabrika sahası içerisinde trafiği azaltıyor, nereden baksanız 8-10 tane tırın yaptığı işi yapıyor. Onun ötesinde de vinç altında bekleme diye bir konu yok veya yük altında bekleme diye bir konusu yok. Sadece paleti bırakıyorsunuz, dolu paleti alıp taşıyorsunuz, boş paleti de olduğu yere bırakıyorsunuz. Yani hem elemandan tasarruf, hem yakıttan tasarruf. En büyük özelliği de fabrika sahası içerisinde en az 10 tırın yapacağı işi tek başına yapıyor, Dolayısıyla fabrika sahası içerisindeki trafik kirliliğini de önlüyor. Bu Almanya da iki firmada üretiliyor ama iki firmanın da sahibi tek. Kanada’da üretiliyor üçüncü de biz olduk Ereğli de üretiyoruz şuan. Erdemir dışında İskenderun Demir çelik de var. Şu an talepler var; İş taş, Çolakoğlu, Kaptan Demir çelik, Yeşilyurt. Buraların hepsi ile görüşmelerimiz devam ediyor. Bunların tamamı, bu araçların Türkiye’de yapılmasından çok memnun kaldıklarını belirttiler. Dolayısıyla burada yapılmasının avantajlarını kullanarak yurtiçindeki firmalara da bu araçlardan vereceğiz inşallah” dedi.
Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ‘İlk söylediğinde ‘Hayal görüyor, yapamazlar’ diyorduk biz’ cümlesi ile başladığı konuşmasında “Öncelikli olarak, Ticaret Odası Başkanı’mızın söylediğine ben ile ilave yapmak istiyorum. Bizim Karadeniz Ereğli Organize Sanayi olarak hep bir amacımız vardı. Türkiye’de yapılmayanı yapmayı biz planladık hep burada ve nadir olanları yapmayı planladık. Ben bu açıdan değerli arkadaşımızı, değerli ortağını da tebrik ediyorum. Bu aracın ilk defa Türkiye’de, Ereğli‘de imal edilmesi bizim için ayrı bir gurur verici nokta. Daha düne kadar dövizle bu araç bize gelirken, şimdi biz bu aracı ihraç edip ülkemize döviz kazandıracağız. Ben zaman içerisinde bu fabrikaya geçilmesiyle beraber burada seri üretim olacağını düşünüyorum. Çünkü bunlar, diğer bir otomobiller gibi hızlı üretilen, bir yılda 2 tane 3 tane üretebiliyorsunuz. Dolayısıyla içine bindim, kullandığımızda kısa bir süre kullanmamıza rağmen hakikatten makine güçlü olduğunu hissettiriyor, kendisi bize. Ben ülke ekonomimiz için hayırlı olsun diliyorum arkadaşlarımıza, ortağımıza. Tebrik ediyorum. Zamanında Organize Sanayiye böyle bir firma kazandırıldığı için, müteşebbis heyetimizi, yönetim kurulumuzu Aysel hanım var burada, akın Tatoğlu ve o dönemin OSB yönetimine de teşekkür ederim. Dönemin kaymakamına da teşekkür ediyorum. Çünkü neden, böyle güzide, böyle güzel bir firmanın Ereğli organize sanayiye kazandırılması son derece önemlidir” dedi.
Kanada’lı ortağı Bob Bogdan Charczuk’un konuşmasını tercüme eden Sezgin Atar “ Özet geçmek gerekirse biz bu işe inandık, birbirimize güvendik ve bu işin Türkiye’de yapılabileceğine inandık. 30 Yıllık bir dostluğumuz var geçmişten gelen. Bu işin Türkiye’de yapılacağı için ben bayağı bir çaba sarf ettim, o da inandı ve buraya geldi. Tabi bu bizim çabalarımızla, inancımızla yetmiyor. Koskep olsun Organize Sanayi Bölgesi olsun ve yerel yöneticiler olsun bize bu konuda çok destek oldular ve bizim arkamızda durdular. Onlar da bize inandılar ve bugün bu durumdayız”
Diğer yandan SBB firması tarafından yapılan 2 adet 250 ton yük taşıyabilen endüstriyel taşıt araçları ERDEMİR’ e telsim edildi.
Demirtaş duyarlı olmaya davet ediyor...
Demirtaş duyarlı olmaya davet ediyor...
GÜLÜÇ ESNAFIMIZ
Koronavirüs ile mücadele kapsamında belirlenen kural ve tedbirlere yönelik Belediye ekiplerimiz ve Meclis üyelerimiz ile birlikte esnaflarımıza gerçekleştirdiğimiz Hes Kodu kontrolü, sigara içmemeleri ,maske , mesafe ve temizlik kurallarına riayet edilmesi konusunda denetim ve uyarılarda bulunduk.
Esnaflarımıza maske ve dezenfektan dağıtımı gerçekleştirdik.
Hemşehrilerimizin sağlığını korumak adına ilk günden itibaren en üst düzeyde önlem alıyoruz .
Tedbirlere büyük oranda uyum sağlayan kıymetli Gülüç’lülere can-ı gönülden teşekkür ediyorum.
Benim vatandaşlarımızdan ricam evlerinden zorunlu olmadıkça çıkmamaları .Evde kaldığımız sürece bu tehlikeden de uzak durmuş olacağız.
#gülüçbelediyesi
#EvdeKalGülüç
#BirlikteBaşaracağız
OSMANLI ÇİLEĞİ, BURDUR ÜNİVERSİTESİ’NDE İNCELENECEK
OSMANLI ÇİLEĞİ, BURDUR ÜNİVERSİTESİ’NDE İNCELENECEK
Burdur Üniversitesi, Osmanlı Çileği’nin raf ömrünü araştırmak için çalışma başlattı. TÜBİTAK Projesi olarak değerlendirilecek inceleme için Kdz. Ereğli Belediyesi, Burdur Üniversitesi’ne 50 adet Osmanlı Çileği fidesi gönderdi.
Burdur Üniversitesi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksek Okulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Bahçe Tarımı tarafından Osmanlı Çileği’nin raf ömrünü araştırmak için inceleme başlatıldı.
Üniversite Rektörlüğü inceleme için Kdz. Ereğli Belediyesi’nden Osmanlı Çileği fidesi talebinde bulundu. TÜBİTAK Projesi olarak kullanılacak “Osmanlı Çileğinde Meyve Dokusu yumuşaması ile ilgili Pektat Liyaz ve Poligalakturonaz Gen Homologlarının Moleküler Klonlaması ve İfadelerinin Karakterizasyonları” başlıklı inceleme için Kdz. Ereğli Belediyesi, Burdur Üniversite’sine Delihakkı’da bulunan Ata Tohumu Projesi tesislerinde ürettiği 50 adet Osmanlı Çileği fidesi gönderdi.
İnceleme sonrası dünyada sadece Kdz. Ereğli’de yetişen, rengi, aroması ve kokusu ile diğer çilek türlerinin en lezzetlisi kabul edilen Osmanlı Çileği’nin raf ömrü tespit edilip uzatılması için çalışmalar yapılacak.
Sözleşme tamamlandı
Sözleşme tamamlandı
Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından Bartın ilinde turizm altyapısının geliştirilmesi amacıyla 18 Ekim 2019 tarihi itibarıyla ilan edilen 2020 Yılı Bartın İli Turizme Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazanan projelerin listesi 27 Mayıs 2020 tarihi itibarıyla kamuoyuna ilan edilmiştir.
Değerlendirme sonuçlarının ilanını takiben sözleşmeye davet mektupları gönderilmiş ve sözleşme imzalama işlemleri 13 Kasım 2020 tarihi itibariyle sona ermiştir.
2020 Yılı Bartın İli Turizme Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında alınan 15 başvurudan 6 proje ile sözleşme imzalanmış olup 4.999.799,08 TL kaynak aktarımı ve 7.388.734,62 TL tutarında turizme yönelik altyapı yatırımı sözleşmeye bağlanmıştır.
Proje hazırlayarak programımıza başvuruda bulunan ve sözleşme imzalayan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür eder; sağlanacak desteklerin Bartın iline ve bölgemize hayırlı olmasını temenni ederiz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.