BELEDİYEDEN GERİ DÖNÜŞÜM

BELEDİYEDEN GERİ DÖNÜŞÜM
Ereğli Sahildeki atıklar, belediye tarafından geri dönüşüme kazandırılıyor
Kdz. Ereğli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün, Ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanması amacıyla ilçenin sahil şeridindeki kafe ve restoranlarda Ağustos ayı itibariyle bir çalışma başlattığı bildirildi.
Müdürlükten yapılan açıklamada, “Uygulama kapsamında, ambalaj atığı toplama poşetleri ZONÇEB tarafından yetkilendirilen firma tarafından işyerlerine verilmekte, bu poşetlerde biriktirilen ambalaj atıkları yine firma tarafından toplanarak atıkların geri dönüşümünün yapılması sağlanmaktadır.
Toplanan atıklar; plastik atıklar, pet şişeler, cam şişe ve kavanozlar, kâğıt-karton atıkları, alüminyum ve tetrapak içecek kutularıdır.
Ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanması, yaşanabilir bir çevrenin oluşması ve doğal kaynaklarımızın korunması için önemli olup, aynı zamanda tüm atık üreticilerinin yasal yükümlülüğüdür.” denildi.
GURBETÇİLER GECESİNE DAVET

GURBETÇİLER GECESİNE DAVET
Başkan Uysal’dan gurbetçilere davet
Kdz. Ereğli Belediyesi yurt dışında yaşayan gurbetçiler için “Gurbetçiler Gecesi” düzenliyor. Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, bu yıl 3.gerçekleştirilecek olan geceye tüm gurbetçileri davet etti.
06 Ağustos 2018 Pazartesi günü saat 19.00’da Plaj Mevkii’nde bulunan Belediye Kamp Tesislerinde yapılacak olan geceye katılmak isteyen gurbetçiler Karadeniz Ereğli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün 333 12 76-77 numaralı telefonlarından ayrıntılı bilgi edinebilecek.
DEMİRTAŞ TAM GAZ

GÜLÜÇ ŞANTİYE ALANINA DÖNDÜ
Gülüç'te beldemizin imarı ve çevre güzelleştirme çalışmaları dur durak bilmiyor.
Belediye Başkanlığımız Fen İşleri Müdürlüğümüzün, beldemizin her mahallesinde yaptığı çalışmalar Gülüç beldesini adeta bir şantiye alanına çevirdi.
Bekyeri Mahallesi Atalay sistem yapı yanında Park yapımı, Örencik mahallesi Kabristan sokaktaki Gülüç Belde mezarlığının çevre duvarı yapımı, Merkez mahallesindeki yollarda ve refüjlerde çevre düzenleme ve güzelleştirme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.
CHP DE 630 İMZA TOPLANDI

CHP DE 630 İMZA TOPLANDI
Gaye Usluer olağanüstü kurultay için gereken imzaların toplandığını duyurdu. Usluer "Noter tasdikli imza sayımız 630" dedi. Önümüzdeki günler CHP'deki yeni değişim bekleniyor
GEÇMİŞTEN BÜ GÜNE ERDEMİR

GEÇMİŞTEN BÜ GÜNE ERDEMİR
Sanayi üretiminin ekonomide ağırlık kazanmaya başladığı 1950'li yıllarda, Türkiye'nin ekonomik ve toplumsal yapısında büyük değişimler yaşandı. Tarım kredilerinin artırıldığı, karayolu, baraj inşaatları ve sulama işlerine hız verildiği bu dönemde kentleşme artarken, teneke, boru, vagon, ziraat aletleri gibi pek çok sektörde yassı çeliğe duyulan ihtiyaç had safhaya ulaştı. Bu ihtiyacı girişilen büyük yatırımlar sonucu giderek azalan döviz rezervleriyle karşılamak ise neredeyse imkansızdı.
İlk Tohumlar 1954’te Atıldı
1954 yılında Sümerbank öncülüğünde, ilgili bakanlıklardan temsilcilerin yer aldığı bir komisyon oluşturularak ulusal demir çelik sanayisinin gerekliliği gündeme getirildi. 1959 yılında ise Sanayi Bakanlığı'nca kurulan bir heyet ile ABD'de Koppers şirketi tarafından yapılabilirlik etüdü ve tesisi kuracak şirketin statüsü üzerine çalışmalar başlatıldı. Koppers Associates SA, İş Bankası A.Ş., Demir ve Çelik İşletmeleri Umum Müdürlüğü ile Ankara Ticaret ve Sanayi Odası yassı çelik üretecek şirketin kurucuları arasında yer aldı. Bu kuruluşlarca 1959 yılı sonunda imzalanan bir protokol ile kurulacak şirket için kanun tasarısı, Kurucular Anlaşması ve Şirket Esas Sözleşmesi gibi esasları hazırlamak ve yürütmek için bir müteşebbis heyeti seçildi.
Türkiye’nin İlk Yassı Çelik Üretim Tesisi Kuruldu
Türkiye'nin ilk yassı çelik üreticisi tesisinin kurulması için 12 Şubat 1960'ta Kurucular Anlaşması imzalandı. 28 Şubat 1960 tarihinde kabul edilen 7462 sayılı bir kanunla Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. (Erdemir) adıyla bir anonim şirket kurulması için Bakanlar Kurulu'na yetki verildi. Süratle sanayileşme hamlesi yapan Türkiye'de gerek mevcut sanayinin beslenmesi gerekse yeni sanayi kollarının kurulup gelişmesi için, 11 Mayıs 1960'ta kuruluşumuz resmen tescil edildi.
1961 yılında başlayan inşaat ve montaj çalışmaları 42 ay gibi kısa bir sürede tamamlandı ve 15 Mayıs 1965'te yaklaşık 0,5 milyon ton ham çelik ve 0,4 milyon ton yassı çelik kapasitesiyle üretim yolculuğumuz başladı.
2008’de Yeni “Ayşe” Üretime Başladı
Türkiye'nin en büyük sanayi yatırımlarından olan 1,5 milyar dolar tutarındaki Kapasite Artırma ve Modernizasyon Yatırımları'nı (KAM I ve KAM II) 1996'da tamamladık. 1998 yılında Karadeniz'in ve Türkiye'nin en büyük limanlarından olan Yeni Liman Tesislerimiz, 1999'da Kalay/Krom Kaplama Tesisimiz hizmete girdi. 2008 yılında bütünüyle kendi mühendis ve işçilerimizin bilgi birikimi ve emeğinin ürünü olan Yeni 1 No.’lu Yüksek Fırınımız Ayşe üretime başladı.
Sürekli Büyüme ile Yola Devam
Kapasite artırımı yatırımlarının yanı sıra büyüme stratejilerimiz doğrultusunda yeni şirketler kurarak, yurtiçinde ve yurtdışında satın almalar yaparak bir şirketler topluluğuna dönüştük. Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş.'nin amiral gemisi olduğu Erdemir Grubu'nda; İskenderun Demir ve Çelik A.Ş (İsdemir), Erdemir Madencilik San. ve Tic. A.Ş (Ermaden), Erdemir Mühendislik Yönetim ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş. (Erdemir Mühendislik), Erdemir Çelik Servis Merkezi (Ersem), Erdemir Romania S.R.L. ve Erdemir Asia Pacific Pte. Ltd. yer alıyor.
Erdemir Grubu 27 Şubat 2006 tarihinden itibaren Türkiye'nin en büyük gruplarından olan OYAK'ın uluslararası piyasalardaki tecrübesi, finansal gücü ve çağdaş yönetim ilkeleri ışığında faaliyetlerini sürdürüyor.