ŞENOL YILDIZ’DAN BİR BAŞARI DAHA…

20 Temmuz 2018 Cuma 11:18

 ŞENOL YILDIZ’DAN BİR BAŞARI DAHA…

ŞENOL YILDIZ’DAN BİR BAŞARI DAHA…


ŞENOL YILDIZ’DAN BİR BAŞARI DAHA…
Zonguldak’ın Ereğli ilçesi’nin sayılı okulları arasında yer alan Cumhuriyet Ortaokulu 4 bin 841 proje arasında öğretim yöntem ve teknikleri kategorisinde Batı Karadeniz Bölge birincisi ve Türkiye üçüncüsü oldu. 

Karadeniz Ereğli Cumhuriyet Ortaokulu ‘Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödüllerinde’ kategori bazında bakanlık ödülü ve bölgesel ödül almaya layık görülen çalışmalar arasına girmeye hak kazandı.

2017-2018 eğitim öğretim yılında 6.’sı düzenlenen "Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri" kapsamında alınan 4841 başvuru arasında ödül başvuru raporlarının değerlendirme sürecinin tamamlandı. Yapılan değerlendirme sonucu Türkiye genelinde 62 proje saha ziyaretine kalırken, Cumhuriyet Ortaokulu 2 projesi ile saha ziyaretine kaldı.
21-25 Mayıs 2018 tarihleri arasında Milli Eğitim Bakanlığı’nın bağımsız değerlendiricileri tarafından yerinde incelenene okullar ve ödül almaya hak kazanan projeler belirlendi. Mayıs ayında 4841 proje içerisinden 2 projesi ile saha ziyaretine kalan Cumhuriyet Ortaokulu bireysel kategoride Fen Bilimleri Öğretmeni Şenol Yıldız’ın projesi öğretim yöntem ve teknikleri alanında Batı Karadeniz Bölge 1.’si, Türkiye sıralamasında ise 3. oldu. 
Ödül töreni Eylül ayı içinde önce Bölgesel düzeyde ardından da M,lli, Eğitim Bakanlığı tarafından da ayrıca ödül töreni yapılacak.

Yorumlar

EREĞLİ’NİN YILDIZI OLDU

20 Temmuz 2018 Cuma 10:28

EREĞLİ’NİN YILDIZI OLDU

EREĞLİ’NİN YILDIZI OLDU

EREĞLİ’NİN YILDIZI OLDU
Yıldız Teknik Üniversitesi mezuniyet töreninin yıldızı, Karadeniz Ereğli’de doğup büyüyen Ozan Atalay oldu. Ozan Atalay, hem sınıfının, hem bölümünün, hem de Yıldız Teknik Üniversitesi’nin birincisi olarak erişilmesi zor bir başarıya imza attı.
Karadeniz Ereğli’den Ozan Atalay, Yıldız Teknik Üniversitesi’nin mezuniyet töreninde yıldızlaştı. Makine Mühendisliği öğrencisi Ozan Atalay, hem sınıfının, hem bölümünün hem de Yıldız Teknik Üniversitesi’ni birincilikle bitirdi.
Usta kaynakçı Cemil ve ev hanımı Münevver’in oğlu Ozan Atalay, 1994 yılında Karadeniz Ereğli’ye bağlı Sücüllü köyünde doğdu ve ilkokulu aynı köyde okudu. Bayat Köyü Ortaokulu’nu bitirdikten sonra girdiği sınavlarla Bursa Mediha –Hayri Çelik Fen Lisesi’ni kazanan ve lise eğitimini yatılı olarak tamamlayan Ozan Atalay, 2013 yılında üniversite sınavında Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünü kazandı. Okul yaşamı boyunca hep sınıfının en başarılı öğrencisi olan Atalay, 5 Temmuz günü 17.00’de gerçekleştirilen Yıldız Teknik Üniversitesi mezuniyet töreninde kürsüye hem Makine Mühendisliği bölümünün, hem Mühendislik Fakültesi’nin, hem de Yıldız Teknik Üniversitesi’nin birincisi olarak çıktı.
Ozan Atalay, 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı birincisi olarak mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, zorlu bir dönemi başarı ile tamamlayarak mezun olduğu bu günlerde heyecanlı olduğunu, yüzyıllık bir çınardan mezun olmanın gururu ile hayatının bir sayfasını kapatırken, diğer sayfasını beklentiler ve umutlarla açtığını söyledi.
“YELKENLERİ BİZ AYARLAYACAĞIZ”
Konuşmasında kendisini eğiten öğretim görevlileri, aileler ve okul arkadaşlarına da hitap eden Atalay şöyle dedi:
“Değerli hocalarım, sizlerle geçirdiğimiz bu süreç boyunca bizlere karşı olan samimi tavrınız, her zaman yardıma açık anlayışınız ve büyük emekleriniz için çok teşekkür ederiz. Sizlerden edindiğimiz bilgiler ve tecrübeler doğrultusunda meslek hayatımızda dürüst, ahlaklı ve yardımsever bireyler olarak ülkemize hizmet etmeye çalışacağız.
Değerli ailelerimiz, bizleri dünyaya getirdiğiniz andan itibaren, üzerimize titrediniz, emek verdiniz ve gözbebeğiniz olduk. Zaman zaman bize hiç hissettirmeden üzüldünüz, kaygılar duydunuz. Artık bizim geleceğimiz konusunda lütfen korku ve kaygılar yaşamayınız. Hiç şüpheniz olmasın ki Yıldızlı mezunlar olarak ülkemize yararlı bir yurttaş, size layık birer evlat olmak için var gücümüzle çalışacağımıza söz veriyoruz. Umut ediyoruz ki ülkemizin sanayisinde bürokrasinde ve daha birçok yerinde yaptıklarımızla gurur duyacaksınız.”
YTÜ Birincisi, arkadaşlarına hitap ederken de, “Bize düşen bir Yıldızlı olarak ülkemiz ve milletimiz için en iyi şekilde çalışarak bayrağımızı daha yükseklere çıkarmaktır. Bunun için hedeflerimizi iyi koymalıyız. Rüzgar doğudan da batıdan da güneyden de kuzeyden de esebilir. Fakat geminin rotasını, yelken ve yelkeni ayarlayan belirler. Yelkenleri biz ayarlayacağız, rüzgarın esiri olmayacağız. Biz Yıldız Mezunu olarak işin iyisini değil, en iyisini yapacağız” ifadelerini kullandı.
“BUNCA YILLIK ÇALIŞMAY DEĞDİ”
Ozan Atalay, Değişim Haber Merkezi’nin sorularına, “Mezuniyet töreninde kürsüye çıkmak çok farklı bir duygu. Büyük onur ve gurur duydum. Bu duyguyu yaşadığım o anda, bunca yıllık sıkı çalışmaya, yorgunluğa değdiğini anladım” diye konuştu.
BABA ATALAY’IN GURURU
Onur Atalay’ın babası Cemil Atalay ise mezuniyet töreninde protokolde kendilerine yer ayrıldığını, oğullarının başarısını en önden izlediklerini söyledi. Baba Atalay, “Onur bizim için hep hayırlı bir evlat oldu. Kendisiyle her zaman gurur duydum. Bir kez daha göğsümüzü kabarttı. Bundan böyle vatanımız ve milletimiz için iyi bir yurttaş olmasını ve hayırlı işlere imza atmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
ASELSAN’DA ÇALIŞMAYA BAŞLADI.
Ozan Atalay, daha mezuniyet töreni yapılmadan önce kariyerine de başladı. Başarılı öğrenci, meslek hayatına Türkiye’nin savunma sanayindeki gururu ASELSAN’da başladı.

Yorumlar